Kulinaria

Pyszne.pl Awards 2024

Pyszne.pl Awards 2024

Tegoroczna edycja plebiscytu Pyszne.pl pokazała, że najlepsze restauracje nie tylko podbijają serca smakoszy, ale też z sukcesem utrzymują swoją pozycję. Wiele lokali powiększyło swoją kolekcją statuetek, potwierdzając, że niezmienna jakość, doskonały smak i zaufanie klientów to klucz do długotrwałego sukcesu.

więcej

Expo Sweet 2025

Kolejna już 16. edycja targów Expo Sweet za nami. Obecnie są to najsłodsze targi w Polsce i jedno z największych spotkań branży lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej. Podczas tej edycji zaprezentowało się wielu wystawców z Polski i zagranicy. Wśród nich producenci lodów i słodyczy, dostawcy surowców, maszyn, urządzeń i technologii oraz wielu innych.

więcej

Carnevale Eataliano, włoska uczta pod okiem Marcina Sasina.

Carnevale Eataliano, włoska uczta pod okiem Marcina Sasina.

W luksusowym hotelu Sheraton Grand Warsaw odbyło się prestiżowe wydarzenie kulinarne Carnevale Eataliano, czyli niezapomniana i wyjątkowa podróż po smakach karnawału. Organizatorem spotkania był mistrz kulinarny Marcin Sasin, twórca restauracji włoskiej Cucina Mia.

więcej

"Świąteczna forma" - warsztaty kulinarne z udziałem Roberta Sowy

"Świąteczna forma" - warsztaty kulinarne z udziałem Roberta Sowy

Związek Polskie Mięso zorganizował wyjątkowe warsztaty kulinarne pt: „Świąteczna forma". Spotkanie odbyło się tuż przed świętami w niepowtarzalnej przestrzeni Art Bistro Stalowa 52 w Warszawie. Uczestnicy spotkania odkryli sekrety bożonarodzeniowej kuchni i nauczyli się, jak zamienić każdy posiłek w ucztę dla oczu i podniebienia.

więcej

Byłem w królestwie oliwek

Byłem w królestwie oliwek

Jak wszyscy wiecie, oliwa gości w każdej walizce, którą przywozimy z Włoch. Wystarczy, że wejdziemy do sklepu w Rzymie, czy na Sycylii i do koszyka wędruje zgrabna buteleczka z tym zielonkawym płynem. Jak jednak odróżnić, która oliwa jest topowa, z jakiej odmiany oliwek ją tłoczono?

więcej

Warsztaty kulinarne "Nowa przemiana karpia"

Warsztaty kulinarne "Nowa przemiana karpia"

Za nami konferencja prasowa pt.: „Czy karp jest dobry dla nas i środowiska?". Zwieńczeniem wydarzenia były warsztaty kulinarne z karpiem w roli głównej, które odbyły się w wyjątkowej przestrzeni kulinarnej. Warsztaty poprowadził Kamil Klekowski, wybitny szef kuchni, który od wielu lat specjalizuje się w kreowaniu potraw z karpiem w roli głównej.

więcej

Konferencja prasowa kampanii "Karp - Zdrowy z Natury".

Konferencja prasowa kampanii "Karp - Zdrowy z Natury".

Czy karp jest lepszy od suplementów diet? Jakie ma właściwości odżywcze? Na te i inne pytania odpowiedziała dr hab. inż. Joanna Tkaczewska, wykładowca Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Podczas spotkania poruszono również inne interesujące tematy takie jak: łańcuchy dostaw świeżego karpia...

więcej

"Polskie Mięso w dobrej formie"

"Polskie Mięso w dobrej formie"

Wystartowała VII edycja kampanii edukacyjnej „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje" pod hasłem „Polskie mięso w dobrej formie". Jej twarzami są najbardziej znany w Polsce mistrz kulinarny, legenda polskiej piłki nożnej oraz wybitna dietetyczka. Tegoroczna edycja poświęcona jest dobrej formie psychicznej i fizycznej.

więcej

VIII edycja targów E.Leclerc

W dniach 10-11 września 2024 roku, warszawskie Centrum Expo XXI gościło VIII edycję Targów E.Leclerc, wydarzenie to wpisało się na stałe w kalendarzu branży handlu detalicznego. W tym roku wydarzenie to zgromadziło ponad 200 dostawców z Polski i zagranicy, które stanowiło okazję do wymiany doświadczeń...

więcej

Festiwal Polska Od Kuchni zawitał do Warszawy

Festiwal Polska Od Kuchni zawitał do Warszawy

Festiwal Polska Od Kuchni odbył się w 16 miastach w Polsce. Mazowiecka edycja imprezy odbyła się dnia 23 czerwca 2024 r. na Bielanach w Warszawie. Tym razem miasteczko festiwalowe powstało na terenie rekreacyjnym przy stacji metra Słodowiec. Imprezę poprowadził dziennikarz Mateusz Szymkowiak.

więcej

Wieczór autorski Matteo Brunetti "Włoska uczta"

Wieczór autorski Matteo Brunetti "Włoska uczta"

W atmosferze włoskiej, radosnej uczty, pełnej ciepła i śródziemnomorskiej energii, odbyła się promocja pierwszej kulinarnej książki Matteo Brunetti "Włoska uczta". Wydarzenie miało miejsce w warszawskiej restauracji Va Bene Cicchetti, serwującej rzymskie specjały. Podczas spotkania autor zdradził wiele kulinarnych sekretów, opowiadał anegdoty, wspominał swoje dzieciństwo i chętnie podpisywał swoje książki. 

więcej

Przepisowa i popisowa wielkanoc

Przepisowa i popisowa wielkanoc

W czwartek, 21 marca 2024 r. w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne „Przepisowa i popisowa Wielkanoc". To jedno z wydarzeń zorganizowanych przez Związek POLSKIE MIĘSO w ramach VI edycji kampanii „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje", która w tym roku przebiega pod hasłem „Smak poparty przepisami". 

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone