Kulinaria

Taste of Japan i wyróżnienia Japanese Food Supporter

Taste of Japan i wyróżnienia Japanese Food Supporter

Japońskie Ministerstwo Rolnictwa (MAFF) zorganizowało uroczyste przyjęcie "Taste of Japan" podczas którego serwowano wykwintne potrawy z Japonii. Celem spotkania było głębsze zapoznanie się i polubienie japońskich smaków. Motywem tego wydarzenia była 100. rocznica nawiązania przez Japonię i Polskę stosunków dyplomatycznych, a także ratyfikowanie umowy o partnerstwie gospodarczym między Japonią a Unią Europejską.

więcej

Oficjalne otwarcie restauracji Pam Pam

Oficjalne otwarcie restauracji Pam Pam

Oficjalne otwarcie restauracji Pam Pam odbyło się w dniach 20-21 luty 2019 w Warszawie i zostało podzielone na dwa dni. Pierwszy dzień przeznaczony był dla znajomych i przyjaciół właścicieli restauracji, przedstawicieli mediów i innych zaproszonych gości. Wszyscy zaproszeni goście z wielką serdecznością przywitani zostali przez właścicieli restauracji Andrzeja i Paulinę Piliszek, szefa kuchni Pawła Rumowskiego oraz someilerów i kelnerów.

więcej

"Marka Polskie Mięso" - konferencja prasowa

"Marka Polskie Mięso" - konferencja prasowa

Związek Polskie Mięso zorganizował konferencję prasową inaugurującą kampanię "Marka Polskie Mięso", która odbyła się w styczniu 2019 r. w warszawskim Pin Up Studio. W konferencji udział wzięli: Witold Choiński – Prezes Zarządu Związku Polskie Mięso, niezależni eksperci oraz ambasadorzy akcji: Beata Śniechowska - szefowa kuchni, restauratorka, zwyciężczyni drugiej edycji Master Chef oraz Tomasz Czajkowski - twórca kulinarny, autor bloga Magiczny Składnik.

więcej

Sakana po liftingu

Sakana po liftingu

Znany i oblegany przez celebrytów Sushi Bar Sakana zmienił swoje oblicze. Od jakiegoś czasu nazywa się „Sakana Sticks & Sushi" i przyjmuje gości we wnętrzu, które przeszło gruntowny lifting. Nic więc dziwnego, że nowe wnętrza restauracji podziwiali i kosztowali świetnych potraw między innymi: Karolina Szostak, Gaja Kuroń, Aleksandra Kisio, Kasia Warnke czy Natalia Janoszek.

więcej

Grecka Panorama 2018

Grecka Panorama 2018

Na stadionie PGE Narodowy w dniach 1-2 grudnia 2018 r. odbyła się „Grecka Panorama". To już kolejna edycja wyjatkowego wydarzenia, która na stałe wpisało się na listę warszawskich imprez turystyczno-kulinarnych. Głównym celem całego przedsięwzięcia jest promocja greckiej kultury, turystyki oraz tradycji i produktów kulinarnych. Największym zainteresowaniem cieszyła się specjalna strefa Greek Food Show, najbardziej oczekiwana część całego wydarzenia...

więcej

Uczta w restauracji Fork

Uczta w restauracji Fork

Dnia 28 listopada 2018 r. w Fork Restaurant w Warszawie odbyła się uroczysta premiera książki Roberta Sowy pt.: „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół". Mistrz kulinarny przedstawia restauracyjne przepisy, które można przygotować w zaciszu własnej kuchni. Oprócz tego książka wzbogacona jest o przepisy: Roberta Wojnarowskiego - Szefa Kuchni w N31 oraz Krzysztofa Kopcińskiego - Pastry Chefa w N31.

więcej

Jedli, pili i gadali

Jedli, pili i gadali

To było prawdziwie "Mistrzowskie spotkanie przy stole". Długi stół w restauracji WuWu i ona - Wyborowa od Mistrza! Podawana z fantastycznymi daniami stworzonymi przez szefową kuchni WuWu, uczestniczkę Top Chef Polska i współautorkę przepięknie wydanej przez Wyborową Pernod Ricard książki - "Mistrzowskie spotkania przy stole". Znalazły się w niej przepisy na niesamowite drinki skomponowane przez Macieja Starosolskiego, ambasadora Polskiej Wódki...

więcej

Słoneczna Ukraina w Polsce, premiera win Koblevo

Słoneczna Ukraina w Polsce, premiera win Koblevo

Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.

Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".

NIE

więcej

Festiwal Wódki i Zakąski 2018

Festiwal Wódki i Zakąski 2018

W dniach 19-20 października 2018 r. w Reducie Banku Polskiego odbyła się druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski, wydarzenia które na stałe wpisało się w kalendarz kulinarno-kulturalnych eventów Warszawy. Wśród uczestników pojawili się zarówno koneserzy najlepszych alkoholi, jak i pasjonaci dobrego jedzenia, a także osobistości znane z pierwszych stron gazet. Festiwal okazał się jeszcze większym sukcesem niż rok temu...

więcej

Uroczyste otwarcie restauracji Pera

Uroczyste otwarcie restauracji Pera

Warszawa to dynamiczne i ciągle rozwijające się miasto nowoczesnych hoteli, biurowców, a także eleganckich restauracji. Oficjalne otwarcie nowej restauracji o nazwie "Pera" odbyło się w dzielnicy Warszawa-Włochy przy Al. Krakowskiej. Szefem kuchni jest Nestor Grojewski, który jest warszawiakiem z urodzenia. Był on osobistym kucharzem sławnego reżysera i scenarzysty Martina Scorsese, gotował dla sławnych aktorek i aktorów amerykańskich...

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone