Przegląd rynku

Sezon na polskie pomidory szklarniowe

Sezon na polskie pomidory szklarniowe

Sezon na polskie pomidory szklarniowe zaczyna się już na przełomie marca i kwietnia. Część odmian dostępnych jest na sklepowych półkach przez cały rok. Ze względu na ilość światła najsmaczniejsze warzywa będą zbierane od maja do później jesieni. Polskie pomidory wyróżniają się ponadprzeciętną jakością oraz wyjątkowym smakiem.

więcej

Gotuj bez ograniczeń z ALL-IN firmy Franke

Gotuj bez ograniczeń z ALL-IN firmy Franke

Z organizerem ALL-IN pokroisz i posiekasz składniki, osuszysz warzywa i owoce, łatwiej posprzątasz kuchnię, a nawet przechowasz jedzenie w lodówce. To wszystko jest możliwe dzięki modułowym akcesoriom do zlewozmywaka, z których możesz korzystać na wiele sposobów. Innowacyjność ALL-IN zapewniła mu prestiżową nagrodę Red Dot 2022.

więcej

Tureckie desery, raj dla podniebienia

Tureckie desery, raj dla podniebienia

Kuchnia Türkiye (Turcji) ma bardzo bogatą i zróżnicowaną tradycję. Widać to również na przykładzie licznych tureckich deserów. Słodkie smakołyki to najczęściej przysmaki na bazie mleka lub ciasta, często polane syropem przygotowanym z wody i cukru. Będąc w Türkiye (Turcji) trzeba spróbować lokalnych słodkości. Pierwszym z nich jest baklawa (tur. baklava)...

więcej

Zdrowe grillowanie? Owszem, ale bez mięsa się nie obejdzie!

Zdrowe grillowanie? Owszem, ale bez mięsa się nie obejdzie!

Wakacje tuż tuż, a wraz z nią rozpoczęcie ulubionego sezonu na grillowanie! Towarzyszy temu relaks, słońce, spotkania ze znajomymi oraz jedzenie na świeżym powietrzu. Oprócz tradycyjnych grillowanych potraw chętnie wybieramy warzywa czy ryby. Czy to oznacza, że ograniczamy spożycie mięsa? Co tak naprawdę Polacy myślą na temat grillowania? Postanowił się o tym przekonać spożywczy sklep internetowy Barbora.pl

więcej

Enjoy European Quality Food – prawdziwe włoskie smaki na 6!

Enjoy European Quality Food – prawdziwe włoskie smaki na 6!

Od wielu lat nieprzerwanie włoska kuchnia jest ulubioną kuchnią Polaków, tuż po rodzimej – tak wynika z badań naszych zwyczajów kulinarnych. Jak wszystkim wiadomo, podstawą włoskiej kuchni są wysokiej jakości produkty. Jak w czasie codziennych zakupów zawsze możemy być pewni, że wybieramy te oryginalne włoskie? Włochy przodują w Europie w liczbie produktów, które posiadają unijne certyfikaty, potwierdzające ich oryginalność.

więcej

Napoje owocowe Amigo

Napoje owocowe Amigo

Napoje owocowe Amigo to połączenie zdrowych przecierów i koncentratów z owoców takich jak: truskawka, pomarańcz, mango, quawa, brzoskwinia i innych. Dla konsumentów przygotowano trzy smaki pełne witamin takie jak: multivita, orange oraz apple and strawberry. Polecane produkty mają bardzo zdrowy skład. Zawartość owoców wynosi minimum 20%, ale najważniejsze jest to, że napoje są bez sztucznych słodzików i bez konserwantów.

więcej

Przemyślane zakupy spożywcze

Przemyślane zakupy spożywcze

Z jednej strony obawiamy się inflacji i galopujących cen żywności, z drugiej marnujemy mnóstwo jedzenia. Szacuje się, że w Polsce corocznie wyrzuca się 5 milionów ton żywności, w większości w gospodarstwach domowych, a każdy z nas statystycznie „wyrzuca do kosza" ponad 50 zł miesięcznie marnując żywność. Pokażemy kilka sposobów, aby jeść zdrowo, kupować produkty wysokiej jakości i jednocześnie oszczędzać. Jak to możliwe?

więcej

Szefowie kuchni testują kuchenkę mikrofalową firmy Panasonic

Szefowie kuchni testują kuchenkę mikrofalową firmy Panasonic

Firma Panasonic, światowy lider w dziedzinie rozwoju najnowocześniejszych urządzeń elektronicznych, technologii i rozwiązań, przedstawiła nową parową mikrofalową kuchenkę wielofunkcyjną NN-DS59N. Najnowszy model został przetestowany przez dwóch znanych na całym świecie szefów kuchni: Simone Rugiati, słynnego włoskiego kucharza i prezentera telewizyjnego, oraz Niki Webster, blogerkę kulinarną i szefową kuchni z Wielkiej Brytanii.

więcej

Słodkie jak Sonko  - lekkie przekąski w sam raz na wiosnę

Słodkie jak Sonko - lekkie przekąski w sam raz na wiosnę

W powietrzu czujesz już powiew wiosny? Cieplejsze, dłuższe dni i promienie słońca, coraz pewniej wyglądające zza chmur, zachęcają do spędzania więcej czasu na świeżym powietrzu. Nadchodząca wiosna to również idealna pora do wprowadzenia drobnych zmian w jadłospisie. Jednak wcale nie musisz rezygnować ze słodkich przyjemności. Zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś słodkiego, wybierz lekkie przekąski od Sonko.

więcej

Pewne jest jedno! Polskie mięso zawsze w dobrym towarzystwie!

Pewne jest jedno! Polskie mięso zawsze w dobrym towarzystwie!

Tegoroczna edycja kampanii pod hasłem "Pewne jest jedno. Polskie Mięso. Zawsze w dobrym towarzystwie" to kontynuacja promocji polskiego mięsa wieprzowego i drobiowego oraz ich przetworów. Jej nadrzędnym celem jest informowanie konsumentów o walorach odżywczych i ważnej roli mięsa w codziennej diecie. Ponadto istnieje silna potrzeba edukacji konsumentów o pochodzeniu mięsa oraz wspierania polskich producentów i hodowców w tym zakresie.

więcej

Które warzywa lubimy najbardziej?

Które warzywa lubimy najbardziej?

Z niedawno opublikowanych wyników „Badania konsumpcji warzyw i owoców" dowiadujemy się, między innymi, które warzywa spożywamy najczęściej, które najchętniej i jakie korzyści w nich dostrzegamy. Coraz więcej osób dostrzega związek zdrowej diety opartej na warzywach ze wsparciem odporności, jednak tylko co piaty Polak wie ile warzyw i owoców powinno znajdować się w codziennej diecie.

więcej

Dlaczego warto jeść mięso?

Dlaczego warto jeść mięso?

Mięso to najlepsze źródło żelaza w naszej diecie. Żelazo hemowe występujące w mięsie jest dużo lepiej przyswajalne niż niehemowe, które można znaleźć w warzywach. Na przykład żelazo ze szpinaku wchłania się 20 razy gorzej niż z mięsa. Białko pochodzenia zwierzęcego jest niezbędnym elementem w diecie każdego człowieka, ponieważ zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy budujące komórki naszego ciała, a w szczególności komórki mięśniowe.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone