Kulinaria

Drugie urodziny restauracji Kanapa

Drugie urodziny restauracji Kanapa

W piątkowy wieczór, 31 stycznia 2020 r. restauracja Kanapa świętowała drugie urodziny. Spotkanie okazało się niezwykłą ucztą dla podniebienia. W specjalnie ułożonym na tę okazję menu znalazły się dania, które na co dzień cieszą się popularnością: czarne pierogi z nadzieniem z sandacza w sosie rakowym, kotlet po kijowsku, jak również ostrygi z kiszonym agrestem czy sorbet z buraka serwowany przez szefa kuchni – Stanislava Malovytskiego.

więcej

Uroczyste otwarcie restauracji Tokyo Sushi Nowy Świat

Uroczyste otwarcie restauracji Tokyo Sushi Nowy Świat

Uroczyste otwarcie restauracji Tokio Sushi Nowy Świat miało kameralny charakter, mimo to przyciągnęło wielu gości. Wśród nich byli znajomi i przyjaciele właścicieli restauracji. Nie zabrakło też przedstawicieli mediów. Nasza redakcja miała zaszczyt gościć na tym wydarzeniu. Z okazji otwarcia uczestnicy spotkania mogli degustować najróżniejsze zestawy sushi, japońskie zupy i krewetki królewskie.

więcej

Z natury dobrane – kulinarne inspiracje z Soplicą

Z natury dobrane – kulinarne inspiracje z Soplicą

Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.

Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".

NIE

więcej

Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje

Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje

Związek Polskie Mięso rozpoczął II edycję ogólnopolskiej kampanii informacyjnej „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje." W ramach projektu odbyła się konferencja prasowa z udziałem dziennikarzy. Gośćmi specjalnymi tego wydarzenia byli ambasadorzy projektu: dietetyk Agata Dąbrowska oraz kucharz i dziennikarz kulinarny, Tomasz Jakubiak, który opowiedział o walorach kulinarnych mięsa drobiowego i wieprzowiny.

więcej

Konferencja kampanii Moc Polskich Warzyw

Konferencja kampanii Moc Polskich Warzyw

W Potworowie koło Radomia odbyło się spotkanie inaugurujące drugą kampanię Moc Polskich Warzyw. Wydarzenie to jest najlepszą okazją do zaprezentowania działań promocyjnych zrealizowanych dotychczas oraz tych zaplanowanych w ramach drugiej edycji kampanii. Gospodarzem wydarzenia było Zrzeszenie Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Spotkanie inaugurujące cieszyło się ogromnym zainteresowaniem.

więcej

Warsztaty kulinarne w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Warsztaty kulinarne w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Warsztaty kulinarne w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy odbyły się w Cook Story by Samsung na warszawskim Wilanowie. W czasie spotkania przygotowywane były ciekawe dania z jabłek (zupa, danie główne i deser) pod okiem doświadczonego szefa kuchni – Michała Toczyłowskiego. Wśród zaproszonych gości nie zabrakło dziennikarzy kulinarnych, blogerów, którzy chętnie zabrali się do gotowania.

więcej

Warsztaty kulinarne „Pewne jest jedno - Polskie Mięso. Najlepsze w kuchniach świata"

Warsztaty kulinarne „Pewne jest jedno - Polskie Mięso. Najlepsze w kuchniach świata"

Wschód czy zachód? Przed takim dylematem stanęło jury konkursu na dwóch warsztatach kulinarnych zorganizowanych w ramach kampanii „Pewne jest jedno - Polskie Mięso. Najlepsze w kuchniach świata". Sędziowie oceniali walory smakowe i wizualne dań z polskiej wieprzowiny i drobiu przygotowane w stylu azjatyckim i europejskim. Zaproszeni goście przygotowali potrawy pod czujnym okiem znakomitych kucharzy - Oli Nguyen i Matteo Brunettiego.

więcej

MP Speed Tasting - ludzie, degustacje, atrakcje

MP Speed Tasting - ludzie, degustacje, atrakcje

MeetingPlanner.pl zaprasza planistów spotkań do udziału w nowej formule wydarzenia dla branży eventowej, które poświęcone jest wszelkim aspektom oprawy kulinarnej spotkań oraz sposobom nadawania im smaku. W kompleksowy sposób będzie można poznać ofertę firm – nie tylko nawiązując relacje z osobami odpowiedzialnymi za sprzedaż, ale również próbując kulinarnych propozycji.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone