Kulinaria

XXVI edycja Ogólnopolskiego Konkursu Rolnik-Farmer Roku.

XXVI edycja Ogólnopolskiego Konkursu Rolnik-Farmer Roku.

W hotelu Sheraton Grand w Warszawie odbyło się wielkie święto polskiego rolnictwa, czyli XXVI edycja Ogólnopolskiego Konkursu Rolnik-Farmer Roku. Najlepsi rolnicy otrzymali jak co roku złote jabłka, które są nie tylko symbolem sukcesu w biznesie rolniczym ale też ukoronowaniem wieloletniej pracy. W zeszłym roku, na podstawie wysłanych materiałów kapituła konkursowa, którą tworzą przedstawiciele Stowarzyszenia ,,Polski Klub Rolnik-Farmer Roku''...

więcej

Drugie urodziny restauracji Kanapa

Drugie urodziny restauracji Kanapa

W piątkowy wieczór, 31 stycznia 2020 r. restauracja Kanapa świętowała drugie urodziny. Spotkanie okazało się niezwykłą ucztą dla podniebienia. W specjalnie ułożonym na tę okazję menu znalazły się dania, które na co dzień cieszą się popularnością: czarne pierogi z nadzieniem z sandacza w sosie rakowym, kotlet po kijowsku, jak również ostrygi z kiszonym agrestem czy sorbet z buraka serwowany przez szefa kuchni – Stanislava Malovytskiego.

więcej

Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje

Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje

Związek Polskie Mięso rozpoczął II edycję ogólnopolskiej kampanii informacyjnej „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje." W ramach projektu odbyła się konferencja prasowa z udziałem dziennikarzy. Gośćmi specjalnymi tego wydarzenia byli ambasadorzy projektu: dietetyk Agata Dąbrowska oraz kucharz i dziennikarz kulinarny, Tomasz Jakubiak, który opowiedział o walorach kulinarnych mięsa drobiowego i wieprzowiny.

więcej

Z natury dobrane – kulinarne inspiracje z Soplicą

Z natury dobrane – kulinarne inspiracje z Soplicą

Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.

Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".

NIE

więcej

Inauguracja kampanii "Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii i bakłażana"

Inauguracja kampanii "Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii i bakłażana"

Zrzeszenie Producentów Papryki RP kolejny raz rozpoczęło w Polsce kampanię promującą warzywa z południa Mazowsza. Podczas drugiej edycji w 2019 roku, obok papryki, pojawiły się również cukinia i bakłażan. Celem kampanii jest budowanie wśród konsumentów świadomości na temat produkowanych w Polsce warzyw o różnych smakach i kolorach: papryki, cukinie i bakłażany oraz zaprezentowanie ich wielu walorów zdrowotnych.

więcej

Prawdziwa Gruzja w sercu stolicy

Prawdziwa Gruzja w sercu stolicy

Levan, Ormianin urodzony w Gruzji obiecuje gościom, że jego gruzińskie i ormiańskie potrawy będą oparte na prawdziwych starych recepturach, a w każdy weekend sam będzie przygotowywał swoje autorskie dania rybne z... dzikiego pstrąga ormiańskiego, który dotrze do Warszawy... samolotem. Sądząc po tym, co szef zaserwował na otwarciu, w Leo's Marani będzie tłok! A że restauracja nie jest wielką jadłodajnią, trzeba będzie chyba rezerwować stoliki.

więcej

Premiera książki Hanny Lis pt.: „Mój świat na talerzu”

Premiera książki Hanny Lis pt.: „Mój świat na talerzu”

W restauracji LAS w Warszawie odbyła się premiera książki Hanny Lis pt.: „Mój świat na talerzu". Spotkanie Autorki z gośćmi, które przebiegło w miłej, serdecznej atmosferze poprowadziła Odeta Moro-Figurska. Wśród zaproszonych gości byli znani i lubiani: Grażyna Wolszczak, Marcin Cejrowski i Beata Tadla. Książka Hanny Lis jest połączeniem dwóch pasji: zamiłowania do podróżowania i gotowania. Znajduje się w niej 80 autorskich przepisów na potrawy z różnych stron świata.

więcej

Uroczyste otwarcie restauracji Bombaj Masala Praga

Uroczyste otwarcie restauracji Bombaj Masala Praga

Na kulinarnej mapie Warszawy miłośnicy kuchni azjatyckiej mają nową restaurację. Dnia 24-05-2019 r. odbyło się uroczyste otwarcie restauracji Bombaj Masala Praga Indian Tapas & Bar. Jest to najnowsza restauracja w sieci Bombay Masala, położona na warszawskiej Pradze, na terenie Centrum Praskiego Koneser. Znakiem szczególnym lokalu jest duży wybór najlepszych w mieście Bombay Nasta, czyli indyjskich śniadań serwowanych z filiżanką indyjskiej herbaty Masala Chai.

więcej

Warsztaty kulinarne "Coś się święci"

Warsztaty kulinarne "Coś się święci"

Związek "Polskie Mięso", w ramach ogólnopolskiej kampanii informacyjnej „Marka Polskie Mięso" miał przyjemność być organizatorem warsztatów kulinarnych „Coś się święci" poświęconym świątecznej kuchni w nowoczesnym wydaniu. To kameralne spotkanie w wielkanocnej atmosferze odbyło się 16 kwietnia 2019 r. w Alva Showroom Studio Kulinarne Giancarlo. Przesłaniem spotkania było odkrycie tajników i smaków polskiego mięsa w świątecznych aranżacjach.

więcej

Taste of Japan i wyróżnienia Japanese Food Supporter

Taste of Japan i wyróżnienia Japanese Food Supporter

Japońskie Ministerstwo Rolnictwa (MAFF) zorganizowało uroczyste przyjęcie "Taste of Japan" podczas którego serwowano wykwintne potrawy z Japonii. Celem spotkania było głębsze zapoznanie się i polubienie japońskich smaków. Motywem tego wydarzenia była 100. rocznica nawiązania przez Japonię i Polskę stosunków dyplomatycznych, a także ratyfikowanie umowy o partnerstwie gospodarczym między Japonią a Unią Europejską.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone