Kulinaria

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej w Warszawie

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej w Warszawie

Tydzień Kuchni Polskiej rozpoczyna się 11 listopada, w Święto Niepodległości i trwa do 20 listopada 2022 r. Wcześniej w Warszawie i Krakowie odbyły się dwa wydarzenia branżowe o wspólnej nazwie Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej. Była to idealna okazja, by poznać bogactwo i różnorodność kuchni polskich regionów.

więcej

20 lat Segafredo w Polsce

20 lat Segafredo w Polsce

Dzień 29 września 2022 r. był nie tylko Dniem Kawy, ale również okazją do uczczenia dwudziestych urodzin Segarfredo Zanetti Poland. Z tej okazji w showroomie firmy w Warszawie odbył się wyjątkowy event. Jedną z atrakcji była premiera filmu "20 lat Segafredo w Polsce", pokazy baristyczne, a także quizy kawowe z nagrodami. Z okazji urodzin przygotowano także wyśmienity tort, kawowe koktajle, a goście mogli degustować różne rodzaje kaw.

więcej

Największe od 25 lat zmiany marki Milka

Największe od 25 lat zmiany marki Milka

Dnia 8 września 2022 r. odbyła się wyjątkowa impreza z okazji największych od 25 lat zmian marki Milka. Najważniejsze z nich to: zmiana składu czekolad, które mają jeszcze więcej kakao; nowy owalny kształt kostek oraz unowocześnione opakowania. Zaproszeni goście mieli okazję skosztować produkty Milka, które zapewne osłodziły ten dzień i wprawiły wszystkich w rozkoszny nastrój.

więcej

Uroczyste otwarcie Baru Setki Powodów

Uroczyste otwarcie Baru Setki Powodów

Reni Jusis, Beata Orbik i Gniewomir Tomczyk z projektem House Band to lista artystów, którzy zagrali na otwarciu nowego baru „Setki Powodów" w warszawskim Koneserze. Mocny akcent na otwarcie 16 września 2022 r. to zapowiedź programu tygodnia w Setkach Powodów. Każdy czwartek to koncert zespołu Gniewomir Tomczyk Band i jego gości specjalnych, każda sobota to muzyka na żywo na scenie baru.

więcej

Warsztaty kulinarne w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw

Warsztaty kulinarne w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw

W studiu kulinarnym w Warszawie odbyło się spotkanie połączone z warsztatami kulinarnymi w ramach kampanii „Moc Polskich Warzyw". Wśród zaproszonych gości byli dziennikarze, blogerzy, eksperci oraz producenci polskich warzyw, aby wspólnie pogłębiać wiedzę i nabywać nowe umiejętności oraz zachęcać konsumentów do zwiększenia udziału warzyw w codziennej diecie.

więcej

Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc

Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc

Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc odbyły się w dniach 6-7 września 2022 r. w hali Expo XXI, przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Była to kolejna odsłona tego wydarzenia, w której swój asortyment zaprezentowało wielu wystawców z całej Polski. Targi dedykowane są przede wszystkim dla prezesów i dyrektorów, wszystkich sklepów marki E.Leclerc na terenie Polski, a także kupcom.

więcej

Enjoy European Quality Food w Polsce

Enjoy European Quality Food w Polsce

Koferencja degustacyjno-prasowa, na którą zostali zaproszeni dziennikarze, blogerzy, oraz influencerzy odbyła się 7 czerwca 2022 r. w Centrum Prasowym Foksal. Podczas spotkania zaproszeni goście mieli okazję degustacji 6 wyjątkowych europejskich produktów z oznaczeniem gwarancji pochodzenia. Wśród nich znalazły się: wina wytrawne i słodkie, toskańskie oliwy z oliwek oraz sery naturalne i z dodatkami.

więcej

Piknik z Kuroniami w towarzystwie polskiego mięsa drobiowego

Piknik z Kuroniami w towarzystwie polskiego mięsa drobiowego

Piknik z Kuroniami odbył się 25 maja 2022 w Villi Foksal w ramach IV edycji kampanii „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje" organizowanej przez Związek Polskie Mięso - organizacji reprezentującej interesy gospodarcze zrzeszonych w niej podmiotów, działających w obrębie branży mięsnej oraz współpracujących z nią w zakresie ich działalności wytwórczej, handlowej i/lub usługowej, w szczególności wobec organów państwowych.

więcej

Wielkanoc u Kuroniów – przy wspólnym stole!

Wielkanoc u Kuroniów – przy wspólnym stole!

Wielkanoc tuż, tuż. W wielu domach przygotowania ruszyły już pełną parą. A ponieważ na świątecznym stole nie może zabraknąć białej wieprzowej kiełbasy, pieczonych mięs, pasztetów i domowych wędlin Związek Polskie Mięso w ramach popularyzacji aktualnej wiedzy na temat polskiego mięsa drobiowego i wieprzowego zaprosił na wyjątkowe warsztaty kulinarne.

więcej

Wielkanocna gęś robi show

Wielkanocna gęś robi show

Cała rodzina Kuroniów uwielbia gotować, a najmłodsza córka Macieja Kuronia, Gaja, opowiedziała nam o tym jak wyglądają przygotowania do wielkanocnego śniadania i co króluje na kuroniowym stole...

więcej

Złoty Medal Targów World Food Poland 2022

Złoty Medal Targów World Food Poland 2022

Ogromnym zainteresowaniem cieszył się konkurs o Złoty Medal Targów World Food Poland, w którym Jury testowało, aż 153 produkty. W 2022 r. w gronie Jury gościliśmy decydentów z sieci handlowych, eksperta z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW oraz Prezesa Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni Jarosława Uścińskiego. Złote Medale otrzymało 10 produktów w różnych kategoriach...

więcej

World Food Poland 2022

World Food Poland 2022

Największe targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu World Food Poland odbyły się w dniach 5-7 kwietnia 2022 r. w Warszawie. Oprócz konferencji oraz debat, które poruszyły bieżące problemy sektora FMCG, WorldFood Poland to przede wszystkim stoiska targowe wielu firm. Podczas tegorocznej edycji odwiedzający mogli zobaczyć ponad 250 stoisk wystawców z całego świata...

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone