Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki
Pierwszy Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki odbył się w Warszawie w dniach 24-30 września 2017 roku. Wydarzenie organizowane zostało we współpracy z Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre (Restauracja Meza), Hilton Kolombo Hotel oraz z liniami lotniczymi Qatar Airways. Celem całego wydarzenia była chęć propagowania w Polsce tradycji kuchni lankijskiej oraz przybliżenia kultury Sri Lanki w Polsce.
Prezentacja Fat Buddha Restaurant & Lounge
Fat Buddha Restaurant & Lounge oraz MeetingPlanner.pl zaprosili meeting planerów i dziennikarzy branżowych na wieczorne spotkanie, którego celem była prezentacja nowo otwartej przestrzeni eventowej – wyjątkowego lokalu, który mieści się przy ul. Mazowieckiej w Warszawie. Jedną z atrakcji wydarzenia była degustacja kuchni japońskiej i autorskich koktajli. Jak przystało na tego typu wydarzenia, nie mogło zabraknąć części artystycznej.
Trendy Kolacji w ramach programu Szef dla Szefów
W Muzeum Pałacu Króla Jana III w Warszawie odbyło się wydarzenie pt: „Trendy Kolacji". Na uroczystym spotkaniu było ponad 80 przedstawicieli branży HoReCa. Uroczyste wydarzenie zapoczątkowało nowy cykl spotkań w ramach programu „Szef dla Szefów" Makro Polska. Zapoczątkowano na nim najnowsze trendy kulinarne na sezon Jesień-Zima 2017/2018. Wydarzenie prowadziła Weronika Lewandowska, tworząca strategie marketingowe dla sektora HoReCa.
Warsztaty kulinarne z Teo Vafidisem
W studiu kulinarnym w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne towarzyszące premierze książki "Filozofia smaku'' Teo Vafidisa. W warsztatach z mistrzem udział wzięli m.in. dziennikarze i fotoreporterzy, którzy przygotowali potrawy na podstawie przepisów z książki. Na stołach zagościły wyborne potrawy takie jak: starożytna sałatka z pęczakiem i dressingiem z granatu, spanakopitakia - różki z ciasta filo z nadzieniem szpinakowym czy ośmiornica z fenkułem i zielonymi oliwkami...
Urodzinowe przywitanie lata z Raffaello
Wieczorem 22 czerwca 2017 r. odbył się wyjątkowy event „Urodzinowe powitanie lata z Raffaello". Tym razem była to jubileuszowa 5 edycja, a także 25 urodziny ulubionych pralin Raffaello. Wśród zaproszonych gości pojawili się między innymi: Omena Mensah, Weronika Rosati, Edyta Herbuś, Joanna Horodyńska, Tamara Arciuch, Magdalena Mielcarz, Bartek Kasprzykowski i wielu innych. Główną atrakcją wieczoru był koncert Kayah i Andrzeja Piasecznego.
Charytatywne Dziennikarskie Zawody Kulinarne 2016
Gwiazdy z pierwszych stron gazet uwielbiają gotować, a także pomagać potrzebującym. Można było się o tym przekonać podczas kolejnej odsłony akcji: Charytatywne Zawody Kulinarne Dziennikarzy 2016. Dziennikarze i gwiazdy spotkali się w ważnym celu, ponieważ dzięki temu wydarzeniu zebrano środki na pomoc dla hospicjum w Pucku założonego przez ks. Jana Kaczkowskiego.
Cudowna Podróż z Bombay Sapphirę
W samym sercu warszawskiego Fortu Mokotów odbyła się impreza ,,Wielka Podróż Bombay Sapphire". W tej niezwykłej przygodzie uczestniczyły m.in.: Karolina Szostak, Weronika Rosami, Teresa Rosati, Agnieszka Więdłocha, Macademian Girl i inni. W trakcie wieczoru licznie zgromadzeni goście uczestniczyli w spektaklu, podczas którego zaprezentowano historię dżinu marki Bombaj Sapphire. Goście zostali zaproszeni do pomieszczenia przypominającego przedział pociągu.
Powitanie lata z Raffaello, edycja 2016
W ogrodach Oranżerii Pałacu w Wilanowie miała miejsce kolejna edycja prestiżowej imprezy Powitanie Lata z Raffaello. Marki o której mowa nie trzeba nikomu przedstawiać. Rozpływająca się w ustach kokosowa pralina, z aksamitnym kremem i migdałem znana jest i lubiana na całym świecie. Podobnie jak w latach ubiegłych na imprezie nie zabrakło wielu znanych artystów, celebrytów, ludzi że świata biznesu i dziennikarzy.
W restauracji ,,Blender'' odbyła się uroczystość podsumowująca VI edycję konkursu ,,Warszawa od kuchni''. Celem konkursu jest rekomendowanie najlepszych warszawskich restauracji, cukierni, miejsc z szybkim jedzeniem, promowanie i wykreowanie regionalnych potraw warszawskich, prezentacja kuchni z różnych regionów świata, a także wytyczenie gastronomicznych tras i zagłębi gastronomicznych w mieście.
Prezentacja książki kucharskiej "Z miłości do smaku"
Uroczysta prezentacja polsko-francuskiej książki kucharskiej „Z miłości do smaku" odbyła się w centrum szkoleniowo-konferencyjnym „Smak kariery" przy Al. Jerozolimskich 148 w Warszawie. Na premierze pojawiło się wielu autorytetów kulinarnych, m.in.: Pierre Gagnaire - wyróżniony trzema gwiazdkami przewodnika Michalin, a także David Gaboriaud - prowadzący autorski program kulinarny „David w Europie" w telewizji Kuchnia +.
Wieczór autorski książki "Życie ma smak"
„Życie ma smak" to książka która przybliża czytelnikom zasady prawidłowego odżywiania i podaje proste przepisy na zdrowe dania na każdą okazję. Autorka nie ma wątpliwości, że jedzenie ma ogromny wpływ zarówno na naszą sylwetkę, zdrowie jak i kondycję psychiczną. W zależności od tego co zjemy, możemy czuć się wyczerpani lub pełni energii. Codzienne nawyki żywieniowe decydują o tym, czy dożyjemy w zdrowiu późnej starości i jaką będziemy mieli wtedy formę.
Uroczyste otwarcie restauracji Warung Jakarta
Dnia 16 września 2016 odbyło się uroczyste otwarcie restauracji Warung Jakarta. Obecnie jest to jedna z pierwszych restauracji w Polsce z kuchnią Indonezyjską. Jej założycielami jest: Mateusz Rybiński, oraz szefowie kuchni Yudhi Harijono i Marieo Juniartho. Część oficjalną uroczystości otworzył J.E Peter Frans Gontha, Ambasador Indonezji w Polsce, który wygłosił specjalne przemówienie.