Kulinaria

Wiosenne spotkanie promujące polską wołowinę

Wiosenne spotkanie promujące polską wołowinę

"Polska wołowina elementem zdrowego żywienia" – pod takim tytułem w ogródku restauracyjnym położonym na tarasie Centrum Olimpijskiego w Warszawie odbyło się wiosenne spotkanie promujące polską wołowinę. Gościem specjalnym wydarzenia był Jarosław Uściński, Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel i szef kuchni warszawskiej restauracji Moonsfera.

więcej

IX edycja targów WorldFood Poland za nami!

IX edycja targów WorldFood Poland za nami!

Najważniejsze targi poświęcone sektorowi spożywczemu WorldFood Poland odbyły się w dniach 18-20 kwietnia 2023 r. w EXPO XXI w Warszawie. Już po raz dziewiąty połączyliśmy całą branżę w trakcie jednego wydarzenia. Po okresie spowolnienia gospodarczego, spowodowanego inflacją, wojną na Ukrainie oraz pandemią i związanymi z nią lockdownami, uczestnictwo w wartościowych targach branżowych stało się kluczowym elementem strategii marketingowej wielu firm.

więcej

Premiera raportu i programu lojalnościowego firmy Kaufland

Premiera raportu i programu lojalnościowego firmy Kaufland

Za nami premiera branżowego raportu „Jak kupują Polacy" - stworzonego we współpracy merytorycznej z GfK, NielsenIQ i Inquiry oraz piękny launch nowego programu lojalnościowego Kaufland Card. Udział w konferencji wzięli eksperci Kaufland Polska – Marcin Łojewski, członek Zarządu Kaufland Polska i Paulina Katana, dyrektor Pionu Zakupu i Planowania Mediów oraz CRM. Gościem specjalnym była Anna Nowak-Ibisz...

więcej

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej w Warszawie

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej w Warszawie

Tydzień Kuchni Polskiej rozpoczyna się 11 listopada, w Święto Niepodległości i trwa do 20 listopada 2022 r. Wcześniej w Warszawie i Krakowie odbyły się dwa wydarzenia branżowe o wspólnej nazwie Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej. Była to idealna okazja, by poznać bogactwo i różnorodność kuchni polskich regionów.

więcej

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Dnia 12 października 2022 r. w EXPO XXI w Warszawie odbyła się kolejna edycja wydarzenia Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. W tym roku nazwa została wzbogacona o ostatni wyraz, podkreślający że uczestnikami wydarzenia są również właściciele restauracji. Tegoroczna edycja poświęcona była przede wszystkim kuchni roślinnej, a także nowym trendom w branży oraz zmieniającym się warunkom funkcjonowania gastronomii.

więcej

20 lat Segafredo w Polsce

20 lat Segafredo w Polsce

Dzień 29 września 2022 r. był nie tylko Dniem Kawy, ale również okazją do uczczenia dwudziestych urodzin Segarfredo Zanetti Poland. Z tej okazji w showroomie firmy w Warszawie odbył się wyjątkowy event. Jedną z atrakcji była premiera filmu "20 lat Segafredo w Polsce", pokazy baristyczne, a także quizy kawowe z nagrodami. Z okazji urodzin przygotowano także wyśmienity tort, kawowe koktajle, a goście mogli degustować różne rodzaje kaw.

więcej

Największe od 25 lat zmiany marki Milka

Największe od 25 lat zmiany marki Milka

Dnia 8 września 2022 r. odbyła się wyjątkowa impreza z okazji największych od 25 lat zmian marki Milka. Najważniejsze z nich to: zmiana składu czekolad, które mają jeszcze więcej kakao; nowy owalny kształt kostek oraz unowocześnione opakowania. Zaproszeni goście mieli okazję skosztować produkty Milka, które zapewne osłodziły ten dzień i wprawiły wszystkich w rozkoszny nastrój.

więcej

Uroczyste otwarcie Baru Setki Powodów

Uroczyste otwarcie Baru Setki Powodów

Reni Jusis, Beata Orbik i Gniewomir Tomczyk z projektem House Band to lista artystów, którzy zagrali na otwarciu nowego baru „Setki Powodów" w warszawskim Koneserze. Mocny akcent na otwarcie 16 września 2022 r. to zapowiedź programu tygodnia w Setkach Powodów. Każdy czwartek to koncert zespołu Gniewomir Tomczyk Band i jego gości specjalnych, każda sobota to muzyka na żywo na scenie baru.

więcej

Warsztaty kulinarne w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw

Warsztaty kulinarne w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw

W studiu kulinarnym w Warszawie odbyło się spotkanie połączone z warsztatami kulinarnymi w ramach kampanii „Moc Polskich Warzyw". Wśród zaproszonych gości byli dziennikarze, blogerzy, eksperci oraz producenci polskich warzyw, aby wspólnie pogłębiać wiedzę i nabywać nowe umiejętności oraz zachęcać konsumentów do zwiększenia udziału warzyw w codziennej diecie.

więcej

Premiera książki "Księga szefów kuchni"

Premiera książki "Księga szefów kuchni"

O tym, ze gwiazdy uwielbiają gotować nie trzeba nikogo przekonywać. Świadczy o tym coraz większa ilość pozycji książkowych, w których znajdują się przepisy znanych osób. Podobnie sytuacja wygląda w telewizji, w której nie brakuje programów gdzie się gotuje, piecze i przyrządza różne smakołyki. W warszawskiej restauracji „Sowa i przyjaciele” odbyła się premiera kolejnej książki kucharskiej dla miłośników gotowania.

więcej

Śniadanie mistrzów w Double Tree by Hilton w Warszawie

Śniadanie mistrzów w Double Tree by Hilton w Warszawie

Śniadanie mistrzów można skosztować w restauracji Garden w Double Tree by Hilton Warsaw. Jest to specjalne menu przeznaczone dla najpopularniejszych polskich sportowców. Od grudnia 2014 dostępne jest także dla gości odwiedzających hotel. Skąd wziął się pomysł na stworzenie smacznych i zdrowych posiłków? To nie żaden przypadek. Hotel Double Tree by Hilton Warsaw to baza polskiej reprezentacji w piłce nożnej.

więcej

Premiera książki M. Gessler "Autobiografia apetyczna"

Premiera książki M. Gessler "Autobiografia apetyczna"

W zimowy wieczór w restauracji Ale Gloria odbyła się oficjalna premiera nowej książki Magdy Gessler „Autobiografia apetyczna”. Tym razem nie jest to jednak książka kucharska, lecz autobiografia. Gessler nie napisała książki własnoręcznie, uczyniła to dziennikarka Magdalena Żakowska po rozmowach z restauratorką. Jest to wyjątkowo szczera i pasjonująca lektura wzbogacona o oryginalne przepisy.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone