«powrótMieszu, mieszu. Włoska Akademia Kulinarna

Autor: Emiliano Castagna

Wydawnictwo: Pascal
Typ oprawy: twarda
Liczba stron: 288
ISBN: 978-83-8317-177-7
Premiera: 08-11-2023
Rok wydania: 2023

Włoska kuchnia to luz, zabawa, radość i bycie razem. Wystarczy kilka prostych składników i minimum czasu, by stworzyć wyborne danie. Przekonaj się sam, co makaroniarz zrobi z...

Emilliano Castagna nauczy cię czerpać przyjemność z gotowania i dobrze bawić się w kuchni w prawdziwie włoskiej atmosferze. Znajdziesz tu 130 przepisów na oryginalne włoskie potrawy mięsne i wegetariańskie, wyborne makarony oraz pyszne desery. Spróbuj linguine z Gorgonzolą i 'Ndują, pieczonej ricotty w pomidorkach cherry czy cotolette z prosciutto cotto, przygotuj domowy likier bazyliowy, skosztuj ciasta ryżowego lub biscotti z figami. Buonissimo!

Przy każdym daniu, oprócz składników i opisu przygotowania, znajdziesz również kod QR do filmiku instruktażowego, dzięki czemu z gotowaniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze!

Wejdź do Włoskiej Akademii Kulinarnej i naucz się gotować jak prawdziwy Włoch!

tekst i zdjęcia: materialy prasowe wydawnictwa Pascal

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone