Prezentacja Fat Buddha Restaurant & Lounge
Fat Buddha Restaurant & Lounge oraz MeetingPlanner.pl zaprosili meeting planerów i dziennikarzy branżowych na wieczorne spotkanie, którego celem była prezentacja nowo otwartej przestrzeni eventowej – wyjątkowego lokalu, który mieści się przy ul. Mazowieckiej w Warszawie. Jedną z atrakcji wydarzenia była degustacja kuchni japońskiej i autorskich koktajli. Jak przystało na tego typu wydarzenia, nie mogło zabraknąć części artystycznej.
Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki
Pierwszy Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki odbył się w Warszawie w dniach 24-30 września 2017 roku. Wydarzenie organizowane zostało we współpracy z Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre (Restauracja Meza), Hilton Kolombo Hotel oraz z liniami lotniczymi Qatar Airways. Celem całego wydarzenia była chęć propagowania w Polsce tradycji kuchni lankijskiej oraz przybliżenia kultury Sri Lanki w Polsce.
Poziomki Magdy Gessler 2017/2018
W warszawskiej restauracji „U Fukiera" odbyła się uroczysta premiera książki Magdy Gessler pt: „Poziomki 2017/2018. Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce". Podczas uroczystości wręczono wyjątkowe dyplomy Poziomki Magdy Gessler dla najlepszych hoteli i restauracji. Wśród szczęśliwych zwycięzców znalazło się kilka hoteli takich jak: Aries, Bellotto, St. Bruno, Bryza, Grand Lubicz, Remes Sport & SPA i inne.
Premiera książki T. Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności"
Dnia 4 października 2017 r. w Warszawie odbyła się uroczysta premiera książki Tomasza Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności". Tym razem premierze towarzyszyły dwa wyjątkowe wydarzenia: warsztaty kulinarne dla dziennikarzy i fotoreporterów w Studiu CookUP oraz uroczyste spotkanie w restauracji Fort Wino. Obydwa spotkania poprowadził autor książki Tomasz Jakubiak - znany i lubiany gospodarz programu telewizyjnego pod tytułem „Jakubiak - z miłości do lokalności".
Światowy Dzień Żywności - Nie marnuj jedzenia 2017
W Comfort Food Studio mieszczącym się w Hali Koszyki odbyło się spotkanie prasowe z okazji Światowego Dnia Żywności. Podczas spotkania poruszono temat marnowania żywności przez polaków. Zaprezentowano także najnowszy raport „Nie marnuj jedzenia 2017" - wyniki badania opinii publicznej zrealizowane przez Kantar Millward Brown. Dzięki raportu można było usłyszeć odpowiedzi na wiele interesujących pytań.
Inauguracja drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów
Dnia 20 października 2017 r. w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie odbyło się wielkie otwarcie drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. Jednym z elementów tego wydarzenia był edukacyjny pokaz kulinarny poprowadzony przez Pawła Oszczyka („Szefa Roku" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016) i Wojciecha Harapkiewicza (szefa kuchni restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko w Szczawnie-Zdroju).
Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017.
Dnia 20 października 2017 roku w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyła się uroczysta gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017. Najlepszą restauracją w Polsce w 2017 r. jest N31 Restaurant & Bar z Warszawy. Nagrodę odebrał szef kuchni Robert Sowa. Najlepszą karczmą w Polsce w 2017 r. jest – Litworowy Dwór z Białki Tatrzańskiej.
Uroczyste otwarcie strefy Grand Kitchen
Centrum Handlowe Arkadia wraz z partnerami zorganizowało uroczyste otwarcie Strefy Grand Kitchen. Podczas części oficjalnej zaprezentowano nowych najemców strefy kulinarnej, czyli ich właścicieli i szefów kuchni. Chwilę po niej odbył się koncert Bovskiej z muzyką na żywo. Jedną z atrakcji wieczoru był pokaz kulinarny Grzegorza Łapanowskiego, który przygotował kilka przekąsek. Oprócz tego szef kuchni przygotował specjalne menu.
Uroczysta gala finałowa rozdania nagród The Best Chef Awards odbyła się 25 października 2017 r. w Reducie Banku Polskiego w Warszawie. Podczas wieczoru wręczono statuetki w sześciu kategoriach. Najlepsi szefowie kuchni i cukiernictwa wybrani zostali na podstawie głosów oddanych przez wybitnych szefów kuchni, dziennikarzy, fotografów i blogerów. Wśród nagrodzonych osób nie zabrakło mistrzów z polskiej sceny kulinarnej.
III Charytatywne Zawody Kulinarne Gwiazd
Dnia 22 listopada 2017 r. w warszawskiej restauracji Endorfina odbyły się III Charytatywne Zawody Kulinarne Gwiazd. Po raz kolejny znane i lubiane gwiazdy spotkały się, aby pokazać swoje kulinarne talenty, a także wesprzeć najbardziej potrzebujących. Celem trzeciej edycji była pomoc Fundacji Osób Niepełnosprawnych Podolany. Kulinarny wieczór poprowadzili Joanna Kryńska oraz Irek Bieleninik. Muzycznych wrażeń dostarczyła Danuta Błażejczyk.
Szóste urodziny DH Vitkac z kolacją Darka Barańskiego
Wieczorna kolacja z okazji 6-tych urodzin DH Vitkac odbyła się w restauracji Concept 13. Zaproszeni gości mogli spróbować kilka popisowych dań Darka Barańskiego. Wybitnego szefa kuchni nie trzeba nikomu przedstawiać. Mistrz kulinarny ukończył słynną paryską szkołę kulinarną Le Cordon Bleu. Pracował i odbywał staże w najlepszych restauracjach Londynu i Niemiec. Specjalnie na ten wieczór przygotował kilka wyjątkowych potraw.
Słoneczna Ukraina w Polsce, premiera win Koblevo
Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".