Kulinaria

Przepisowa i popisowa wielkanoc

Przepisowa i popisowa wielkanoc

W czwartek, 21 marca 2024 r. w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne „Przepisowa i popisowa Wielkanoc". To jedno z wydarzeń zorganizowanych przez Związek POLSKIE MIĘSO w ramach VI edycji kampanii „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje", która w tym roku przebiega pod hasłem „Smak poparty przepisami". 

więcej

Najlepsza restauracja 2024 roku.

Najlepsza restauracja 2024 roku.

To piąta odsłona plebiscytu będącego częścią programu Polskich Skarbów Kulinarnych, organizowanego przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Konsumenci, biorąc pod uwagę smak dania, obsługę oraz atmosferę na stronie programu poprzez kliknięcie symbolu korony mogli oddać swój głos. 

więcej

Najlepsza Oferta Mięsna 2024

Najlepsza Oferta Mięsna 2024

W 2024 roku najlepszą ofertę mięsno-wędliniarską w 7 kategoriach wybierali konsumenci, którzy dokonali zakupów produktów z oferty mięsnej. Dodatkowo przyznano nagrodę za najlepszą ofertę roślinnych zamienników mięsa. Za realizację Konkursu odpowiadał instytut badawczy Mobile Institute, na zlecenie Wiadomości Handlowych.

więcej

MAKRO Polska świętuje 30-lecie działalności na polskim rynku.

MAKRO Polska świętuje 30-lecie działalności na polskim rynku.

Pierwsza hala sieci została otwarta w lutym 1994 roku w Warszawie. Z okazji jubileuszu firmy planowane są liczne wydarzenia, m.in. publikacja pierwszego raportu ESG i otwarcie Akademii Inspiracji w Warszawie – w odświeżonej, innowacyjnej odsłonie. Uroczyste otwarcie pierwszej hali MAKRO odbyło się 23 lutego 1994 roku.

więcej

Nadchodzi 10 edycja targów World Food Poland 2024

Nadchodzi 10 edycja targów World Food Poland 2024

Z okazji jubileuszowej, dziesiątej edycji Targów WorldFood Poland, zapraszamy do udziału w najbardziej międzynarodowym wydarzeniu dla branży spożywczej organizowanym w Polsce. Najbliższa odsłona targów, planowana na dni 16-18 kwietnia 2024 roku, odbędzie się w jak co roku, w przestrzeni EXPO XXI Warszawa.

więcej

MAKRO wystartowało z cyklem „Ciao Italia”, dla klientom HoReCa.

MAKRO wystartowało z cyklem „Ciao Italia”, dla klientom HoReCa.

Sieć hurtowni MAKRO Polska rozpoczęła cykl spotkań dla klientów HoReCa, poświęcony kuchni włoskiej. Firma przeprowadzi w bieżącym roku kilkanaście wydarzeń o zasięgu ogólnopolskim. Inspiracją wiosennej edycji cyklu jest nowa książka „Tutto il mare" autorstwa Giancarlo Russo oraz szefów kuchni Akademii Inspiracji MAKRO.

więcej

Ruszyła VI edycja kampanii „Polskie Mięso - Polska Smakuje”

Ruszyła VI edycja kampanii „Polskie Mięso - Polska Smakuje”

Hasłem „Smak poparty przepisami" Związek POLSKIE MIĘSO zainicjował 6. edycję kampanii „Polskie Mięso - Polska Smakuje". Jednym z elementów projektu jest przedstawienie nie tylko aspektów hodowli, przetwórstwa, przechowywania, przygotowania i serwowania dań mięsnych...

więcej

Premiera książki „Tutto Il Mare”

Premiera książki „Tutto Il Mare”

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza." Jej premiera odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. 

więcej

Giancarlo Russo na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów

Giancarlo Russo na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów to jedno z najważniejszych wydarzeń w polskiej gastronomii. Tegoroczna edycja odbyła się 24 października 2023 r. w Warszawie. Na stoisku MAKRO Polska odbyły się pokazy kulinarne, które poprowadzili Giancarlo Russo oraz szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Podczas tegorocznej edycji przedstawiciele MAKRO oraz Giancarlo Russo zabrali uczestników w podróż po kuchni włoskiej.

więcej

Spotkanie z cyklu "Porozmawiajmy przy herbacie..."

Spotkanie z cyklu "Porozmawiajmy przy herbacie..."

Firma Adalbert's Tea oraz Fundacja Jolanty Kwaśniewskiej „Porozumienie Bez Barier" zaprosiło dziennikarzy na wyjątkowe spotkanie i rozmowę przy herbacie o życiu pełnym emocji i pasji. Spotkanie poprowadziła Anna Nowak-Ibisz - ambasadorka Adalbert's Tea. W rozmowach uczestniczyła Pani Prezydentowa Jolanta Kwaśniewska. Tematem przewodnim była „Miłość, wdzięczność i szczęście w obliczu różnych aspektów samotności.

więcej

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej

W warszawskiej restauracji Stolica Cafe odbył się Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej – wydarzenie będące zapowiedzią listopadowego festiwalu organizowanego przez MAKRO Polska. Kolacji degustacyjnej towarzyszyła specjalnie przygotowana ekspozycja, która powstała na podstawie skojarzeń ponad stu szefów kuchni z polskimi smakami. Kolejne spotkania dedykowane mediom i influencerom odbędą się w Sopocie i w Krakowie.

więcej

VII edycja targów E.Leclerc

VII edycja targów E.Leclerc

Najważniejsze targi handlowe E.Leclerc odbyły się w dniach 5-6 września 2023 r. w EXPO XXI w Warszawie. Kolejna VII już edycja, cieszyła się ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców jak i odwiedzających. Jest to wyjątkowo ważne wydarzenie podczas którego producenci i dystrybutorzy prezentują swoje produkty najważniejszym przedstawicielom sklepów E.Leclerc w Polsce oraz nawiązują i umacniają relacje biznesowe.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone