Poziomki Magdy Gessler 2017/2018
W warszawskiej restauracji „U Fukiera" odbyła się uroczysta premiera książki Magdy Gessler pt: „Poziomki 2017/2018. Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce". Podczas uroczystości wręczono wyjątkowe dyplomy Poziomki Magdy Gessler dla najlepszych hoteli i restauracji. Wśród szczęśliwych zwycięzców znalazło się kilka hoteli takich jak: Aries, Bellotto, St. Bruno, Bryza, Grand Lubicz, Remes Sport & SPA i inne.
Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki
Pierwszy Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki odbył się w Warszawie w dniach 24-30 września 2017 roku. Wydarzenie organizowane zostało we współpracy z Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre (Restauracja Meza), Hilton Kolombo Hotel oraz z liniami lotniczymi Qatar Airways. Celem całego wydarzenia była chęć propagowania w Polsce tradycji kuchni lankijskiej oraz przybliżenia kultury Sri Lanki w Polsce.
Premiera książki "Księga szefów kuchni"
O tym, ze gwiazdy uwielbiają gotować nie trzeba nikogo przekonywać. Świadczy o tym coraz większa ilość pozycji książkowych, w których znajdują się przepisy znanych osób. Podobnie sytuacja wygląda w telewizji, w której nie brakuje programów gdzie się gotuje, piecze i przyrządza różne smakołyki. W warszawskiej restauracji „Sowa i przyjaciele” odbyła się premiera kolejnej książki kucharskiej dla miłośników gotowania.
Śniadanie mistrzów w Double Tree by Hilton w Warszawie
Śniadanie mistrzów można skosztować w restauracji Garden w Double Tree by Hilton Warsaw. Jest to specjalne menu przeznaczone dla najpopularniejszych polskich sportowców. Od grudnia 2014 dostępne jest także dla gości odwiedzających hotel. Skąd wziął się pomysł na stworzenie smacznych i zdrowych posiłków? To nie żaden przypadek. Hotel Double Tree by Hilton Warsaw to baza polskiej reprezentacji w piłce nożnej.
Premiera książki M. Gessler "Autobiografia apetyczna"
W zimowy wieczór w restauracji Ale Gloria odbyła się oficjalna premiera nowej książki Magdy Gessler „Autobiografia apetyczna”. Tym razem nie jest to jednak książka kucharska, lecz autobiografia. Gessler nie napisała książki własnoręcznie, uczyniła to dziennikarka Magdalena Żakowska po rozmowach z restauratorką. Jest to wyjątkowo szczera i pasjonująca lektura wzbogacona o oryginalne przepisy.
Przed Zamkiem Ujazdowskim w Warszawie odbyła się wyjątkowo „słodka” i radosna impreza zatytułowana Wielkie Śniadanie z Nutellą. Głównym motywem całego wydarzenia były 50 urodziny Nutelli, jednego z najpopularniejszych kremów czekoladowych na świecie. Na miłośników Nutelli czekała wielka uczta na świeżym powietrzu, w tym kulinarne doznania, rodzinne rozrywki i wiele konkursów dla wszystkich. Specjalnie na tę okazję, przygotowano prawie 1000 słoików Nutelli...
Oliviero Toscani dla firmy Roleski
W Pałacu na Wyspie w Łazienkach Królewskich odbył się wyjątkowy lunch prasowy, którego gościem był Oliviero Toscani, słynny włoski fotograf, twórca najsłynniejszych kampanii reklamowych znanych marek takich jak: Esprit, Chanel i Fiorucci. Tym razem mistrz fotografii nawiązał współpracę z firmą Roleski, dla której stworzono kampanię wizerunkową „Wolność, wyobraźnia, smak”. Specjalna kampania reklamowa, przedstawiana jest w wielu mediach...
Niezwykłe właściwości zwykłych owoców
W Radziejowicach w hotelu Afrodyta Business & Spa odbyła się konferencja pt.: ,,Niezwykłe właściwości zwykłych owoców'' zorganizowana przez Związek Sadowników Rzeczypospolitej Polskiej. Konferencja zachęcała do odkrycia siły, która drzemie w małych owocach o wielkiej mocy. Lato to czas obfitości świeżych i pysznych owoców. Pojawiają się truskawki, maliny, borówki i porzeczki, których niezwykłe właściwości znane są od pokoleń.
Inauguracja konceptu Dom Wódki
Francuzi szczycą się koniakiem i szampanem, Szkoci whisky, Włosi grappą i prosecco. Amerykanie sławią bourbon, Meksykanie tequilę, a Hiszpanie gloryfikują swoje wina. Polacy zaś mają doskonałą wódkę, uznawaną na świecie jako najbardziej rozpoznawalny produkt oprócz specjałów regionalnych. Połączenie tych wyjątkowych atutów przyczyniło się do powstania Domu Wódki mieszczącego się przy Placu Teatralnym w Warszawie.
Złote Medale World Food Warsaw 2016
Złote Medale 2016 to prestiżowy konkurs, który co roku towarzyszy warszawskim targom World Food Warsaw. Jego celem jest promocja najlepszych wyrobów prezentowanych podczas wystawy. Profesjonalne jury składające się z przedstawicieli z branży ocenia skład wyrobów (w tym surowców wykorzystywanych do produkcji, ich pochodzenia i technologii wytwarzania), posiadanych certyfikatów, opakowania i oznakowania oraz koncepcji marketingowej i sposobu dystrybucji.
Warszawa od kuchni - "Złoty Widelec"
W restauracji LIF w Warszawie odbyła się V edycja akcji rekomendującej stołeczną gastronomię „Warszawa od kuchni". Galę poprowadziła Laura Łącz – polska aktorka teatralna, filmowa i pisarka. Nagrody wręczał organizator całego wydarzenia, a przede wszystkim prezes WIP – Waldemar Piórek. Podczas uroczystości, przyznano nagrody w kilku kategoriach.
W warszawskim Centrum Expo XXI odbyła się III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów. W uroczystości otwarcia udział wzięli: wiceminister rolnictwa Zbigniew Babalski, prezes Agencji Rynku Rolnego Łukasz Hołubowski, poseł do Parlamentu Europejskiego Czesław Siekierski oraz dyrektor targów Agnieszka Szpanerska. Na targach spotkali się producenci i dystrybutorzy żywności, napojów, alkoholi, dodatków do żywności oraz technologii.