Wielkanoc u Kuroniów – przy wspólnym stole!
Wielkanoc tuż, tuż. W wielu domach przygotowania ruszyły już pełną parą. A ponieważ na świątecznym stole nie może zabraknąć białej wieprzowej kiełbasy, pieczonych mięs, pasztetów i domowych wędlin Związek Polskie Mięso w ramach popularyzacji aktualnej wiedzy na temat polskiego mięsa drobiowego i wieprzowego zaprosił na wyjątkowe warsztaty kulinarne.
Cała rodzina Kuroniów uwielbia gotować, a najmłodsza córka Macieja Kuronia, Gaja, opowiedziała nam o tym jak wyglądają przygotowania do wielkanocnego śniadania i co króluje na kuroniowym stole...
Największe targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu World Food Poland odbyły się w dniach 5-7 kwietnia 2022 r. w Warszawie. Oprócz konferencji oraz debat, które poruszyły bieżące problemy sektora FMCG, WorldFood Poland to przede wszystkim stoiska targowe wielu firm. Podczas tegorocznej edycji odwiedzający mogli zobaczyć ponad 250 stoisk wystawców z całego świata...
Złoty Medal Targów World Food Poland 2022
Ogromnym zainteresowaniem cieszył się konkurs o Złoty Medal Targów World Food Poland, w którym Jury testowało, aż 153 produkty. W 2022 r. w gronie Jury gościliśmy decydentów z sieci handlowych, eksperta z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW oraz Prezesa Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni Jarosława Uścińskiego. Złote Medale otrzymało 10 produktów w różnych kategoriach...
Oddziały kuchenne Dimy Borysova
Ukraiński milioner, właściciel ponad 80 restauracji, Dmytro Borysov od pierwszego dnia wojny z Rosją ruszył na front. A front to szczególny, bo gastronomiczny. Jego kuchenne oddziały zamiast hełmów noszą kitle, fartuchy, a zamiast karabinów, trzymają w rękach ... chochle. Teraz w Kijowie gotują, pakują i wydają ponad 3 tys. smacznych i ciepłych posiłków dziennie. Oto, co opowiedział nam o frontowym życiu kucharzy.
XI Gala konkursu Polska od kuchni "Złoty widelec"
Po raz XI Fundacja WIP Warto Im Pomóc w ramach konkursu „Polska od Kuchni" nagrodziła Złotym Widelcem najlepsze restauracje w całej Polsce. Wręczono 46 statuetek, w tym przyznano 7 nagród specjalnych. W dotychczasowych dziesięciu edycjach akcji nominowanych było ponad 3 800 restauracji...
Jakub Kuroń: - Uwielbiam polskie mięso.
Jakub Kuroń i jego młodsza siostra Gaja od pewnego czasu promują polskie mięso. Gotować wspólnie z tą dwójką to niezwykła przyjemność. Przy okazji „przepytałem" pana Jakuba o to, gdzie kupować dobre mięso i drób, no i co z nich gotuje się w rodzinie Kuroniów.
Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc
Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc odbyły się w dniach 6-7 września 2022 r. w hali Expo XXI, przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Była to kolejna odsłona tego wydarzenia, w której swój asortyment zaprezentowało wielu wystawców z całej Polski. Targi dedykowane są przede wszystkim dla prezesów i dyrektorów, wszystkich sklepów marki E.Leclerc na terenie Polski, a także kupcom.
Domówka u Kuroniów - kolejna odsłona kampanii „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje".
Związek Polskie Mięso zorganizował kolejną odsłonę kampanii promocyjno-informacyjnej „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje". Jej tegoroczne hasło brzmi: „Pewne jest jedno. Polskie mięso. Zawsze w dobrym towarzystwie". Celem akcji jest propagowanie aktualnej wiedzy o polskim drobiu i polskiej wieprzowinie oraz obalanie mitów z nimi związanych. W ramach kampanii zorganizowano kameralne oraz inspirujące spotkanie – Domówkę u Kuroniów.
MP Speed Tasting - ludzie, degustacje, atrakcje
MeetingPlanner.pl zaprasza planistów spotkań do udziału w nowej formule wydarzenia dla branży eventowej, które poświęcone jest wszelkim aspektom oprawy kulinarnej spotkań oraz sposobom nadawania im smaku. W kompleksowy sposób będzie można poznać ofertę firm – nie tylko nawiązując relacje z osobami odpowiedzialnymi za sprzedaż, ale również próbując kulinarnych propozycji.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2022
Dnia 12 października 2022 r. w EXPO XXI w Warszawie odbyła się kolejna edycja wydarzenia Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. W tym roku nazwa została wzbogacona o ostatni wyraz, podkreślający że uczestnikami wydarzenia są również właściciele restauracji. Tegoroczna edycja poświęcona była przede wszystkim kuchni roślinnej, a także nowym trendom w branży oraz zmieniającym się warunkom funkcjonowania gastronomii.
Dzień 29 września 2022 r. był nie tylko Dniem Kawy, ale również okazją do uczczenia dwudziestych urodzin Segarfredo Zanetti Poland. Z tej okazji w showroomie firmy w Warszawie odbył się wyjątkowy event. Jedną z atrakcji była premiera filmu "20 lat Segafredo w Polsce", pokazy baristyczne, a także quizy kawowe z nagrodami. Z okazji urodzin przygotowano także wyśmienity tort, kawowe koktajle, a goście mogli degustować różne rodzaje kaw.
redakcja@motywmedia.pl