Kulinaria

Warsztaty kulinarne "Coś się święci"

Warsztaty kulinarne "Coś się święci"

Związek "Polskie Mięso", w ramach ogólnopolskiej kampanii informacyjnej „Marka Polskie Mięso" miał przyjemność być organizatorem warsztatów kulinarnych „Coś się święci" poświęconym świątecznej kuchni w nowoczesnym wydaniu. To kameralne spotkanie w wielkanocnej atmosferze odbyło się 16 kwietnia 2019 r. w Alva Showroom Studio Kulinarne Giancarlo. Przesłaniem spotkania było odkrycie tajników i smaków polskiego mięsa w świątecznych aranżacjach.

więcej

Taste of Japan i wyróżnienia Japanese Food Supporter

Taste of Japan i wyróżnienia Japanese Food Supporter

Japońskie Ministerstwo Rolnictwa (MAFF) zorganizowało uroczyste przyjęcie "Taste of Japan" podczas którego serwowano wykwintne potrawy z Japonii. Celem spotkania było głębsze zapoznanie się i polubienie japońskich smaków. Motywem tego wydarzenia była 100. rocznica nawiązania przez Japonię i Polskę stosunków dyplomatycznych, a także ratyfikowanie umowy o partnerstwie gospodarczym między Japonią a Unią Europejską.

więcej

Uroczyste otwarcie restauracji Tokyo Sushi Nowy Świat

Uroczyste otwarcie restauracji Tokyo Sushi Nowy Świat

Uroczyste otwarcie restauracji Tokio Sushi Nowy Świat miało kameralny charakter, mimo to przyciągnęło wielu gości. Wśród nich byli znajomi i przyjaciele właścicieli restauracji. Nie zabrakło też przedstawicieli mediów. Nasza redakcja miała zaszczyt gościć na tym wydarzeniu. Z okazji otwarcia uczestnicy spotkania mogli degustować najróżniejsze zestawy sushi, japońskie zupy i krewetki królewskie.

więcej

Oficjalne otwarcie restauracji Pam Pam

Oficjalne otwarcie restauracji Pam Pam

Oficjalne otwarcie restauracji Pam Pam odbyło się w dniach 20-21 luty 2019 w Warszawie i zostało podzielone na dwa dni. Pierwszy dzień przeznaczony był dla znajomych i przyjaciół właścicieli restauracji, przedstawicieli mediów i innych zaproszonych gości. Wszyscy zaproszeni goście z wielką serdecznością przywitani zostali przez właścicieli restauracji Andrzeja i Paulinę Piliszek, szefa kuchni Pawła Rumowskiego oraz someilerów i kelnerów.

więcej

"Marka Polskie Mięso" - konferencja prasowa

"Marka Polskie Mięso" - konferencja prasowa

Związek Polskie Mięso zorganizował konferencję prasową inaugurującą kampanię "Marka Polskie Mięso", która odbyła się w styczniu 2019 r. w warszawskim Pin Up Studio. W konferencji udział wzięli: Witold Choiński – Prezes Zarządu Związku Polskie Mięso, niezależni eksperci oraz ambasadorzy akcji: Beata Śniechowska - szefowa kuchni, restauratorka, zwyciężczyni drugiej edycji Master Chef oraz Tomasz Czajkowski - twórca kulinarny, autor bloga Magiczny Składnik.

więcej

Sakana po liftingu

Sakana po liftingu

Znany i oblegany przez celebrytów Sushi Bar Sakana zmienił swoje oblicze. Od jakiegoś czasu nazywa się „Sakana Sticks & Sushi" i przyjmuje gości we wnętrzu, które przeszło gruntowny lifting. Nic więc dziwnego, że nowe wnętrza restauracji podziwiali i kosztowali świetnych potraw między innymi: Karolina Szostak, Gaja Kuroń, Aleksandra Kisio, Kasia Warnke czy Natalia Janoszek.

więcej

Grecka Panorama 2018

Grecka Panorama 2018

Na stadionie PGE Narodowy w dniach 1-2 grudnia 2018 r. odbyła się „Grecka Panorama". To już kolejna edycja wyjatkowego wydarzenia, która na stałe wpisało się na listę warszawskich imprez turystyczno-kulinarnych. Głównym celem całego przedsięwzięcia jest promocja greckiej kultury, turystyki oraz tradycji i produktów kulinarnych. Największym zainteresowaniem cieszyła się specjalna strefa Greek Food Show, najbardziej oczekiwana część całego wydarzenia...

więcej

Uczta w restauracji Fork

Uczta w restauracji Fork

Dnia 28 listopada 2018 r. w Fork Restaurant w Warszawie odbyła się uroczysta premiera książki Roberta Sowy pt.: „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół". Mistrz kulinarny przedstawia restauracyjne przepisy, które można przygotować w zaciszu własnej kuchni. Oprócz tego książka wzbogacona jest o przepisy: Roberta Wojnarowskiego - Szefa Kuchni w N31 oraz Krzysztofa Kopcińskiego - Pastry Chefa w N31.

więcej

Jedli, pili i gadali

Jedli, pili i gadali

To było prawdziwie "Mistrzowskie spotkanie przy stole". Długi stół w restauracji WuWu i ona - Wyborowa od Mistrza! Podawana z fantastycznymi daniami stworzonymi przez szefową kuchni WuWu, uczestniczkę Top Chef Polska i współautorkę przepięknie wydanej przez Wyborową Pernod Ricard książki - "Mistrzowskie spotkania przy stole". Znalazły się w niej przepisy na niesamowite drinki skomponowane przez Macieja Starosolskiego, ambasadora Polskiej Wódki...

więcej

Słoneczna Ukraina w Polsce, premiera win Koblevo

Słoneczna Ukraina w Polsce, premiera win Koblevo

Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.

Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".

NIE

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone