Kulinaria

Powitanie lata z Raffaello, edycja 2016

Powitanie lata z Raffaello, edycja 2016

W ogrodach Oranżerii Pałacu w Wilanowie miała miejsce kolejna edycja prestiżowej imprezy Powitanie Lata z Raffaello. Marki o której mowa nie trzeba nikomu przedstawiać. Rozpływająca się w ustach kokosowa pralina, z aksamitnym kremem i migdałem znana jest i lubiana na całym świecie. Podobnie jak w latach ubiegłych na imprezie nie zabrakło wielu znanych artystów, celebrytów, ludzi że świata biznesu i dziennikarzy.

więcej

Cudowna Podróż z Bombay Sapphirę

Cudowna Podróż z Bombay Sapphirę

W samym sercu warszawskiego Fortu Mokotów odbyła się impreza ,,Wielka Podróż Bombay Sapphire". W tej niezwykłej przygodzie uczestniczyły m.in.: Karolina Szostak, Weronika Rosami, Teresa Rosati, Agnieszka Więdłocha, Macademian Girl i inni. W trakcie wieczoru licznie zgromadzeni goście uczestniczyli w spektaklu, podczas którego zaprezentowano historię dżinu marki Bombaj Sapphire. Goście zostali zaproszeni do pomieszczenia przypominającego przedział pociągu.

więcej

Charytatywne Dziennikarskie Zawody Kulinarne 2016

Charytatywne Dziennikarskie Zawody Kulinarne 2016

Gwiazdy z pierwszych stron gazet uwielbiają gotować, a także pomagać potrzebującym. Można było się o tym przekonać podczas kolejnej odsłony akcji: Charytatywne Zawody Kulinarne Dziennikarzy 2016. Dziennikarze i gwiazdy spotkali się w ważnym celu, ponieważ dzięki temu wydarzeniu zebrano środki na pomoc dla hospicjum w Pucku założonego przez ks. Jana Kaczkowskiego.

więcej

Urodzinowe przywitanie lata z Raffaello

Urodzinowe przywitanie lata z Raffaello

Wieczorem 22 czerwca 2017 r. odbył się wyjątkowy event „Urodzinowe powitanie lata z Raffaello". Tym razem była to jubileuszowa 5 edycja, a także 25 urodziny ulubionych pralin Raffaello. Wśród zaproszonych gości pojawili się między innymi: Omena Mensah, Weronika Rosati, Edyta Herbuś, Joanna Horodyńska, Tamara Arciuch, Magdalena Mielcarz, Bartek Kasprzykowski i wielu innych. Główną atrakcją wieczoru był koncert Kayah i Andrzeja Piasecznego.

więcej

Warsztaty kulinarne z Teo Vafidisem

Warsztaty kulinarne z Teo Vafidisem

W studiu kulinarnym w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne towarzyszące premierze książki "Filozofia smaku'' Teo Vafidisa. W warsztatach z mistrzem udział wzięli m.in. dziennikarze i fotoreporterzy, którzy przygotowali potrawy na podstawie przepisów z książki. Na stołach zagościły wyborne potrawy takie jak: starożytna sałatka z pęczakiem i dressingiem z granatu, spanakopitakia - różki z ciasta filo z nadzieniem szpinakowym czy ośmiornica z fenkułem i zielonymi oliwkami...

więcej

Trendy Kolacji w ramach programu Szef dla Szefów

Trendy Kolacji w ramach programu Szef dla Szefów

W Muzeum Pałacu Króla Jana III w Warszawie odbyło się wydarzenie pt: „Trendy Kolacji". Na uroczystym spotkaniu było ponad 80 przedstawicieli branży HoReCa. Uroczyste wydarzenie zapoczątkowało nowy cykl spotkań w ramach programu „Szef dla Szefów" Makro Polska. Zapoczątkowano na nim najnowsze trendy kulinarne na sezon Jesień-Zima 2017/2018. Wydarzenie prowadziła Weronika Lewandowska, tworząca strategie marketingowe dla sektora HoReCa.

więcej

Prezentacja Fat Buddha Restaurant & Lounge

Prezentacja Fat Buddha Restaurant & Lounge

Fat Buddha Restaurant & Lounge oraz MeetingPlanner.pl zaprosili meeting planerów i dziennikarzy branżowych na wieczorne spotkanie, którego celem była prezentacja nowo otwartej przestrzeni eventowej – wyjątkowego lokalu, który mieści się przy ul. Mazowieckiej w Warszawie. Jedną z atrakcji wydarzenia była degustacja kuchni japońskiej i autorskich koktajli. Jak przystało na tego typu wydarzenia, nie mogło zabraknąć części artystycznej.

więcej

Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki

Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki

Pierwszy Festiwal Kuchni i Kultury Sri Lanki odbył się w Warszawie w dniach 24-30 września 2017 roku. Wydarzenie organizowane zostało we współpracy z Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre (Restauracja Meza), Hilton Kolombo Hotel oraz z liniami lotniczymi Qatar Airways. Celem całego wydarzenia była chęć propagowania w Polsce tradycji kuchni lankijskiej oraz przybliżenia kultury Sri Lanki w Polsce.

więcej

Poziomki Magdy Gessler 2017/2018

Poziomki Magdy Gessler 2017/2018

W warszawskiej restauracji „U Fukiera" odbyła się uroczysta premiera książki Magdy Gessler pt: „Poziomki 2017/2018. Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce". Podczas uroczystości wręczono wyjątkowe dyplomy Poziomki Magdy Gessler dla najlepszych hoteli i restauracji. Wśród szczęśliwych zwycięzców znalazło się kilka hoteli takich jak: Aries, Bellotto, St. Bruno, Bryza, Grand Lubicz, Remes Sport & SPA i inne.

więcej

Premiera książki T. Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności"

Premiera książki T. Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności"

Dnia 4 października 2017 r. w Warszawie odbyła się uroczysta premiera książki Tomasza Jakubiaka pt: "Z miłości do lokalności". Tym razem premierze towarzyszyły dwa wyjątkowe wydarzenia: warsztaty kulinarne dla dziennikarzy i fotoreporterów w Studiu CookUP oraz uroczyste spotkanie w restauracji Fort Wino. Obydwa spotkania poprowadził autor książki Tomasz Jakubiak - znany i lubiany gospodarz programu telewizyjnego pod tytułem „Jakubiak - z miłości do lokalności".

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone