Kulinaria

Ruszyła VI edycja kampanii „Polskie Mięso - Polska Smakuje”

Ruszyła VI edycja kampanii „Polskie Mięso - Polska Smakuje”

Hasłem „Smak poparty przepisami" Związek POLSKIE MIĘSO zainicjował 6. edycję kampanii „Polskie Mięso - Polska Smakuje". Jednym z elementów projektu jest przedstawienie nie tylko aspektów hodowli, przetwórstwa, przechowywania, przygotowania i serwowania dań mięsnych...

więcej

Premiera książki „Tutto Il Mare”

Premiera książki „Tutto Il Mare”

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza." Jej premiera odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. 

więcej

Giancarlo Russo na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów

Giancarlo Russo na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów to jedno z najważniejszych wydarzeń w polskiej gastronomii. Tegoroczna edycja odbyła się 24 października 2023 r. w Warszawie. Na stoisku MAKRO Polska odbyły się pokazy kulinarne, które poprowadzili Giancarlo Russo oraz szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Podczas tegorocznej edycji przedstawiciele MAKRO oraz Giancarlo Russo zabrali uczestników w podróż po kuchni włoskiej.

więcej

Spotkanie z cyklu "Porozmawiajmy przy herbacie..."

Spotkanie z cyklu "Porozmawiajmy przy herbacie..."

Firma Adalbert's Tea oraz Fundacja Jolanty Kwaśniewskiej „Porozumienie Bez Barier" zaprosiło dziennikarzy na wyjątkowe spotkanie i rozmowę przy herbacie o życiu pełnym emocji i pasji. Spotkanie poprowadziła Anna Nowak-Ibisz - ambasadorka Adalbert's Tea. W rozmowach uczestniczyła Pani Prezydentowa Jolanta Kwaśniewska. Tematem przewodnim była „Miłość, wdzięczność i szczęście w obliczu różnych aspektów samotności.

więcej

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej

W warszawskiej restauracji Stolica Cafe odbył się Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej – wydarzenie będące zapowiedzią listopadowego festiwalu organizowanego przez MAKRO Polska. Kolacji degustacyjnej towarzyszyła specjalnie przygotowana ekspozycja, która powstała na podstawie skojarzeń ponad stu szefów kuchni z polskimi smakami. Kolejne spotkania dedykowane mediom i influencerom odbędą się w Sopocie i w Krakowie.

więcej

VII edycja targów E.Leclerc

VII edycja targów E.Leclerc

Najważniejsze targi handlowe E.Leclerc odbyły się w dniach 5-6 września 2023 r. w EXPO XXI w Warszawie. Kolejna VII już edycja, cieszyła się ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców jak i odwiedzających. Jest to wyjątkowo ważne wydarzenie podczas którego producenci i dystrybutorzy prezentują swoje produkty najważniejszym przedstawicielom sklepów E.Leclerc w Polsce oraz nawiązują i umacniają relacje biznesowe.

więcej

Warszawa doczekała się swojego pierwszego Popeyes!

Warszawa doczekała się swojego pierwszego Popeyes!

Sieć nie zwalnia tempa i 21 września otwiera kolejną restaurację, tym razem w warszawskich Złotych Tarasach. Po otwarciu pierwszych dwóch restauracji Popeyes - we Wrocławiu i Szczecinie przyszedł czas na Warszawę. Już 21 września mieszkańcy stolicy i jej okolic będą mogli się delektować słynnymi kurczakami w luizjańskim stylu. Oficjalne otwarcie restauracji zaplanowano w czwartek, 21 września w Złotych Tarasach o godzinie 10.00.

więcej

Celebracja 160-tych urodzin MARTINI w Warszawie

Celebracja 160-tych urodzin MARTINI w Warszawie

Urodziny Martini na rynku polskim odbyły się w sierpniu w warszawskim Ufficio Primo. Wydarzenie odbyło się pod hasłem dolce vita, (czyli słodkie życie) nawiązującym do esencji kultowej marki aperitivo, która pozostaje wyznacznikiem smaku i trendów przez ostatnie 160 lat. Uroczystość poprowadziła Agnieszka Hyży, znana dziennikarka i prezenterka telewizyjna.

więcej

50 urodziny firmy Rational

50 urodziny firmy Rational

Firma RATIONAL w 2023 r. celebruje 50 lat obecności na światowym rynku. Z tej okazji odbyło się specjalne wydarzenie, na które zaproszeni zostali dziennikarze i projektanci kuchni gastronomicznych. W pierwszej części spotkania odbył się panel dyskusyjny na temat: „Jak zmieniła się gastronomia i jak może się zmienić?", którego moderatorem była Anna Pycińska, Dyrektor Marketingu RATIONAL.

więcej

Wiosenne spotkanie promujące polską wołowinę

Wiosenne spotkanie promujące polską wołowinę

"Polska wołowina elementem zdrowego żywienia" – pod takim tytułem w ogródku restauracyjnym położonym na tarasie Centrum Olimpijskiego w Warszawie odbyło się wiosenne spotkanie promujące polską wołowinę. Gościem specjalnym wydarzenia był Jarosław Uściński, Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel i szef kuchni warszawskiej restauracji Moonsfera.

więcej

IX edycja targów WorldFood Poland za nami!

IX edycja targów WorldFood Poland za nami!

Najważniejsze targi poświęcone sektorowi spożywczemu WorldFood Poland odbyły się w dniach 18-20 kwietnia 2023 r. w EXPO XXI w Warszawie. Już po raz dziewiąty połączyliśmy całą branżę w trakcie jednego wydarzenia. Po okresie spowolnienia gospodarczego, spowodowanego inflacją, wojną na Ukrainie oraz pandemią i związanymi z nią lockdownami, uczestnictwo w wartościowych targach branżowych stało się kluczowym elementem strategii marketingowej wielu firm.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone