Kulinaria

World Food Warsaw 2016

World Food Warsaw 2016

W warszawskim Centrum Expo XXI odbyła się III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów. W uroczystości otwarcia udział wzięli: wiceminister rolnictwa Zbigniew Babalski, prezes Agencji Rynku Rolnego Łukasz Hołubowski, poseł do Parlamentu Europejskiego Czesław Siekierski oraz dyrektor targów Agnieszka Szpanerska. Na targach spotkali się producenci i dystrybutorzy żywności, napojów, alkoholi, dodatków do żywności oraz technologii.

więcej

Premiera książki Roberta Sowy "Krok po kroku"

Premiera książki Roberta Sowy "Krok po kroku"

Uroczysta premiera książki "Krok po kroku z Robertem Sową" odbyła się w Restauracji N°31 przy ul. Nowogrodzkiej 31 w Warszawie. Samego autora nie trzeba nikomu przedstawiać, ponieważ od dawna jest prawdziwym autorytetem w dziedzinie kulinariów. Jako właściciel autorskiej restauracji „N31 Restaurant & Bar" oraz Studia Kulinarnego Roberta Sowy, na co dzień potwierdza swój kunszt znakomitego kucharza i propaguje kuchnię polską w nowej odsłonie.

więcej

Promocja książki "Bosacka po polsku - Nowoczesne przepisy kuchni polskiej"

Promocja książki "Bosacka po polsku - Nowoczesne przepisy kuchni polskiej"

W restauracji „Quchnia Artystyczna" w Warszawie odbyła się uroczysta promocja książki pt: „Bosacka po Polsku – Nowoczesne Przepisy Kuchni Polskiej". Samej autorki nie trzeba nikomu przedstawiać. Katarzyna Bosacka to znana dziennikarka telewizyjna i prasowa, autorka kultowego programu" Wiem co jem" w TVN Style. Laureatka telekamery, Kryształowego Pióra, Lauru Ekoprzyjaźni oraz głównej nagrody „Libertas et Auxilium" Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

więcej

Premiera książki Lary Gessler "Słodki Zielnik Lary"

Premiera książki Lary Gessler "Słodki Zielnik Lary"

W warszawskim Studio Praga odbyła się uroczysta premiera książki Lary Gessler "Słodki zielnik Lary". W swojej pierwszej wydanej książce prezentuje znane wszystkim zioła, takie jak: liść laurowy, tymianek czy kminek jako dodatek do deserów. Dla przykładu tymianek można połączyć z jabłkiem i migdałami, by stworzyć pyszny ciepły krem czy dodać do koktajlu z suszonych śliwek.

więcej

Uroczyste otwarcie japońskich delikatesów Deli by Sakana

Uroczyste otwarcie japońskich delikatesów Deli by Sakana

Przy ulicy Moliera 4/6 w Warszawie odbyła się degustacja i prezentacja wyjątkowego konceptu jakim jest Deli By Sakana – wyjątkowy sklep z artykułami kuchni japońskiej, jakiego jeszcze nie było. Specjalnie na tę okazję uczestnicy spotkania mogli degustować najróżniejsze zestawy sushi, zieloną herbatę, japońską wódkę Sake i wiele innych. Wśród osób, które degustowały japońskie specjały byli: Anna Dereszowska, Ola Kisio, Leon Myszkowski syn Justyny Steczkowskiej, a także inni goście.

więcej

Uroczyste otwarcie restauracji The One

Uroczyste otwarcie restauracji The One

Pod koniec września 2016 r. odbyło się medialne otwarcie eko restauracji The One. Wyśmienite potrawy tego wieczoru przygotował szef kuchni Tomasz Łagowski. O oprawę muzyczną zadbał DJ Adamus, producent muzyczny, ale przede wszystkim pasjonat dobrej kuchni. Podczas wieczoru zaśpiewała Patrycja Malinowska uczestniczka programu „Mam talent". Jak przystało na medialne wydarzenia, nie zabrakło też gwiazd i dziennikarzy.

więcej

Uroczyste otwarcie restauracji Warung Jakarta

Uroczyste otwarcie restauracji Warung Jakarta

Dnia 16 września 2016 odbyło się uroczyste otwarcie restauracji Warung Jakarta. Obecnie jest to jedna z pierwszych restauracji w Polsce z kuchnią Indonezyjską. Jej założycielami jest: Mateusz Rybiński, oraz szefowie kuchni Yudhi Harijono i Marieo Juniartho. Część oficjalną uroczystości otworzył J.E Peter Frans Gontha, Ambasador Indonezji w Polsce, który wygłosił specjalne przemówienie.

więcej

Wieczór autorski książki "Życie ma smak"

Wieczór autorski książki "Życie ma smak"

„Życie ma smak" to książka która przybliża czytelnikom zasady prawidłowego odżywiania i podaje proste przepisy na zdrowe dania na każdą okazję. Autorka nie ma wątpliwości, że jedzenie ma ogromny wpływ zarówno na naszą sylwetkę, zdrowie jak i kondycję psychiczną. W zależności od tego co zjemy, możemy czuć się wyczerpani lub pełni energii. Codzienne nawyki żywieniowe decydują o tym, czy dożyjemy w zdrowiu późnej starości i jaką będziemy mieli wtedy formę.

więcej

Prezentacja książki kucharskiej "Z miłości do smaku"

Prezentacja książki kucharskiej "Z miłości do smaku"

Uroczysta prezentacja polsko-francuskiej książki kucharskiej „Z miłości do smaku" odbyła się w centrum szkoleniowo-konferencyjnym „Smak kariery" przy Al. Jerozolimskich 148 w Warszawie. Na premierze pojawiło się wielu autorytetów kulinarnych, m.in.: Pierre Gagnaire - wyróżniony trzema gwiazdkami przewodnika Michalin, a także David Gaboriaud - prowadzący autorski program kulinarny „David w Europie" w telewizji Kuchnia +.

więcej

Warszawa od kuchni

Warszawa od kuchni

W restauracji ,,Blender'' odbyła się uroczystość podsumowująca VI edycję konkursu ,,Warszawa od kuchni''. Celem konkursu jest rekomendowanie najlepszych warszawskich restauracji, cukierni, miejsc z szybkim jedzeniem, promowanie i wykreowanie regionalnych potraw warszawskich, prezentacja kuchni z różnych regionów świata, a także wytyczenie gastronomicznych tras i zagłębi gastronomicznych w mieście.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone