Kulinaria

Z natury dobrane – kulinarne inspiracje z Soplicą

Z natury dobrane – kulinarne inspiracje z Soplicą

Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.

Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".

NIE

więcej

Inauguracja kampanii "Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii i bakłażana"

Inauguracja kampanii "Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii i bakłażana"

Zrzeszenie Producentów Papryki RP kolejny raz rozpoczęło w Polsce kampanię promującą warzywa z południa Mazowsza. Podczas drugiej edycji w 2019 roku, obok papryki, pojawiły się również cukinia i bakłażan. Celem kampanii jest budowanie wśród konsumentów świadomości na temat produkowanych w Polsce warzyw o różnych smakach i kolorach: papryki, cukinie i bakłażany oraz zaprezentowanie ich wielu walorów zdrowotnych.

więcej

Prawdziwa Gruzja w sercu stolicy

Prawdziwa Gruzja w sercu stolicy

Levan, Ormianin urodzony w Gruzji obiecuje gościom, że jego gruzińskie i ormiańskie potrawy będą oparte na prawdziwych starych recepturach, a w każdy weekend sam będzie przygotowywał swoje autorskie dania rybne z... dzikiego pstrąga ormiańskiego, który dotrze do Warszawy... samolotem. Sądząc po tym, co szef zaserwował na otwarciu, w Leo's Marani będzie tłok! A że restauracja nie jest wielką jadłodajnią, trzeba będzie chyba rezerwować stoliki.

więcej

Premiera książki Hanny Lis pt.: „Mój świat na talerzu”

Premiera książki Hanny Lis pt.: „Mój świat na talerzu”

W restauracji LAS w Warszawie odbyła się premiera książki Hanny Lis pt.: „Mój świat na talerzu". Spotkanie Autorki z gośćmi, które przebiegło w miłej, serdecznej atmosferze poprowadziła Odeta Moro-Figurska. Wśród zaproszonych gości byli znani i lubiani: Grażyna Wolszczak, Marcin Cejrowski i Beata Tadla. Książka Hanny Lis jest połączeniem dwóch pasji: zamiłowania do podróżowania i gotowania. Znajduje się w niej 80 autorskich przepisów na potrawy z różnych stron świata.

więcej

Uroczyste otwarcie restauracji Bombaj Masala Praga

Uroczyste otwarcie restauracji Bombaj Masala Praga

Na kulinarnej mapie Warszawy miłośnicy kuchni azjatyckiej mają nową restaurację. Dnia 24-05-2019 r. odbyło się uroczyste otwarcie restauracji Bombaj Masala Praga Indian Tapas & Bar. Jest to najnowsza restauracja w sieci Bombay Masala, położona na warszawskiej Pradze, na terenie Centrum Praskiego Koneser. Znakiem szczególnym lokalu jest duży wybór najlepszych w mieście Bombay Nasta, czyli indyjskich śniadań serwowanych z filiżanką indyjskiej herbaty Masala Chai.

więcej

Warsztaty kulinarne "Coś się święci"

Warsztaty kulinarne "Coś się święci"

Związek "Polskie Mięso", w ramach ogólnopolskiej kampanii informacyjnej „Marka Polskie Mięso" miał przyjemność być organizatorem warsztatów kulinarnych „Coś się święci" poświęconym świątecznej kuchni w nowoczesnym wydaniu. To kameralne spotkanie w wielkanocnej atmosferze odbyło się 16 kwietnia 2019 r. w Alva Showroom Studio Kulinarne Giancarlo. Przesłaniem spotkania było odkrycie tajników i smaków polskiego mięsa w świątecznych aranżacjach.

więcej

Taste of Japan i wyróżnienia Japanese Food Supporter

Taste of Japan i wyróżnienia Japanese Food Supporter

Japońskie Ministerstwo Rolnictwa (MAFF) zorganizowało uroczyste przyjęcie "Taste of Japan" podczas którego serwowano wykwintne potrawy z Japonii. Celem spotkania było głębsze zapoznanie się i polubienie japońskich smaków. Motywem tego wydarzenia była 100. rocznica nawiązania przez Japonię i Polskę stosunków dyplomatycznych, a także ratyfikowanie umowy o partnerstwie gospodarczym między Japonią a Unią Europejską.

więcej

Uroczyste otwarcie restauracji Tokyo Sushi Nowy Świat

Uroczyste otwarcie restauracji Tokyo Sushi Nowy Świat

Uroczyste otwarcie restauracji Tokio Sushi Nowy Świat miało kameralny charakter, mimo to przyciągnęło wielu gości. Wśród nich byli znajomi i przyjaciele właścicieli restauracji. Nie zabrakło też przedstawicieli mediów. Nasza redakcja miała zaszczyt gościć na tym wydarzeniu. Z okazji otwarcia uczestnicy spotkania mogli degustować najróżniejsze zestawy sushi, japońskie zupy i krewetki królewskie.

więcej

Oficjalne otwarcie restauracji Pam Pam

Oficjalne otwarcie restauracji Pam Pam

Oficjalne otwarcie restauracji Pam Pam odbyło się w dniach 20-21 luty 2019 w Warszawie i zostało podzielone na dwa dni. Pierwszy dzień przeznaczony był dla znajomych i przyjaciół właścicieli restauracji, przedstawicieli mediów i innych zaproszonych gości. Wszyscy zaproszeni goście z wielką serdecznością przywitani zostali przez właścicieli restauracji Andrzeja i Paulinę Piliszek, szefa kuchni Pawła Rumowskiego oraz someilerów i kelnerów.

więcej

"Marka Polskie Mięso" - konferencja prasowa

"Marka Polskie Mięso" - konferencja prasowa

Związek Polskie Mięso zorganizował konferencję prasową inaugurującą kampanię "Marka Polskie Mięso", która odbyła się w styczniu 2019 r. w warszawskim Pin Up Studio. W konferencji udział wzięli: Witold Choiński – Prezes Zarządu Związku Polskie Mięso, niezależni eksperci oraz ambasadorzy akcji: Beata Śniechowska - szefowa kuchni, restauratorka, zwyciężczyni drugiej edycji Master Chef oraz Tomasz Czajkowski - twórca kulinarny, autor bloga Magiczny Składnik.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone