Kulinaria

Festiwal Wódki i Zakąski 2018

Festiwal Wódki i Zakąski 2018

W dniach 19-20 października 2018 r. w Reducie Banku Polskiego odbyła się druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski, wydarzenia które na stałe wpisało się w kalendarz kulinarno-kulturalnych eventów Warszawy. Wśród uczestników pojawili się zarówno koneserzy najlepszych alkoholi, jak i pasjonaci dobrego jedzenia, a także osobistości znane z pierwszych stron gazet. Festiwal okazał się jeszcze większym sukcesem niż rok temu...

więcej

Uroczyste otwarcie restauracji Pera

Uroczyste otwarcie restauracji Pera

Warszawa to dynamiczne i ciągle rozwijające się miasto nowoczesnych hoteli, biurowców, a także eleganckich restauracji. Oficjalne otwarcie nowej restauracji o nazwie "Pera" odbyło się w dzielnicy Warszawa-Włochy przy Al. Krakowskiej. Szefem kuchni jest Nestor Grojewski, który jest warszawiakiem z urodzenia. Był on osobistym kucharzem sławnego reżysera i scenarzysty Martina Scorsese, gotował dla sławnych aktorek i aktorów amerykańskich...

więcej

Spotkanie  z wielkiej klasy restauratorem Dymytrem Borysovem

Spotkanie z wielkiej klasy restauratorem Dymytrem Borysovem

W restauracji "Kanapa" odbyło się spotkanie z wielkiej klasy restauratorem Dymytrem Borysovem, który jest propagatorem kuchni ukraińskiej, a także właścicielem warszawskiej restauracji Kanapa i dużej sieci restauracji w Kijowie. Dymytr Borysov kilka lat temu porzucił zawodową karierę i postanowił oddać się spełnieniu marzeń restauracyjnych, w których odniósł gigantyczny sukces.

więcej

La Dolce Vita, czyli słodkie życie z marką Raffaello

La Dolce Vita, czyli słodkie życie z marką Raffaello

Na warszawskim Wilanowie odbyła się szósta edycja prestiżowej imprezy „Powitanie lata z Raffaello". Wydarzenie miało miejsce w niepowtarzalnej scenerii Pałacu w Wilanowie. Specjalnie na ten wieczór dziedziniec Pałacu ozdobiony został kwiatami, a światła i dekoracje wprowadziły w nastrój słonecznej Italii. Motywem przewodnim tegorocznego spotkania był tytuł kultowego filmu Federico Felliniego – LA DOLCE VITA, czyli słodkie życie.

więcej

Uroczyste otwarcie salonu marki Häcker

Uroczyste otwarcie salonu marki Häcker

Na mapie Warszawy pojawiło się kolejne miejsce, które zachwyci miłośników designu, mianowicie showroom marki Häcker, specjalizującej się w produkcji ekskluzywnych kuchni do zabudowy. Dnia 29 maja 2018 r. odbyło się uroczyste otwarcie salonu marki Häcker. Wydarzenie cieszyło się ogromnym zainteresowaniem. Obiekt przy ul. Jana Pawła Woronicza 31 odwiedziło mnóstwo gości...

więcej

Czekoladowy weekend z marką E.Wedel

Czekoladowy weekend z marką E.Wedel

Weekend pod hasłem czekolady odbył się w dniach 9 i 10 grudnia 2017 r. w Warszawie. Po raz kolejny Fabryka Czekolady E.Wedel otworzyła swoje bramy dla zwiedzających. Była to wspaniała okazja aby zwiedzić na co dzień niedostępne zakamarki. Podczas tegorocznej edycji swoją premierę miał neon przedstawiający postać chłopca na zebrze przygotowany we współpracy z Muzeum Neonów. Jest to nawiązanie do jednej z najlepiej znanych reklam świetlnych w Warszawie...

więcej

Słoneczna Ukraina w Polsce, premiera win Koblevo

Słoneczna Ukraina w Polsce, premiera win Koblevo

Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.

Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".

NIE

więcej

III Charytatywne Zawody Kulinarne Gwiazd

III Charytatywne Zawody Kulinarne Gwiazd

Dnia 22 listopada 2017 r. w warszawskiej restauracji Endorfina odbyły się III Charytatywne Zawody Kulinarne Gwiazd. Po raz kolejny znane i lubiane gwiazdy spotkały się, aby pokazać swoje kulinarne talenty, a także wesprzeć najbardziej potrzebujących. Celem trzeciej edycji była pomoc Fundacji Osób Niepełnosprawnych Podolany. Kulinarny wieczór poprowadzili Joanna Kryńska oraz Irek Bieleninik. Muzycznych wrażeń dostarczyła Danuta Błażejczyk.

więcej

The Best Chef 2017

The Best Chef 2017

Uroczysta gala finałowa rozdania nagród The Best Chef Awards odbyła się 25 października 2017 r. w Reducie Banku Polskiego w Warszawie. Podczas wieczoru wręczono statuetki w sześciu kategoriach. Najlepsi szefowie kuchni i cukiernictwa wybrani zostali na podstawie głosów oddanych przez wybitnych szefów kuchni, dziennikarzy, fotografów i blogerów. Wśród nagrodzonych osób nie zabrakło mistrzów z polskiej sceny kulinarnej.

więcej

Uroczyste otwarcie strefy Grand Kitchen

Uroczyste otwarcie strefy Grand Kitchen

Centrum Handlowe Arkadia wraz z partnerami zorganizowało uroczyste otwarcie Strefy Grand Kitchen. Podczas części oficjalnej zaprezentowano nowych najemców strefy kulinarnej, czyli ich właścicieli i szefów kuchni. Chwilę po niej odbył się koncert Bovskiej z muzyką na żywo. Jedną z atrakcji wieczoru był pokaz kulinarny Grzegorza Łapanowskiego, który przygotował kilka przekąsek. Oprócz tego szef kuchni przygotował specjalne menu.

więcej

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017.

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017.

Dnia 20 października 2017 roku w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyła się uroczysta gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017. Najlepszą restauracją w Polsce w 2017 r. jest N31 Restaurant & Bar z Warszawy. Nagrodę odebrał szef kuchni Robert Sowa. Najlepszą karczmą w Polsce w 2017 r. jest – Litworowy Dwór z Białki Tatrzańskiej.

więcej

Inauguracja drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów

Inauguracja drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów

Dnia 20 października 2017 r. w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie odbyło się wielkie otwarcie drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. Jednym z elementów tego wydarzenia był edukacyjny pokaz kulinarny poprowadzony przez Pawła Oszczyka („Szefa Roku" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016) i Wojciecha Harapkiewicza (szefa kuchni restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko w Szczawnie-Zdroju).

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone