Kulinaria

VII edycja targów E.Leclerc

VII edycja targów E.Leclerc

Najważniejsze targi handlowe E.Leclerc odbyły się w dniach 5-6 września 2023 r. w EXPO XXI w Warszawie. Kolejna VII już edycja, cieszyła się ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców jak i odwiedzających. Jest to wyjątkowo ważne wydarzenie podczas którego producenci i dystrybutorzy prezentują swoje produkty najważniejszym przedstawicielom sklepów E.Leclerc w Polsce oraz nawiązują i umacniają relacje biznesowe.

więcej

Warszawa doczekała się swojego pierwszego Popeyes!

Warszawa doczekała się swojego pierwszego Popeyes!

Sieć nie zwalnia tempa i 21 września otwiera kolejną restaurację, tym razem w warszawskich Złotych Tarasach. Po otwarciu pierwszych dwóch restauracji Popeyes - we Wrocławiu i Szczecinie przyszedł czas na Warszawę. Już 21 września mieszkańcy stolicy i jej okolic będą mogli się delektować słynnymi kurczakami w luizjańskim stylu. Oficjalne otwarcie restauracji zaplanowano w czwartek, 21 września w Złotych Tarasach o godzinie 10.00.

więcej

Celebracja 160-tych urodzin MARTINI w Warszawie

Celebracja 160-tych urodzin MARTINI w Warszawie

Urodziny Martini na rynku polskim odbyły się w sierpniu w warszawskim Ufficio Primo. Wydarzenie odbyło się pod hasłem dolce vita, (czyli słodkie życie) nawiązującym do esencji kultowej marki aperitivo, która pozostaje wyznacznikiem smaku i trendów przez ostatnie 160 lat. Uroczystość poprowadziła Agnieszka Hyży, znana dziennikarka i prezenterka telewizyjna.

więcej

50 urodziny firmy Rational

50 urodziny firmy Rational

Firma RATIONAL w 2023 r. celebruje 50 lat obecności na światowym rynku. Z tej okazji odbyło się specjalne wydarzenie, na które zaproszeni zostali dziennikarze i projektanci kuchni gastronomicznych. W pierwszej części spotkania odbył się panel dyskusyjny na temat: „Jak zmieniła się gastronomia i jak może się zmienić?", którego moderatorem była Anna Pycińska, Dyrektor Marketingu RATIONAL.

więcej

Wiosenne spotkanie promujące polską wołowinę

Wiosenne spotkanie promujące polską wołowinę

"Polska wołowina elementem zdrowego żywienia" – pod takim tytułem w ogródku restauracyjnym położonym na tarasie Centrum Olimpijskiego w Warszawie odbyło się wiosenne spotkanie promujące polską wołowinę. Gościem specjalnym wydarzenia był Jarosław Uściński, Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel i szef kuchni warszawskiej restauracji Moonsfera.

więcej

IX edycja targów WorldFood Poland za nami!

IX edycja targów WorldFood Poland za nami!

Najważniejsze targi poświęcone sektorowi spożywczemu WorldFood Poland odbyły się w dniach 18-20 kwietnia 2023 r. w EXPO XXI w Warszawie. Już po raz dziewiąty połączyliśmy całą branżę w trakcie jednego wydarzenia. Po okresie spowolnienia gospodarczego, spowodowanego inflacją, wojną na Ukrainie oraz pandemią i związanymi z nią lockdownami, uczestnictwo w wartościowych targach branżowych stało się kluczowym elementem strategii marketingowej wielu firm.

więcej

XII Gala konkursu Polska od kuchni "Złoty widelec"

XII Gala konkursu Polska od kuchni "Złoty widelec"

W dniu 27.04.2023 odbyła się Wielka Gala XII edycji Konkursu Polska od kuchni podczas której zostały wręczone najlepszym restauracjom w Polsce nagrody Złote Widelce. Wręczono również po raz drugi godła promocyjne CHEFS CHOICE. Nagroda jest przyznawana przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i Fundację WIP...

więcej

Premiera raportu i programu lojalnościowego firmy Kaufland

Premiera raportu i programu lojalnościowego firmy Kaufland

Za nami premiera branżowego raportu „Jak kupują Polacy" - stworzonego we współpracy merytorycznej z GfK, NielsenIQ i Inquiry oraz piękny launch nowego programu lojalnościowego Kaufland Card. Udział w konferencji wzięli eksperci Kaufland Polska – Marcin Łojewski, członek Zarządu Kaufland Polska i Paulina Katana, dyrektor Pionu Zakupu i Planowania Mediów oraz CRM. Gościem specjalnym była Anna Nowak-Ibisz...

więcej

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej w Warszawie

Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej w Warszawie

Tydzień Kuchni Polskiej rozpoczyna się 11 listopada, w Święto Niepodległości i trwa do 20 listopada 2022 r. Wcześniej w Warszawie i Krakowie odbyły się dwa wydarzenia branżowe o wspólnej nazwie Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej. Była to idealna okazja, by poznać bogactwo i różnorodność kuchni polskich regionów.

więcej

Enjoy European Quality Food w Polsce

Enjoy European Quality Food w Polsce

Koferencja degustacyjno-prasowa, na którą zostali zaproszeni dziennikarze, blogerzy, oraz influencerzy odbyła się 7 czerwca 2022 r. w Centrum Prasowym Foksal. Podczas spotkania zaproszeni goście mieli okazję degustacji 6 wyjątkowych europejskich produktów z oznaczeniem gwarancji pochodzenia. Wśród nich znalazły się: wina wytrawne i słodkie, toskańskie oliwy z oliwek oraz sery naturalne i z dodatkami.

więcej

Piknik z Kuroniami w towarzystwie polskiego mięsa drobiowego

Piknik z Kuroniami w towarzystwie polskiego mięsa drobiowego

Piknik z Kuroniami odbył się 25 maja 2022 w Villi Foksal w ramach IV edycji kampanii „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje" organizowanej przez Związek Polskie Mięso - organizacji reprezentującej interesy gospodarcze zrzeszonych w niej podmiotów, działających w obrębie branży mięsnej oraz współpracujących z nią w zakresie ich działalności wytwórczej, handlowej i/lub usługowej, w szczególności wobec organów państwowych.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone