Największe od 25 lat zmiany marki Milka
Dnia 8 września 2022 r. odbyła się wyjątkowa impreza z okazji największych od 25 lat zmian marki Milka. Najważniejsze z nich to: zmiana składu czekolad, które mają jeszcze więcej kakao; nowy owalny kształt kostek oraz unowocześnione opakowania. Zaproszeni goście mieli okazję skosztować produkty Milka, które zapewne osłodziły ten dzień i wprawiły wszystkich w rozkoszny nastrój.
Uroczyste otwarcie Baru Setki Powodów
Reni Jusis, Beata Orbik i Gniewomir Tomczyk z projektem House Band to lista artystów, którzy zagrali na otwarciu nowego baru „Setki Powodów" w warszawskim Koneserze. Mocny akcent na otwarcie 16 września 2022 r. to zapowiedź programu tygodnia w Setkach Powodów. Każdy czwartek to koncert zespołu Gniewomir Tomczyk Band i jego gości specjalnych, każda sobota to muzyka na żywo na scenie baru.
Warsztaty kulinarne w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw
W studiu kulinarnym w Warszawie odbyło się spotkanie połączone z warsztatami kulinarnymi w ramach kampanii „Moc Polskich Warzyw". Wśród zaproszonych gości byli dziennikarze, blogerzy, eksperci oraz producenci polskich warzyw, aby wspólnie pogłębiać wiedzę i nabywać nowe umiejętności oraz zachęcać konsumentów do zwiększenia udziału warzyw w codziennej diecie.
Dnia 12 października 2021 r. w EXPO XXI w Warszawie odbył się Kongres Szefów Kuchni. Obecnie jest to największe wydarzenie dla tej grupy zawodowej w Polsce. Głównym punktem kongresu było wiele interesujących prelekcji. Tegoroczna edycja (2021 r.) poświęcona była preferowanej prze Polaków kuchni polskiej. Poruszono także temat pandemii, który znacznie zmienił rynek gastronomiczny w Polsce.
X Jubileuszowa Gala wręczenia nagród "Złoty Widelec".
Dnia 2 września 2021 w warszawskiej Scenie Relax odbyła się X jubileuszowa Gala wręczenia nagród „Złoty Widelec" będąca zwieńczeniem ogólnopolskiej akcji promującej gastronomię „Polska od Kuchni". Wręczono 58 statuetek, w tym przyznano 16 nagród specjalnych.
Warsztaty kulinarne „Pewne jest jedno - Polskie Mięso. Najlepsze w kuchniach świata"
Wschód czy zachód? Przed takim dylematem stanęło jury konkursu na dwóch warsztatach kulinarnych zorganizowanych w ramach kampanii „Pewne jest jedno - Polskie Mięso. Najlepsze w kuchniach świata". Sędziowie oceniali walory smakowe i wizualne dań z polskiej wieprzowiny i drobiu przygotowane w stylu azjatyckim i europejskim. Zaproszeni goście przygotowali potrawy pod czujnym okiem znakomitych kucharzy - Oli Nguyen i Matteo Brunettiego.
Warsztaty kulinarne w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.
Warsztaty kulinarne w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy odbyły się w Cook Story by Samsung na warszawskim Wilanowie. W czasie spotkania przygotowywane były ciekawe dania z jabłek (zupa, danie główne i deser) pod okiem doświadczonego szefa kuchni – Michała Toczyłowskiego. Wśród zaproszonych gości nie zabrakło dziennikarzy kulinarnych, blogerów, którzy chętnie zabrali się do gotowania.
Konferencja kampanii Moc Polskich Warzyw
W Potworowie koło Radomia odbyło się spotkanie inaugurujące drugą kampanię Moc Polskich Warzyw. Wydarzenie to jest najlepszą okazją do zaprezentowania działań promocyjnych zrealizowanych dotychczas oraz tych zaplanowanych w ramach drugiej edycji kampanii. Gospodarzem wydarzenia było Zrzeszenie Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Spotkanie inaugurujące cieszyło się ogromnym zainteresowaniem.
Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje
Związek Polskie Mięso rozpoczął II edycję ogólnopolskiej kampanii informacyjnej „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje." W ramach projektu odbyła się konferencja prasowa z udziałem dziennikarzy. Gośćmi specjalnymi tego wydarzenia byli ambasadorzy projektu: dietetyk Agata Dąbrowska oraz kucharz i dziennikarz kulinarny, Tomasz Jakubiak, który opowiedział o walorach kulinarnych mięsa drobiowego i wieprzowiny.
Z natury dobrane – kulinarne inspiracje z Soplicą
Materiał przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie masz ukończone 18 lat naciśnij przycisk "NIE".
Uroczyste otwarcie restauracji Tokyo Sushi Nowy Świat
Uroczyste otwarcie restauracji Tokio Sushi Nowy Świat miało kameralny charakter, mimo to przyciągnęło wielu gości. Wśród nich byli znajomi i przyjaciele właścicieli restauracji. Nie zabrakło też przedstawicieli mediów. Nasza redakcja miała zaszczyt gościć na tym wydarzeniu. Z okazji otwarcia uczestnicy spotkania mogli degustować najróżniejsze zestawy sushi, japońskie zupy i krewetki królewskie.
Drugie urodziny restauracji Kanapa
W piątkowy wieczór, 31 stycznia 2020 r. restauracja Kanapa świętowała drugie urodziny. Spotkanie okazało się niezwykłą ucztą dla podniebienia. W specjalnie ułożonym na tę okazję menu znalazły się dania, które na co dzień cieszą się popularnością: czarne pierogi z nadzieniem z sandacza w sosie rakowym, kotlet po kijowsku, jak również ostrygi z kiszonym agrestem czy sorbet z buraka serwowany przez szefa kuchni – Stanislava Malovytskiego.
redakcja@motywmedia.pl