Premiera raportu i programu lojalnościowego firmy Kaufland
Za nami premiera branżowego raportu „Jak kupują Polacy" - stworzonego we współpracy merytorycznej z GfK, NielsenIQ i Inquiry oraz piękny launch nowego programu lojalnościowego Kaufland Card. Udział w konferencji wzięli eksperci Kaufland Polska – Marcin Łojewski, członek Zarządu Kaufland Polska i Paulina Katana, dyrektor Pionu Zakupu i Planowania Mediów oraz CRM. Gościem specjalnym była Anna Nowak-Ibisz...
Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej w Warszawie
Tydzień Kuchni Polskiej rozpoczyna się 11 listopada, w Święto Niepodległości i trwa do 20 listopada 2022 r. Wcześniej w Warszawie i Krakowie odbyły się dwa wydarzenia branżowe o wspólnej nazwie Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej. Była to idealna okazja, by poznać bogactwo i różnorodność kuchni polskich regionów.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2022
Dnia 12 października 2022 r. w EXPO XXI w Warszawie odbyła się kolejna edycja wydarzenia Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. W tym roku nazwa została wzbogacona o ostatni wyraz, podkreślający że uczestnikami wydarzenia są również właściciele restauracji. Tegoroczna edycja poświęcona była przede wszystkim kuchni roślinnej, a także nowym trendom w branży oraz zmieniającym się warunkom funkcjonowania gastronomii.
Dzień 29 września 2022 r. był nie tylko Dniem Kawy, ale również okazją do uczczenia dwudziestych urodzin Segarfredo Zanetti Poland. Z tej okazji w showroomie firmy w Warszawie odbył się wyjątkowy event. Jedną z atrakcji była premiera filmu "20 lat Segafredo w Polsce", pokazy baristyczne, a także quizy kawowe z nagrodami. Z okazji urodzin przygotowano także wyśmienity tort, kawowe koktajle, a goście mogli degustować różne rodzaje kaw.
Największe od 25 lat zmiany marki Milka
Dnia 8 września 2022 r. odbyła się wyjątkowa impreza z okazji największych od 25 lat zmian marki Milka. Najważniejsze z nich to: zmiana składu czekolad, które mają jeszcze więcej kakao; nowy owalny kształt kostek oraz unowocześnione opakowania. Zaproszeni goście mieli okazję skosztować produkty Milka, które zapewne osłodziły ten dzień i wprawiły wszystkich w rozkoszny nastrój.
Uroczyste otwarcie Baru Setki Powodów
Reni Jusis, Beata Orbik i Gniewomir Tomczyk z projektem House Band to lista artystów, którzy zagrali na otwarciu nowego baru „Setki Powodów" w warszawskim Koneserze. Mocny akcent na otwarcie 16 września 2022 r. to zapowiedź programu tygodnia w Setkach Powodów. Każdy czwartek to koncert zespołu Gniewomir Tomczyk Band i jego gości specjalnych, każda sobota to muzyka na żywo na scenie baru.
Warsztaty kulinarne w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw
W studiu kulinarnym w Warszawie odbyło się spotkanie połączone z warsztatami kulinarnymi w ramach kampanii „Moc Polskich Warzyw". Wśród zaproszonych gości byli dziennikarze, blogerzy, eksperci oraz producenci polskich warzyw, aby wspólnie pogłębiać wiedzę i nabywać nowe umiejętności oraz zachęcać konsumentów do zwiększenia udziału warzyw w codziennej diecie.
Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc
Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc odbyły się w dniach 6-7 września 2022 r. w hali Expo XXI, przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Była to kolejna odsłona tego wydarzenia, w której swój asortyment zaprezentowało wielu wystawców z całej Polski. Targi dedykowane są przede wszystkim dla prezesów i dyrektorów, wszystkich sklepów marki E.Leclerc na terenie Polski, a także kupcom.
Enjoy European Quality Food w Polsce
Koferencja degustacyjno-prasowa, na którą zostali zaproszeni dziennikarze, blogerzy, oraz influencerzy odbyła się 7 czerwca 2022 r. w Centrum Prasowym Foksal. Podczas spotkania zaproszeni goście mieli okazję degustacji 6 wyjątkowych europejskich produktów z oznaczeniem gwarancji pochodzenia. Wśród nich znalazły się: wina wytrawne i słodkie, toskańskie oliwy z oliwek oraz sery naturalne i z dodatkami.
Piknik z Kuroniami w towarzystwie polskiego mięsa drobiowego
Piknik z Kuroniami odbył się 25 maja 2022 w Villi Foksal w ramach IV edycji kampanii „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje" organizowanej przez Związek Polskie Mięso - organizacji reprezentującej interesy gospodarcze zrzeszonych w niej podmiotów, działających w obrębie branży mięsnej oraz współpracujących z nią w zakresie ich działalności wytwórczej, handlowej i/lub usługowej, w szczególności wobec organów państwowych.
Wielkanoc u Kuroniów – przy wspólnym stole!
Wielkanoc tuż, tuż. W wielu domach przygotowania ruszyły już pełną parą. A ponieważ na świątecznym stole nie może zabraknąć białej wieprzowej kiełbasy, pieczonych mięs, pasztetów i domowych wędlin Związek Polskie Mięso w ramach popularyzacji aktualnej wiedzy na temat polskiego mięsa drobiowego i wieprzowego zaprosił na wyjątkowe warsztaty kulinarne.
Premiera książki "Księga szefów kuchni"
O tym, ze gwiazdy uwielbiają gotować nie trzeba nikogo przekonywać. Świadczy o tym coraz większa ilość pozycji książkowych, w których znajdują się przepisy znanych osób. Podobnie sytuacja wygląda w telewizji, w której nie brakuje programów gdzie się gotuje, piecze i przyrządza różne smakołyki. W warszawskiej restauracji „Sowa i przyjaciele” odbyła się premiera kolejnej książki kucharskiej dla miłośników gotowania.