Kulinaria

Festiwal Polskiej Żywności

Festiwal Polskiej Żywności

Już 6-7 września 2025 r. w Warszawie na PGE Narodowym Festiwal Polskiej Żywności #KupujŚwiadomie! Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa zaprasza do odwiedzania stoisk ze znakomitymi produktami wytwarzanymi przez lokalnych i regionalnych wytwórców, którzy przyjadą do Warszawy specjalnie na to wydarzenie z każdego regionu Polski! Festiwal to szansa, by posmakować unikatowych wyrobów, poznać tradycję ich wytwarzania (...)

więcej

Pyszne.pl Awards 2024

Pyszne.pl Awards 2024

Tegoroczna edycja plebiscytu Pyszne.pl pokazała, że najlepsze restauracje nie tylko podbijają serca smakoszy, ale też z sukcesem utrzymują swoją pozycję. Wiele lokali powiększyło swoją kolekcją statuetek, potwierdzając, że niezmienna jakość, doskonały smak i zaufanie klientów to klucz do długotrwałego sukcesu.

więcej

Expo Sweet 2025

Kolejna już 16. edycja targów Expo Sweet za nami. Obecnie są to najsłodsze targi w Polsce i jedno z największych spotkań branży lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej. Podczas tej edycji zaprezentowało się wielu wystawców z Polski i zagranicy. Wśród nich producenci lodów i słodyczy, dostawcy surowców, maszyn, urządzeń i technologii oraz wielu innych.

więcej

Carnevale Eataliano, włoska uczta pod okiem Marcina Sasina.

Carnevale Eataliano, włoska uczta pod okiem Marcina Sasina.

W luksusowym hotelu Sheraton Grand Warsaw odbyło się prestiżowe wydarzenie kulinarne Carnevale Eataliano, czyli niezapomniana i wyjątkowa podróż po smakach karnawału. Organizatorem spotkania był mistrz kulinarny Marcin Sasin, twórca restauracji włoskiej Cucina Mia.

więcej

"Świąteczna forma" - warsztaty kulinarne z udziałem Roberta Sowy

"Świąteczna forma" - warsztaty kulinarne z udziałem Roberta Sowy

Związek Polskie Mięso zorganizował wyjątkowe warsztaty kulinarne pt: „Świąteczna forma". Spotkanie odbyło się tuż przed świętami w niepowtarzalnej przestrzeni Art Bistro Stalowa 52 w Warszawie. Uczestnicy spotkania odkryli sekrety bożonarodzeniowej kuchni i nauczyli się, jak zamienić każdy posiłek w ucztę dla oczu i podniebienia.

więcej

Byłem w królestwie oliwek

Byłem w królestwie oliwek

Jak wszyscy wiecie, oliwa gości w każdej walizce, którą przywozimy z Włoch. Wystarczy, że wejdziemy do sklepu w Rzymie, czy na Sycylii i do koszyka wędruje zgrabna buteleczka z tym zielonkawym płynem. Jak jednak odróżnić, która oliwa jest topowa, z jakiej odmiany oliwek ją tłoczono?

więcej

Targi E.Leclerc za nami!

Targi E.Leclerc za nami!

W dniach 10-11 września 2024 roku warszawskie Centrum Expo XXI gościło VIII edycję Targów E. Leclerc, które na stałe wpisały się w kalendarz wydarzeń branży handlu detalicznego. Tegoroczna edycja zgromadziła 200 dostawców z Polski i zagranicy, stanowiąc doskonałą okazję do wymiany doświadczeń, pozyskiwania inspiracji oraz nawiązywania kontaktów biznesowych.

więcej

Warsztaty kulinarne "Nowa przemiana karpia"

Warsztaty kulinarne "Nowa przemiana karpia"

Za nami konferencja prasowa pt.: „Czy karp jest dobry dla nas i środowiska?". Zwieńczeniem wydarzenia były warsztaty kulinarne z karpiem w roli głównej, które odbyły się w wyjątkowej przestrzeni kulinarnej. Warsztaty poprowadził Kamil Klekowski, wybitny szef kuchni, który od wielu lat specjalizuje się w kreowaniu potraw z karpiem w roli głównej.

więcej

Konferencja prasowa kampanii "Karp - Zdrowy z Natury".

Konferencja prasowa kampanii "Karp - Zdrowy z Natury".

Czy karp jest lepszy od suplementów diet? Jakie ma właściwości odżywcze? Na te i inne pytania odpowiedziała dr hab. inż. Joanna Tkaczewska, wykładowca Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Podczas spotkania poruszono również inne interesujące tematy takie jak: łańcuchy dostaw świeżego karpia...

więcej

"Polskie Mięso w dobrej formie"

"Polskie Mięso w dobrej formie"

Wystartowała VII edycja kampanii edukacyjnej „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje" pod hasłem „Polskie mięso w dobrej formie". Jej twarzami są najbardziej znany w Polsce mistrz kulinarny, legenda polskiej piłki nożnej oraz wybitna dietetyczka. Tegoroczna edycja poświęcona jest dobrej formie psychicznej i fizycznej.

więcej

Festiwal Polska Od Kuchni zawitał do Warszawy

Festiwal Polska Od Kuchni zawitał do Warszawy

Festiwal Polska Od Kuchni odbył się w 16 miastach w Polsce. Mazowiecka edycja imprezy odbyła się dnia 23 czerwca 2024 r. na Bielanach w Warszawie. Tym razem miasteczko festiwalowe powstało na terenie rekreacyjnym przy stacji metra Słodowiec. Imprezę poprowadził dziennikarz Mateusz Szymkowiak.

więcej

Wieczór autorski Matteo Brunetti "Włoska uczta"

Wieczór autorski Matteo Brunetti "Włoska uczta"

W atmosferze włoskiej, radosnej uczty, pełnej ciepła i śródziemnomorskiej energii, odbyła się promocja pierwszej kulinarnej książki Matteo Brunetti "Włoska uczta". Wydarzenie miało miejsce w warszawskiej restauracji Va Bene Cicchetti, serwującej rzymskie specjały. Podczas spotkania autor zdradził wiele kulinarnych sekretów, opowiadał anegdoty, wspominał swoje dzieciństwo i chętnie podpisywał swoje książki. 

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone