«powrótMiłość czeka za rogiem. Obudź się na nowe doznania

Przygotowania do otwarcia Breakfast Corner by Food Town ruszają pełną parą

Śniadanie na mieście nie jest już kaprysem czy fanaberią, wpisało się na stałe w styl naszego wielkomiejskiego życia. W poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych i personalizacji, która będzie odpowiadała naszym indywidualnym potrzebom, coraz częściej decydujemy się na zjedzenie pierwszego posiłku poza domem. Oczekujemy, że poprawi nam humor i samopoczucie, będzie zdrowe i odżywcze, ale też opowie jakąś historię, najchętniej egzotyczną spoza naszego kręgu kulturowego. Takie zadanie zamierza spełnić jedyna street food'owa strefa śniadaniowa w Polsce - Breakfast Corner by Food Town.

Food Town ma już dwa lata, a my nie przestajemy się rozwijać. Stworzyliśmy miejsce, gdzie ludzie nie przychodzą tylko zjeść, stworzyliśmy prawdziwy social dining. Obserwujemy trendy i widzimy, że z powrotem coraz więcej osób je śniadania poza domem. Nasz Breakfast Corner będzie jedynym miejscem w kraju, gdzie nasi Goście będą mogli już od samego rana skorzystać z oferty śniadaniowej różnych kuchni świata w jednym miejscu - mówi Michael Motz, współtwórca i właściciel Food Town w Fabryce Norblina w Warszawie.

W siedem dni dookoła świata

Smak, zapach, tekstura, kolory, sposób podania – co kraj, to inna propozycja śniadania. Poranna wizyta w Breakfast Corner będzie gwarancją niezapomnianej przygody kulinarnej. Goście będą mieli do wyboru siedem oryginalnych konceptów śniadaniowych na każdy dzień tygodnia pochodzących z takich krajów jak Japonia, Włochy, Belgia, Hiszpania, Francja, Stany Zjednoczone. Nie zabraknie aromatycznej kawy i zdrowych smakołyków dla tych, którzy dbają o linię.

Na początek Kumo To Yaki i wiralowe fluffy pancakes, które szturmem zdobyły serca użytkowników mediów społecznościowych. To delikatne jak chmurka japońskie pankejki, podawane z kremem waniliowym, domową owocową konfiturą, świeżymi sezonowymi owocami, słonym karmelem i popcornem lub śmietankowym kremem o smaku japońskiej zielonej herbaty matcha.

Tuż obok na wakacje do skąpanej w słońcu Apulii zaprasza Massimo w swoim koncepcie Gnocchi. Na śniadanie przygotował słone, jak i słodkie tradycyjne wypieki. Goście będą mgli spróbować rustico leccese – pierożków z ciasta francuskiego podawanych z mozzarellą i pomidorami, serem i dużą ilością pieprzu lub serkiem śmietankowym. Z kolei słodka wersja śniadania to pasticciotto leccese, które jest rodzajem kruchego ciastka skrywającego w środku krem jajeczny, czekoladę, wiśnie, krem orzechowy, pistację czy limoncello. Miłośnicy włoskich smaków będą w niebie.

Na duży głód warto zajrzeć do The Fry – konceptu, który serwuje grubo krojone, perfekcyjnie usmażone frytki belgijskie. Złociste i chrupiące z zewnątrz, kremowe w środku z pysznymi dodatkami tj. mix sałat, jajko sadzone, awokado, pomidorki koktajlowe, bekon, mozzarella, pesto. Do każdej porcji podawana będzie śmietana w sosjerce. To prawdziwa rozpusta i comfort food w najlepszym wydaniu.

Mocnych wrażeń nie zabraknie też w Smoke BBQ Philly Cheese Steak – koncepcie dla wyrafinowanych twardzieli, którzy mają prostą definicję szczęścia – burger na śniadanie. W wersji porannej serwowany będzie z chorizo i jajkiem lub bekonem, awokado i jajkiem.

Wystarczy kilka kroków, by przenieść się do gorącej Hiszpanii i El Botellón. Flagowym daniem tego konceptu są empanadas – pyszne i sycące pierogi przygotowywane ręcznie wedle tradycyjnej receptury, podawane z kurczakiem, kalmarami, szynką, serem, także w wersji wege. Na śniadanie będzie też można zjeść pyszną bagietkę z hiszpańską szynką serrano, hot doga z chorizo i kręcącym w nozdrzach sosem chimichurri. Wielbiciele churros też nie wyjdą zawiedzeni.

Francuskie śniadanie nigdy nie wychodzi z mody, a koncept Crepes udowadnia, że klasa i elegancja tkwi w prostocie. Takie są francuskie cieniutkie jak pergamin naleśniki w wersji na słodko i wytrawnej. Na miłośników tostów czekają też kultowe croque madame i croque monsieur.

Kulinarną podróż można z czystym sumieniem zakończyć w Dobrym miejscu, które serwuje doskonałą i aromatyczną kawę oraz lżejsze, bardziej dietetyczne propozycje.

FoodHalle zazwyczaj działają od godzin lunchowych, my jak zwykle chcemy łamać stereotypy i wychodzić z jeszcze szerszą ofertą dla naszych odbiorców – dodaje Michael Motz i zachęca do celebracji poranka na mieście.

Śniadania w strefie Breakfast Corner będą dostępne od 21 marca codziennie w godz. 8:00 - 12:00. W tych samych godzinach otwarty będzie także bar Amaro Mio serwujący pyszne smoothies, odżywcze koktajle oraz herbaty z egzotycznym twistem.

źródło: materiały prasowe Food Town, zdjęcia: Polina Talai 

 

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone