Jabłka są sexy - twierdzi Michał Toczyłowski
Jabłko? Jakie jest, każdy widzi. A co można z niego zrobić? Większość z nas odpowie - szarlotkę, dżem, cydr i.... tu mały kłopot. Co jeszcze? W studiu kulinarnym Cook Story by Samsung kilkunastu dziennikarzy ubrało fartuchy i pod okiem znakomitego, młodego kucharza, Michała Toczyłowskiego zaczęło gotować... jabłkowy obiad. Obierali, kroili, piekli i smażyli, a na samym końcu czekała ich "wydawka". Każdy wydał porcję dla... siebie. Potem wszyscy zasiedli przy długim stole i sami sprawdzili, co ugotowali. Większość była wręcz zachwycona. Co podali do stołu? Krem z pora i jabłka z prażonymi migdałami, kurczaka z karmelizowanymi jabłkami i muślinowym puree selerowym, a na deser muffiny jabłkowe.
RóżneForum Branży Eventowej 2026
Największe spotkanie organizatorów wydarzeń już w połowie stycznia. Najbliższa edycja FBE odbędzie się 14 stycznia 2026 r. w EXPO XXI na ulicy Prądzyńskiego w Warszawie.
FBE to coroczne spotkanie branży eventowej oferujące kompleksowy program zaprezentowany na dwóch scenach. Wydarzenie w 2025 przyciągnęło ponad 3.300 uczestników i ponad 150 wystawców. W roku 2026 wystawców będzie ponad 250 a organizatorzy spodziewają się nie mniejszej niż w 2026 roku frekwencji.
Forum to najważniejsze coroczne spotkanie agencji eventowych, agencji marketingowych, agencji PR, klientów końcowych, biur podróży motywacyjnych, wedding plannerów, organizatorów targów, kongresów i festiwali oraz dostawców usług.
ModaOtwarcie flagowego salonu optycznego Alensa
Czeska marka optyczna Alensa otworzyła swój flagowy salon optyczny w Polsce. W nowym salonie w CH Złote Tarasy w Warszawie można liczyć na profesjonalne doradztwo, nowoczesne badania wzroku oraz duży wybór okularów z możliwością personalizacji filtrów i wariantów soczewek. Poza soczewkami, okularami korekcyjnymi i przeciwsłonecznymi, w sklepach Alensa dostępne są także modele do pracy przy komputerze, sportowe oraz dla kierowców, a także szeroki wybór akcesoriów.
KulinariaGrzegorz Łapanowski i Kamila Boś zachwalają polskie pieczarki
Za nami kolejne już śniadanie prasowe sektora ogrodniczego. Tym razem bohaterem wydarzenia była polska pieczarka. Jednym z ekspertów był Grzegorz Łapanowski, wybitny kucharz, dziennikarz kulinarny, wieloletni juror w polskiej edycji Top Chef, a także edukator i promotor zdrowego odżywiania. Kolejnym gościem była Kamila Boś, znana jako „Królowa pieczarek", producentka oraz uczestniczka programu Rolnik Szuka Żony.
Różne»BiznesSpotkanie branży eventowej organizowane przez Destigo Hotels
Dnia 18 listopada 2025 r. w Centrum Eventowym Butelkownia w Warszawie odbył się Dzień Otwarty organizowany przez Destigo Hotels. Głównym punktem wydarzenia była prezentacja hoteli z portfolio Destigo Hotels, ich wyjątkowości i wszechstronnych możliwości. Uczestnicy mieli także okazję spotkać się z zespołami wszystkich hoteli sieci oraz porozmawiać o dostępnych usługach i możliwościach współpracy.
RóżneNikon z salonem firmowym w centrum Warszawy
Nikon otworzył w Warszawie Nikon Plaza, pierwszy w Polsce firmowy salon marki. Łączy on funkcje sklepu, studia, centrum edukacyjnego oraz kreatywnej przestrzeni dla twórców. Zlokalizowany jest w jednym z najbardziej strategicznych punktów stolicy – centrum handlowym Złote Tarasy.