Przegląd rynku

Mieszu, mieszu. Włoska Akademia Kulinarna

Mieszu, mieszu. Włoska Akademia Kulinarna

Emilliano Castagna nauczy cię czerpać przyjemność z gotowania i dobrze bawić się w kuchni w prawdziwie włoskiej atmosferze. Znajdziesz tu 130 przepisów na oryginalne włoskie potrawy mięsne i wegetariańskie, wyborne makarony oraz pyszne desery. Spróbuj linguine z Gorgonzolą i 'Ndują, pieczonej ricotty w pomidorkach cherry czy cotolette z prosciutto cotto, przygotuj domowy likier bazyliowy, skosztuj ciasta ryżowego lub biscotti z figami. Buonissimo!

więcej

Italia najlepsze potrawy pod słońcem

Italia najlepsze potrawy pod słońcem

„Italia najlepsze potrawy pod słońcem" to książka zawierająca 30 receptur przygotowanych przez Giancarlo Russo, propagatora kuchni włoskiej w branży HoReCa oraz Zbigniewa Sonika, szefa kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie. Przepisy podzielone na sekcje: antipasti, À La Pizza, pasty/risotto oraz desery przyporządkowane zostały do regionów Włoch, dzięki czemu autorzy zabierają nas, czytelników w niezwykłą kulinarną podróż...

więcej

Marka Żabka obchodzi swoje 25-lecie

Marka Żabka obchodzi swoje 25-lecie

Dokładnie 25 lat temu w Swarzędzu pod Poznaniem powstał pierwszy sklep pod marką Żabka. W ciągu ćwierć wieku niewielka sieć sklepów zmieniła się w Grupę Żabka, która notuje rocznie ponad miliard wizyt klientów. Wartość sprzedaży realizowanej przez Grupę przekroczy w 2023 roku 20 miliardów złotych. Z okazji 25-lecia w portfolio Żabki pojawią się aż trzy nowe unikatowe placówki, których otwarcie sieć planuje jeszcze w 2023 roku.

więcej

Strategia Grupy Sfinks Polska na lata 2024-2029

Strategia Grupy Sfinks Polska na lata 2024-2029

Strategia Grupy Sfinks Polska na lata 2024-2029 zakłada zakończenie procesu restrukturyzacji w spółce oraz dalszy rozwój sieci. Wśród priorytetów na ten okres znajduje się spłata dotychczasowych zobowiązań, jak również systematyczna poprawa rentowności grupy. Sfinks zamierza podwoić liczbę restauracji pod własnymi markami przy utrzymaniu wzrostu sprzedaży na porównywalnej sieci znacznie powyżej inflacji.

więcej

Nowa strategia sklepów E. Leclerc

Nowa strategia sklepów E. Leclerc

Polacy starają się żyć oszczędnie. Taki obraz społeczeństwa wyłania się z badania przeprowadzonego przez NielsenIQ. Aż trzy czwarte konsumentów ocenia swoją sytuację finansową jako gorszą niż rok temu. Wielu przyznaje, że ich głównym celem jest szukanie oszczędności, a wprowadzenie ścisłego budżetu na artykuły spożywcze jest obecnie powszechną praktyką w wielu gospodarstwach domowych.

więcej

Pierwsza w Polsce restauracja Popeyes

Pierwsza w Polsce restauracja Popeyes

Już w lipcu, we Wrocławiu, w Pasażu Grunwaldzkim przy Placu Grunwaldzkim 22, Popeyes® otworzy swoją pierwszą restaurację w kraju. Popeyes® to kultowa amerykańska sieć znana z doskonałego smaku w stylu luizjańskim. W 2019 roku podbiła internet wprowadzając na rynek amerykański kanapkę z chrupiącym kurczakiem. Doskonała jakość i unikalne techniki przygotowania sprawiły, że Popeyes® pokochały miliony na całym świecie.

więcej

Martini świętuje 160 urodziny

Martini świętuje 160 urodziny

Marka MARTINI wystartowała z nową kampanią "160 Years of Great Taste" [160 Lat Doskonałego Smaku], by uczcić 160 lat swojego istnienia. Celebracja okrągłej rocznicy pozwoli "zajrzeć" do świata MARTINI i zainspirować się kultowym dziedzictwem marki, która stanowi symbol ponadczasowego stylu i elegancji. W ramach kampanii zaplanowano serię wydarzeń specjalnych w tym lokalną odsłonę imprezy w Warszawie.

więcej

Nowa odsłona The Balvenie 25YO

Nowa odsłona The Balvenie 25YO

Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.

Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".

NIE

więcej

Trendy na rynku kawy

Trendy na rynku kawy

Preferencje coraz bardziej wymagających i świadomych konsumentów sprawiają, że chcąc wyjść na przeciw ich oczekiwaniom, producenci i dystrybutorzy z kawowej branży muszą proponować rozwiązania nie tylko innowacyjne i ciekawe, ale przede wszystkim charakteryzujące się wysoką jakością oraz wpisujące się jednocześnie w szerszy nurt slow food i zdrowego stylu życia. Dla rosnącej grupy konsumentów dużą rolę odgrywa pochodzenie ziaren...

więcej

Emilia Romagna prawdziwy raj dla miłośników jedzenia

Emilia Romagna prawdziwy raj dla miłośników jedzenia

Emilia-Romagna jest prawdziwym rajem dla miłośników jedzenia. W regionie tym oferowane są prawdziwe sery, mięsa, makarony, wina i inne produkty reprezentujące włoską tradycję kulinarną. Turyści przebywający w tym regionie powinni wybrać się w podróż Via Emilia, aby spróbować różnorodnych przysmaków i odwiedzić wiele, malowniczych miejsc.

więcej

Dlaczego Polacy piją whisky?

Dlaczego Polacy piją whisky?

Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.

Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".

NIE

więcej

Nowe restauracje w Warszawie w latach 2019-2020

Nowe restauracje w Warszawie w latach 2019-2020

W najbliższych latach czeka nas wiele otwarć w gastronomii. Trudno się w nich wszystkich połapać. Co nowego znajdziemy w budowanych wieżowcach i w samodzielnych restauracjach w Warszawie?          W Galerii Młociny, warszawskim kompleksie handlowo-rozrywkowym powstającym w sąsiedztwie stacji metra Młociny, otworzy się restauracja znanej na całym świecie sieci Menya Musashi oraz Sushi Zushi.

 

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone