Dynia to niezaprzeczalny warzywny symbol jesieni. Jej liczne odmiany cieszą oko konsumentowi rozbudzają emocje działkowców stających w szranki dyniowej rywalizacji na największy okaz. Ci ostatni naprawdę mają się czym pochwalić, bo największa wyhodowana w naszym kraju dynia miała 870 kg i została zaprezentowana w 2019 roku podczas Dolnośląskiego Festiwalu Dyni.
Transmisje meczów mundialu i burgery czekają w Sport Zonach Campanile
Z okazji święta futbolu hotele Campanile zapraszają do wspólnego przeżywania sportowych emocji w strefach kibica zlokalizowanych w ośmiu miastach w Polsce. Sport Zony Campanile to transmisje wszystkich meczów mistrzostw świata w piłce nożnej w towarzystwie mistrzowskich burgerów przygotowanych według receptur, które zwyciężyły w tegorocznym Burger Cup organizowanym przez francuską akademię kulinarną Chaud Devant.
Papryka to niekoronowana królowa lata. Warzywo o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych i smakowych. Korzystajmy z bogactwa gatunków krajowej papryki. Na sierpień przypada pełnia jej zbiorów, przez co jest ona najlepszej jakości sensorycznej ale też przystępna cenowo. Jedzmy ją na surowo, a zakupiony nadmiar wykorzystajmy do przygotowania pysznych domowych przetworów.
Rośnie udział marek własnych w rynku FMCG
Jak wynika z najnowszych badań NielsenIQ Polacy coraz chętniej sięgają po towary marek własnych. W czerwcu 2022 r. ich udział w rynku był największy w historii i wyniósł 21,1%. Jest to nie tylko efekt pogarszającej się kondycji finansowej wielu gospodarstw domowych, które szukają produktów w niższych cenach, ale także polityki sklepów wielkopowierzchniowych konsekwentnie rozwijających ofertę tego segmentu produktów...
Sezon ogórkowy nie musi być nudny
Najcieplejsze miesiące oznaczają pełnię sezonu dla większości krajowych gatunków warzyw. Letnie, dojrzałe w słońcu warzywa są soczyste, dobrze wybarwione. Ich aromat jest niepowtarzalny. Skorzystajmy zatem z ich obfitości. Cieszmy się różnorodnością form, kolorów, smaków i zapachów. Czas urlopowy dodatkowo zachęca do kulinarnych eksperymentów, na które często brakuje czasu.
Sezon na polskie pomidory szklarniowe
Sezon na polskie pomidory szklarniowe zaczyna się już na przełomie marca i kwietnia. Część odmian dostępnych jest na sklepowych półkach przez cały rok. Ze względu na ilość światła najsmaczniejsze warzywa będą zbierane od maja do później jesieni. Polskie pomidory wyróżniają się ponadprzeciętną jakością oraz wyjątkowym smakiem.
Gotuj bez ograniczeń z ALL-IN firmy Franke
Z organizerem ALL-IN pokroisz i posiekasz składniki, osuszysz warzywa i owoce, łatwiej posprzątasz kuchnię, a nawet przechowasz jedzenie w lodówce. To wszystko jest możliwe dzięki modułowym akcesoriom do zlewozmywaka, z których możesz korzystać na wiele sposobów. Innowacyjność ALL-IN zapewniła mu prestiżową nagrodę Red Dot 2022.
Tureckie desery, raj dla podniebienia
Kuchnia Türkiye (Turcji) ma bardzo bogatą i zróżnicowaną tradycję. Widać to również na przykładzie licznych tureckich deserów. Słodkie smakołyki to najczęściej przysmaki na bazie mleka lub ciasta, często polane syropem przygotowanym z wody i cukru. Będąc w Türkiye (Turcji) trzeba spróbować lokalnych słodkości. Pierwszym z nich jest baklawa (tur. baklava)...
Zdrowe grillowanie? Owszem, ale bez mięsa się nie obejdzie!
Wakacje tuż tuż, a wraz z nią rozpoczęcie ulubionego sezonu na grillowanie! Towarzyszy temu relaks, słońce, spotkania ze znajomymi oraz jedzenie na świeżym powietrzu. Oprócz tradycyjnych grillowanych potraw chętnie wybieramy warzywa czy ryby. Czy to oznacza, że ograniczamy spożycie mięsa? Co tak naprawdę Polacy myślą na temat grillowania? Postanowił się o tym przekonać spożywczy sklep internetowy Barbora.pl
Enjoy European Quality Food – prawdziwe włoskie smaki na 6!
Od wielu lat nieprzerwanie włoska kuchnia jest ulubioną kuchnią Polaków, tuż po rodzimej – tak wynika z badań naszych zwyczajów kulinarnych. Jak wszystkim wiadomo, podstawą włoskiej kuchni są wysokiej jakości produkty. Jak w czasie codziennych zakupów zawsze możemy być pewni, że wybieramy te oryginalne włoskie? Włochy przodują w Europie w liczbie produktów, które posiadają unijne certyfikaty, potwierdzające ich oryginalność.
Nowa odsłona The Balvenie 25YO
Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".
Preferencje coraz bardziej wymagających i świadomych konsumentów sprawiają, że chcąc wyjść na przeciw ich oczekiwaniom, producenci i dystrybutorzy z kawowej branży muszą proponować rozwiązania nie tylko innowacyjne i ciekawe, ale przede wszystkim charakteryzujące się wysoką jakością oraz wpisujące się jednocześnie w szerszy nurt slow food i zdrowego stylu życia. Dla rosnącej grupy konsumentów dużą rolę odgrywa pochodzenie ziaren...