![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zestawy od Eisenberg Paris | Mayballine New York | Rozdajemy uśmiechy... | Prowadź się zdrowo i zrób Przegląd Wątroby | Wygląd Twoich dziąseł świadczy o zdrowiu |
Nowe produkty z nowej linii Artistry Skin Nutrition
Marka Artistry™ wprowadza na rynek wegańską linię produktów do pielęgnacji skóry, które zapewniają jej kompleksową ochronę oraz regenerację. Produkty z nowej linii Artistry Skin Nutrition™ zaspokajają pięć najważniejszych potrzeb odżywczych skóry i zdecydowanie przywracają jej zdrowy wygląd. Każdy produkt z nowoczesnej, wegańskiej linii kosmetyków Artistry Skin Nutrition™ czerpie swoją moc z zaawansowanych badań naukowych nad skórą oraz z fitoskładników. Zawiera bowiem ekstrakty z roślin uprawianych na farmach Nutrilite™, światowego lidera w branży witamin i roślinnych suplementów diety, których pochodzenie monitorowane jest na wszystkich etapach...
Jabłka są sexy - twierdzi Michał Toczyłowski
Jabłko? Jakie jest, każdy widzi. A co można z niego zrobić? Większość z nas odpowie - szarlotkę, dżem, cydr i.... tu mały kłopot. Co jeszcze? W studiu kulinarnym Cook Story by Samsung kilkunastu dziennikarzy ubrało fartuchy i pod okiem znakomitego, młodego kucharza, Michała Toczyłowskiego zaczęło gotować... jabłkowy obiad. Obierali, kroili, piekli i smażyli, a na samym końcu czekała ich "wydawka". Każdy wydał porcję dla... siebie. Potem wszyscy zasiedli przy długim stole i sami sprawdzili, co ugotowali. Większość była wręcz zachwycona. Co podali do stołu? Krem z pora i jabłka z prażonymi migdałami, kurczaka z karmelizowanymi jabłkami i muślinowym puree selerowym, a na deser muffiny jabłkowe.
NYX Hotel Warsaw by Leonardo Hotels
Czterogwiazdkowy NYX Hotel Warsaw by Leonardo Hotels został otwarty 1 marca 2021 r. Obiekt zlokalizowany jest w kompleksie Varso Place, obok powstającego Varso Tower – najwyższego budynku w Unii Europejskiej o wysokości 310 m. (wraz z 80 metrową iglicą). Do dyspozycji gości oddanych jest 331 stylowych pokoi i apartamentów z jasnoniebieskimi ścianami i komfortowymi łóżkami. Najmniejsze pokoje mają 25 m kw, a największe dwa apartamenty Heaven Suite ok. 80 m kw.
„Moc Polskich Warzyw" to kampania, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w projekcie biorą również: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Kampania jest finansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Tworzę smaki, które podpowiada serce
Rozmowa z mistrzem wędliniarskim Jackiem Łomżyńskim, szefem „Bastionu Smaku"
Jacek Łomżyński mieszka i tworzy swoje wędliny niedaleko Olsztyna. Jego „Bastion Smaku" wytwarza je wyłącznie na zamówienie, a on sam wciąż eksperymentuje dodając do najlepszych szynek czy polędwic coraz to nowe kompozycje ziół. Mimo nawału zamówień mistrz Jacek Łomżyński znalazł dla nas czas, by podzielić się swoimi przemyśleniami na temat prawdziwych polskich wędlin.
Wojciech Potocki: - Panie Jacku, zbliżają się święta Bożego Narodzenia, w Pana masarni praca wre jak w kopalni za najlepszych czasów. Czego przygotowujecie najwięcej, szynek czy może kiełbas?
Jacek Łomżyński: - Na wstępie chciałbym wszystkim czytelnikom przesłać pełny kosz pozytywnej, świątecznej energii i złożyć najserdeczniejsze życzenia Świąteczne i Noworoczne. Nich się Wam spełnią marzenia, a ciepło domowego ogniska niech nigdy nie znika. A jeśli chodzi o jedzenie spróbujcie poszukać mitycznej ambrozji. Bastion Smaku powstał przede wszystkim z pasji. Z pasji do wyjątkowych ludzi, z pasji do zdrowego odżywiania oraz z pasji do ziół i roślin. Nasze wyroby powstają według ściśle określonego cyklu. Nikt nikogo nie pogania, nikt niczego nie przyspiesza. Wszystko ma swój czas i miejsce...