«powrótFoodtruck z polskim karpiem na konferencji „Akwakultura Polska 2025"

Szef Kuchni Łukasz LofekHotel Filmar, Toruń

Na parkingu przed hotelem Filmar w Toruniu, w ramach Ogólnopolskiej Konferencji „Akwakultura Polska 2025", zaparkował wyjątkowy foodtruck Organizacji Producentów Polski Karp. Od wczesnego rana szefowie kuchni rozgrzewali garnki i patelnie, by zaserwować uczestnikom wydarzenia ponad 800 porcji degustacyjnych.

Foodtruck przyciągał uwagę nie tylko zapachem, ale też pysznymi, zdrowymi i sycącymi daniami z polskiego karpia. W menu królowały: żurek z karpia wędzonego, mini burger z karpiem, smażony filet z karpia oraz pieczony pasztet z karpia. Wszystkie potrawy były przygotowywane na żywo przez doświadczonych kucharzy, a ich smak sprawił, że rozchodziły się w błyskawicznym tempie.

Podczas degustacji uczestnicy mogli porozmawiać z organizatorami wydarzenia, przedstawicielami polskich organizacji rybackich oraz szefami kuchni specjalizującymi się w potrawach z ryb słodkowodnych. Wydarzenie było nie tylko kulinarną atrakcją, ale też doskonałą promocją polskiego karpia – zdrowego, smacznego i rodzimego produktu.

(red)

zdjęcia: Organizacja Producentów Polski Karp

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone