Kulinaria

Cudowna Podróż z Bombay Sapphirę

Cudowna Podróż z Bombay Sapphirę

W samym sercu warszawskiego Fortu Mokotów odbyła się impreza ,,Wielka Podróż Bombay Sapphire". W tej niezwykłej przygodzie uczestniczyły m.in.: Karolina Szostak, Weronika Rosami, Teresa Rosati, Agnieszka Więdłocha, Macademian Girl i inni. W trakcie wieczoru licznie zgromadzeni goście uczestniczyli w spektaklu, podczas którego zaprezentowano historię dżinu marki Bombaj Sapphire. Goście zostali zaproszeni do pomieszczenia przypominającego przedział pociągu.

więcej

Charytatywne Dziennikarskie Zawody Kulinarne 2016

Charytatywne Dziennikarskie Zawody Kulinarne 2016

Gwiazdy z pierwszych stron gazet uwielbiają gotować, a także pomagać potrzebującym. Można było się o tym przekonać podczas kolejnej odsłony akcji: Charytatywne Zawody Kulinarne Dziennikarzy 2016. Dziennikarze i gwiazdy spotkali się w ważnym celu, ponieważ dzięki temu wydarzeniu zebrano środki na pomoc dla hospicjum w Pucku założonego przez ks. Jana Kaczkowskiego.

więcej

Urodzinowe przywitanie lata z Raffaello

Urodzinowe przywitanie lata z Raffaello

Wieczorem 22 czerwca 2017 r. odbył się wyjątkowy event „Urodzinowe powitanie lata z Raffaello". Tym razem była to jubileuszowa 5 edycja, a także 25 urodziny ulubionych pralin Raffaello. Wśród zaproszonych gości pojawili się między innymi: Omena Mensah, Weronika Rosati, Edyta Herbuś, Joanna Horodyńska, Tamara Arciuch, Magdalena Mielcarz, Bartek Kasprzykowski i wielu innych. Główną atrakcją wieczoru był koncert Kayah i Andrzeja Piasecznego.

więcej

Warsztaty kulinarne z Teo Vafidisem

W studiu kulinarnym w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne towarzyszące premierze książki "Filozofia smaku'' Teo Vafidisa. W warsztatach z mistrzem udział wzięli m.in. dziennikarze i fotoreporterzy, którzy przygotowali potrawy na podstawie przepisów z książki. Na stołach zagościły wyborne potrawy takie jak: starożytna sałatka z pęczakiem i dressingiem z granatu, spanakopitakia - różki z ciasta filo z nadzieniem szpinakowym czy ośmiornica z fenkułem i zielonymi oliwkami...

więcej

Trendy Kolacji w ramach programu Szef dla Szefów

Trendy Kolacji w ramach programu Szef dla Szefów

W Muzeum Pałacu Króla Jana III w Warszawie odbyło się wydarzenie pt: „Trendy Kolacji". Na uroczystym spotkaniu było ponad 80 przedstawicieli branży HoReCa. Uroczyste wydarzenie zapoczątkowało nowy cykl spotkań w ramach programu „Szef dla Szefów" Makro Polska. Zapoczątkowano na nim najnowsze trendy kulinarne na sezon Jesień-Zima 2017/2018. Wydarzenie prowadziła Weronika Lewandowska, tworząca strategie marketingowe dla sektora HoReCa.

więcej

Prezentacja Fat Buddha Restaurant & Lounge

Prezentacja Fat Buddha Restaurant & Lounge

Fat Buddha Restaurant & Lounge oraz MeetingPlanner.pl zaprosili meeting planerów i dziennikarzy branżowych na wieczorne spotkanie, którego celem była prezentacja nowo otwartej przestrzeni eventowej – wyjątkowego lokalu, który mieści się przy ul. Mazowieckiej w Warszawie. Jedną z atrakcji wydarzenia była degustacja kuchni japońskiej i autorskich koktajli. Jak przystało na tego typu wydarzenia, nie mogło zabraknąć części artystycznej.

więcej

Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki

Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki

Pierwszy Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki odbył się w Warszawie w dniach 24-30 września 2017 roku. Wydarzenie organizowane zostało we współpracy z Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre (Restauracja Meza), Hilton Kolombo Hotel oraz z liniami lotniczymi Qatar Airways. Celem całego wydarzenia była chęć propagowania w Polsce tradycji kuchni lankijskiej oraz przybliżenia kultury Sri Lanki w Polsce.

więcej

Poziomki Magdy Gessler 2017/2018

Poziomki Magdy Gessler 2017/2018

W warszawskiej restauracji „U Fukiera" odbyła się uroczysta premiera książki Magdy Gessler pt: „Poziomki 2017/2018. Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce". Podczas uroczystości wręczono wyjątkowe dyplomy Poziomki Magdy Gessler dla najlepszych hoteli i restauracji. Wśród szczęśliwych zwycięzców znalazło się kilka hoteli takich jak: Aries, Bellotto, St. Bruno, Bryza, Grand Lubicz, Remes Sport & SPA i inne.

więcej

Premiera książki T. Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności"

Premiera książki T. Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności"

Dnia 4 października 2017 r. w Warszawie odbyła się uroczysta premiera książki Tomasza Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności". Tym razem premierze towarzyszyły dwa wyjątkowe wydarzenia: warsztaty kulinarne dla dziennikarzy i fotoreporterów w Studiu CookUP oraz uroczyste spotkanie w restauracji Fort Wino. Obydwa spotkania poprowadził autor książki Tomasz Jakubiak - znany i lubiany gospodarz programu telewizyjnego pod tytułem „Jakubiak - z miłości do lokalności".

więcej

Światowy Dzień Żywności - Nie marnuj jedzenia 2017

Światowy Dzień Żywności - Nie marnuj jedzenia 2017

W Comfort Food Studio mieszczącym się w Hali Koszyki odbyło się spotkanie prasowe z okazji Światowego Dnia Żywności. Podczas spotkania poruszono temat marnowania żywności przez polaków. Zaprezentowano także najnowszy raport „Nie marnuj jedzenia 2017" - wyniki badania opinii publicznej zrealizowane przez Kantar Millward Brown. Dzięki raportu można było usłyszeć odpowiedzi na wiele interesujących pytań.

więcej

Inauguracja drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów

Inauguracja drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów

Dnia 20 października 2017 r. w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie odbyło się wielkie otwarcie drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. Jednym z elementów tego wydarzenia był edukacyjny pokaz kulinarny poprowadzony przez Pawła Oszczyka („Szefa Roku" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016) i Wojciecha Harapkiewicza (szefa kuchni restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko w Szczawnie-Zdroju).

więcej

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017.

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017.

Dnia 20 października 2017 roku w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyła się uroczysta gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017. Najlepszą restauracją w Polsce w 2017 r. jest N31 Restaurant & Bar z Warszawy. Nagrodę odebrał szef kuchni Robert Sowa. Najlepszą karczmą w Polsce w 2017 r. jest – Litworowy Dwór z Białki Tatrzańskiej.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone