Arche Hotel Krakowska, Warszawa
Zwieńczeniem konferencji Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy była uroczysta gala podczas której nagrodzono zwycięzców w konkursie na Najlepszą Ofertę Mięsno-Wędliniarską 2024.
W poprzednich edycjach zwycięzców konkursu wskazywało jury składające się z prezesów i dyrektorów największych firm mięsnych, przedstawicieli związków producenckich, a także specjalistów od aranżacji stoisk.
W 2024 roku najlepszą ofertę mięsno-wędliniarską w 7 kategoriach wybierali konsumenci, którzy dokonali zakupów produktów z oferty mięsnej. Dodatkowo przyznano nagrodę za najlepszą ofertę roślinnych zamienników mięsa.
W tym roku konsumenci nie głosowali na konkretne stoiska w konkretnych sklepach, ale na całościową ofertę produktów mięsnych i wędliniarskich w sieciach handlowych oraz sklepach specjalistycznych. Respondenci oceniali ofertę mięsno-wędliniarską sieci handlowych pod kątem asortymentu, cen i ekspozycji oraz obsługi.
Za realizację Konkursu odpowiadał instytut badawczy Mobile Institute, na zlecenie Wiadomości Handlowych. O metodologii badania opowiedziała Katarzyna Czuchaj-Łagód, szefowa Mobile Institute.
Tegorocznymi zwycięzcami konkursu zostali:
Dino – Najlepsza strategia asortymentowa
Żabka Polska – Najlepsza ekspozycja produktów
Aldi – Najlepsza marka własna produktów mięsnych i wędliniarskich
Żubr – Najlepszy sklep specjalistyczny
Kaufland – Najlepsza oferta produktów garmażeryjnych
Auchan – Najlepsza oferta produktów paczkowanych
Auchan – Najlepsza obsługa na stoiskach mięsno – wędliniarskich
Żabka – Najlepsza oferta roślinnych zamienników mięsa
Grot i Olewnik – Wyróżnienie
***
Wydawnictwo Gospodarcze organizuje liczne kongresy i wydarzenia dla branży Retail, FMCG i Beauty. Najważniejszymi projektami wydawnictwa jest Retail Trends, Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy oraz Forum Branży Kosmetycznej.
Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy to konferencja B2B dla dostawców produktów i usług oraz dystrybutorów i retailerów, poświęcona najważniejszym wydarzeniom i trendom zachodzącym w branżach mięsnej i roślinnej.
źródło i zdjęcia: materiały organizatora
redakcja@motywmedia.pl