Przegląd rynku

Czekolady premium Ferrero Rocher i Raffaello

Czekolady premium Ferrero Rocher i Raffaello

Tabliczki czekolady premium Ferrero są dostępne w trzech szczególnych smakach, z których każdy jest skomponowany ze starannie dobranych składników wysokiej jakości i różnych odmian czekolady. Tabliczki czekolady Ferrero Rocher będą sprzedawane w dwóch smakach: czekolada mleczna i czekolada ciemna z 55% zawartością kakao, natomiast tabliczki czekolady Raffaello to biała czekolada z kokosem i migdałami.

więcej

Włoska restauracja bez pizzy – niemożliwe? A jednak!

Włoska restauracja bez pizzy – niemożliwe? A jednak!

Świeże trufle, karczochy, ośmiornica prosto z Sardynii, a do tego szeroka gama sycylijskich, piemonckich czy apulijskich win i duży wybór prosecco. Wszystko to z zachowaniem oryginalnych receptur oraz kulinarnych zwyczajów. Mowa o Tutto Bene Italian Bistro, wyjątkowym miejscu w sercu warszawskiego Mokotowa. Miejsce to prowadzi para pasjonatów od lat podróżujących po Włoszech w poszukiwaniu najlepszych produktów...

więcej

Które warzywa lubimy najbardziej?

Które warzywa lubimy najbardziej?

Z niedawno opublikowanych wyników „Badania konsumpcji warzyw i owoców" dowiadujemy się, między innymi, które warzywa spożywamy najczęściej, które najchętniej i jakie korzyści w nich dostrzegamy. Coraz więcej osób dostrzega związek zdrowej diety opartej na warzywach ze wsparciem odporności, jednak tylko co piaty Polak wie ile warzyw i owoców powinno znajdować się w codziennej diecie.

więcej

Smacznie w Varso Tower

Smacznie w Varso Tower

Największe wrażenie robi 53-piętrowy wieżowiec Varso Tower, najwyższy budynek w Unii Europejskiej. Na piętrach od 46. do 48. znajdzie się trzypoziomowa restauracja i bar, czyli najwyżej położone miejsce kulinarne w Polsce. Dla wielu mieszkańców i turystów będzie to jedna z największych atrakcji w mieście. Wizyta w restauracji lub barze oraz wyjątkowe smaki i alkohole dostarczą niezapomnianych wrażeń i cudownych widoków na Warszawę i okolice.

więcej

Kiszonki – przepis na zdrowie i dobre samopoczucie

Kiszonki – przepis na zdrowie i dobre samopoczucie

Kiszonki to absolutnie pozycja obowiązkowa w naszych zimowych jadłospisach. Kiszone warzywa są nie tylko smaczne ale również wzmacniają nasz system odpornościowy, wspomagają florę bakteryjną oraz trawienie, ponieważ produkty kiszone to naturalne probiotyki. Wg ostatnich badań Kantar 48% badanych Polaków kojarzy kiszonki, takie jak kapusta czy ogórki, z budowaniem odporności organizmu...

więcej

„Nuta" Andrei Camastry – nowa restauracja w warszawskim Ethosie

„Nuta" Andrei Camastry – nowa restauracja w warszawskim Ethosie

Andrea Camastra, wybitny szef kuchni nagrodzony gwiazdką Michelin - otworzył nową restaurację fine dining „Nuta". Restauracja rozpoczęła działalność 29 stycznia b.r. w budynku Ethos przy pl. Trzech Krzyży 10/14 w Warszawie. To wielki dzień dla miłośników fine dining, pod którym kryje się cała kultura celebracji posiłku - od przygotowania jedzenia, przez sposób jego podawania, po samą degustację.

więcej

Pewne jest jedno! Polskie mięso zawsze w dobrym towarzystwie!

Pewne jest jedno! Polskie mięso zawsze w dobrym towarzystwie!

Tegoroczna edycja kampanii pod hasłem "Pewne jest jedno. Polskie Mięso. Zawsze w dobrym towarzystwie" to kontynuacja promocji polskiego mięsa wieprzowego i drobiowego oraz ich przetworów. Jej nadrzędnym celem jest informowanie konsumentów o walorach odżywczych i ważnej roli mięsa w codziennej diecie. Ponadto istnieje silna potrzeba edukacji konsumentów o pochodzeniu mięsa oraz wspierania polskich producentów i hodowców w tym zakresie.

więcej

Dlaczego warto jeść mięso?

Dlaczego warto jeść mięso?

Mięso to najlepsze źródło żelaza w naszej diecie. Żelazo hemowe występujące w mięsie jest dużo lepiej przyswajalne niż niehemowe, które można znaleźć w warzywach. Na przykład żelazo ze szpinaku wchłania się 20 razy gorzej niż z mięsa. Białko pochodzenia zwierzęcego jest niezbędnym elementem w diecie każdego człowieka, ponieważ zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy budujące komórki naszego ciała, a w szczególności komórki mięśniowe.

więcej

Szefowie kuchni testują kuchenkę mikrofalową firmy Panasonic

Szefowie kuchni testują kuchenkę mikrofalową firmy Panasonic

Firma Panasonic, światowy lider w dziedzinie rozwoju najnowocześniejszych urządzeń elektronicznych, technologii i rozwiązań, przedstawiła nową parową mikrofalową kuchenkę wielofunkcyjną NN-DS59N. Najnowszy model został przetestowany przez dwóch znanych na całym świecie szefów kuchni: Simone Rugiati, słynnego włoskiego kucharza i prezentera telewizyjnego, oraz Niki Webster, blogerkę kulinarną i szefową kuchni z Wielkiej Brytanii.

więcej

Słodkie jak Sonko  - lekkie przekąski w sam raz na wiosnę

Słodkie jak Sonko - lekkie przekąski w sam raz na wiosnę

W powietrzu czujesz już powiew wiosny? Cieplejsze, dłuższe dni i promienie słońca, coraz pewniej wyglądające zza chmur, zachęcają do spędzania więcej czasu na świeżym powietrzu. Nadchodząca wiosna to również idealna pora do wprowadzenia drobnych zmian w jadłospisie. Jednak wcale nie musisz rezygnować ze słodkich przyjemności. Zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś słodkiego, wybierz lekkie przekąski od Sonko.

więcej

Przemyślane zakupy spożywcze

Przemyślane zakupy spożywcze

Z jednej strony obawiamy się inflacji i galopujących cen żywności, z drugiej marnujemy mnóstwo jedzenia. Szacuje się, że w Polsce corocznie wyrzuca się 5 milionów ton żywności, w większości w gospodarstwach domowych, a każdy z nas statystycznie „wyrzuca do kosza" ponad 50 zł miesięcznie marnując żywność. Pokażemy kilka sposobów, aby jeść zdrowo, kupować produkty wysokiej jakości i jednocześnie oszczędzać. Jak to możliwe?

więcej

Napoje owocowe Amigo

Napoje owocowe Amigo

Napoje owocowe Amigo to połączenie zdrowych przecierów i koncentratów z owoców takich jak: truskawka, pomarańcz, mango, quawa, brzoskwinia i innych. Dla konsumentów przygotowano trzy smaki pełne witamin takie jak: multivita, orange oraz apple and strawberry. Polecane produkty mają bardzo zdrowy skład. Zawartość owoców wynosi minimum 20%, ale najważniejsze jest to, że napoje są bez sztucznych słodzików i bez konserwantów.

więcej
Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone