Kulinaria

Trendy Kolacji w ramach programu Szef dla Szefów

Trendy Kolacji w ramach programu Szef dla Szefów

W Muzeum Pałacu Króla Jana III w Warszawie odbyło się wydarzenie pt: „Trendy Kolacji". Na uroczystym spotkaniu było ponad 80 przedstawicieli branży HoReCa. Uroczyste wydarzenie zapoczątkowało nowy cykl spotkań w ramach programu „Szef dla Szefów" Makro Polska. Zapoczątkowano na nim najnowsze trendy kulinarne na sezon Jesień-Zima 2017/2018. Wydarzenie prowadziła Weronika Lewandowska, tworząca strategie marketingowe dla sektora HoReCa.

więcej

Prezentacja Fat Buddha Restaurant & Lounge

Prezentacja Fat Buddha Restaurant & Lounge

Fat Buddha Restaurant & Lounge oraz MeetingPlanner.pl zaprosili meeting planerów i dziennikarzy branżowych na wieczorne spotkanie, którego celem była prezentacja nowo otwartej przestrzeni eventowej – wyjątkowego lokalu, który mieści się przy ul. Mazowieckiej w Warszawie. Jedną z atrakcji wydarzenia była degustacja kuchni japońskiej i autorskich koktajli. Jak przystało na tego typu wydarzenia, nie mogło zabraknąć części artystycznej.

więcej

Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki

Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki

Pierwszy Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki odbył się w Warszawie w dniach 24-30 września 2017 roku. Wydarzenie organizowane zostało we współpracy z Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre (Restauracja Meza), Hilton Kolombo Hotel oraz z liniami lotniczymi Qatar Airways. Celem całego wydarzenia była chęć propagowania w Polsce tradycji kuchni lankijskiej oraz przybliżenia kultury Sri Lanki w Polsce.

więcej

Poziomki Magdy Gessler 2017/2018

Poziomki Magdy Gessler 2017/2018

W warszawskiej restauracji „U Fukiera" odbyła się uroczysta premiera książki Magdy Gessler pt: „Poziomki 2017/2018. Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce". Podczas uroczystości wręczono wyjątkowe dyplomy Poziomki Magdy Gessler dla najlepszych hoteli i restauracji. Wśród szczęśliwych zwycięzców znalazło się kilka hoteli takich jak: Aries, Bellotto, St. Bruno, Bryza, Grand Lubicz, Remes Sport & SPA i inne.

więcej

Premiera książki T. Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności"

Premiera książki T. Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności"

Dnia 4 października 2017 r. w Warszawie odbyła się uroczysta premiera książki Tomasza Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności". Tym razem premierze towarzyszyły dwa wyjątkowe wydarzenia: warsztaty kulinarne dla dziennikarzy i fotoreporterów w Studiu CookUP oraz uroczyste spotkanie w restauracji Fort Wino. Obydwa spotkania poprowadził autor książki Tomasz Jakubiak - znany i lubiany gospodarz programu telewizyjnego pod tytułem „Jakubiak - z miłości do lokalności".

więcej

Światowy Dzień Żywności - Nie marnuj jedzenia 2017

Światowy Dzień Żywności - Nie marnuj jedzenia 2017

W Comfort Food Studio mieszczącym się w Hali Koszyki odbyło się spotkanie prasowe z okazji Światowego Dnia Żywności. Podczas spotkania poruszono temat marnowania żywności przez polaków. Zaprezentowano także najnowszy raport „Nie marnuj jedzenia 2017" - wyniki badania opinii publicznej zrealizowane przez Kantar Millward Brown. Dzięki raportu można było usłyszeć odpowiedzi na wiele interesujących pytań.

więcej

Inauguracja drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów

Inauguracja drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów

Dnia 20 października 2017 r. w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie odbyło się wielkie otwarcie drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. Jednym z elementów tego wydarzenia był edukacyjny pokaz kulinarny poprowadzony przez Pawła Oszczyka („Szefa Roku" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016) i Wojciecha Harapkiewicza (szefa kuchni restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko w Szczawnie-Zdroju).

więcej

Urodziny ze smakiem, czyli 23-lecie hurtowni Makro w Polsce

Urodziny ze smakiem, czyli 23-lecie hurtowni Makro w Polsce

Rozpoczął się trzeci etap kampanii „Urodziny ze smakiem", świętującej 23-lecie sieci hurtowni MAKRO w Polsce. Tym razem na klientów czeka oferta produktów z Grecji i wycieczki do Aten. Ambasadorem akcji jest szef kuchni Michel Moran - lubiany szef kuchni znany z programu „MasterChef" stacji TVN, który pojawił się na billboardach w całej Polsce. Celem kampanii jest zachęcenie klientów do wspólnego świętowania i poznawania smaków kuchni z całej Europy – Włoch, Francji, Grecji i Hiszpanii.

więcej

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017.

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017.

Dnia 20 października 2017 roku w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyła się uroczysta gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017. Najlepszą restauracją w Polsce w 2017 r. jest N31 Restaurant & Bar z Warszawy. Nagrodę odebrał szef kuchni Robert Sowa. Najlepszą karczmą w Polsce w 2017 r. jest – Litworowy Dwór z Białki Tatrzańskiej.

więcej

Uroczyste otwarcie strefy Grand Kitchen

Uroczyste otwarcie strefy Grand Kitchen

Centrum Handlowe Arkadia wraz z partnerami zorganizowało uroczyste otwarcie Strefy Grand Kitchen. Podczas części oficjalnej zaprezentowano nowych najemców strefy kulinarnej, czyli ich właścicieli i szefów kuchni. Chwilę po niej odbył się koncert Bovskiej z muzyką na żywo. Jedną z atrakcji wieczoru był pokaz kulinarny Grzegorza Łapanowskiego, który przygotował kilka przekąsek. Oprócz tego szef kuchni przygotował specjalne menu.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone