«powrótZłote Medale World Food Warsaw 2016

EXPO XXI, Warszawa

Złote Medale 2016 to prestiżowy konkurs, który co roku towarzyszy warszawskim targom World Food Warsaw. Jego celem jest promocja najlepszych wyrobów prezentowanych podczas wystawy. Profesjonalne jury składające się z przedstawicieli z branży ocenia skład wyrobów (w tym surowców wykorzystywanych do produkcji, ich pochodzenia i technologii wytwarzania), posiadanych certyfikatów, opakowania i oznakowania oraz koncepcji marketingowej i sposobu dystrybucji.

Tegorocznymi zwycięzcami zostali:

- Czekolada Figa i Dzika Pomarańcza, zgłoszona przez firmę EkoHurtownia.pl

- Diabełek Dziadunia – ketchup pikantny z przetartych pomidorów, zgłoszony przez "Ogródek Dziadunia" Czesław Ślusarczyk Sp. J.

- Bio chipsy kokosowe, zgłoszone przez Nomak Sp. z o.o.

- Jogurt grecki bez laktozy, zgłoszony przez Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu

- Kiełbasa siekana, zgłoszona przez firmę Kapecki Sp. J - Rzeźnictwo i Handel

- Olej lniany, zgłoszony przez firmę Olejowy Raj

- Wino Bonifacio Alicante Boushet 2012, zgłoszone przez Competir International

- Czarna herbata z kawalkami owoców marakui zgłoszona przez Regency Teas.

Złoty Medal w kategorii Debiut Polski otrzymał produkt Bio Canihua, firmy Bio Naura Sp. z o.o, czyli czarne sezamki z dodatkiem nasion chia, zaś Złoty Medal w kategorii Debiut Zagraniczny - Mix nasion i orzechów firmy SIA S.C. Grand.

Wyróżnienia targowe World Food Warsaw 2016 zdobyli:

- Wino Apple Paple 2014 Reserva, firmy Apple Paple Sp. z o.o.

- Ciasto drożdżowo maślane, firmy Consonni

- Anchois solone, firmy Meotida Sp. z o.o.

- Dżem węgierkowo – gruszkowy i Dżem z rabarbaru, firmy SPO Twój Ogród

- Makaron Bartolini z młodym jęczmieniem, firmy P.P.H. Tabit Sp. z o.o.

- Polędwiczka słodka wędzona eko, firmy Zakład Mięsny WASĄG Sp.J.

- Słona przekąska Stefanki Premium, firmy Magnes Sp. z o.o.

(WW)

 

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone