Robert Skubisz i jego kulinarne dzieła sztuki.
Robert Skubisz to szef kuchni restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich w Warszawie. Uznawany jako jeden z najzdolniejszych w Polsce przygotowuje potrawy, które zasługują na miano kulinarnych dzieł sztuki. W czasie swojej kariery zawodowej pracował i odbywał praktyki u wielu znanych szefów kuchni takich jak: Kurt Scheller, Frank Funke, Artur Graiber i Paweł Oszczyk. Od 2004 r. swoją karierę związał z restauracją Amber Room...
Marcin Sasin, miłośnik kuchni azjatyckiej
Szefem kuchni w warszawskim hotelu Sheraton został Marcin Sasin. W jednym z najbardziej luksusowych hoteli w Warszawie będzie tworzył menu restauracji inAazja, SomePlace Else z daniami Tex-Mex, Lobby baru, Chef's Table oraz kreował oferty działu bankietów i cateringu. W restauracji InAzia przybliża Polakom smaki Azji wykorzystując oryginalne produkty i przyprawy. W swoim menu koncentruje się głownie na Tajlandii, Indonezji, Wietnamie i Chinach.
Monika Goździalska kucharka z parciem na szkło
Monika Goździalska to polska modelka, celebrytka i uczestniczka konkursów piękności. Występowała w programach "Big Brother" oraz "MasterChef". Dużo rozgłosu dała jej słynna sesja dla CKM, którą media wypominają jej przy każdej możliwej okazji. Obecnie Goździalska to "kucharka z parciem na szkło". Zamierza wykorzystać swoje "15 minut sławy", które dało jej prowadzenie programu "Kulinarny zawrót głowy" w Dzień Dobry Polsko.
Katarzyna Bosacka prekursorka zdrowego dżywiania
Katarzyna Bosacka to znana dziennikarka telewizyjna i prasowa, autorka kultowego programu "Wiem co jem" w TVN Style. Laureatka telekamery, Kryształowego Pióra, Lauru Ekoprzyjaźni oraz głównej nagrody „Libertas et Auxilium" Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Z wykształcenia polonistka, z pasji – szefowa kuchni. Na co dzień niestrudzona ambasadorka kuchni polskiej, swojskich smaków i rodzimych produktów spożywczych.
Andrzej Bryk, szefem kuchni w hotelu Renaissance Warszawa
Szefem kuchni hotelu Renaissance Warsaw Hotel został Andrzej Bryk, jeden z najlepszych szefów kuchni w Europie oraz wieloletni współpracownik sieci Marriott International. Po ukończeniu szkół gastronomicznych, cukierniczych i zbiorowego żywienia swoje szlify zdobywał na wielu szkoleniach takich jak: Marriott Impact, Navigating Through Change, Chef's Excellence Certification, Total Quality Management itp.
Kto nie ryzykuje, ten nie pije...Kobleva
Ambra S.A wprowadza na polski rynek wina produkowane na Ukrainie. Koblevo to region nad Morzem Czarnym, ale również nazwa najlepszych win produkowanych przez naszych wschodnich sąsiadów. Prezes Ambry, Robert Ogór nie ma wątpliwości, że wina z Kobleva powinny znaleźć się na polskich stołach.
Co na wielkanoc? - odpowiada T. Czajkowski i B. Śniechowska
Wielki Tydzień to doskonały moment, żeby porozmawiać o walorach polskiego drobiu i wieprzowiny, w końcu wiele tradycyjnych, wielkanocnych potraw kojarzy nam się przede wszystkim z mięsem. Biała kiełbasa, „zimne nóżki", szynka z chrzanem, galareta z kurczaka - bez tego dla większości Polaków nie ma Świąt. Co podać na wielkanoc? - odpowiada Tomasz Czajkowski i Beata Śniechowska.
Levan Dumbowski, szef kuchni Leo`s Marani zaprasza na dzikie, ormiańskie pstrągi.
Kilka tygodni temu, w Warszawie, na Marszałkowskiej... wybuchł granat! Ofiar w ludziach nie było, chyba, że policzymy tych, których zauroczyła prawdziwa kuchnia gruzińska i teraz już nie mogą się obejść bez pierożków chinkali czy baraniny przyprawionej na sposób gruziński z dodatkiem... właśnie granatu, owoców granatu. Sprawcą całego zamieszania był Levan Dumbovski, gruziński Ormianin, który od piętnastu lat mieszka w Polsce.