«powrótThe Roof, widok na Warszawę z Warsaparillą

„Z głową w chmurach" czyli widok na Warszawę z Warsaparillą!

The Roof to miejsce, które obowiązkowo trzeba zobaczyć. Skybar zaczął swoją działalność od otwarcia tarasu z przepięknym widokiem na panoramę Warszawy!

The Roof to niepowtarzalne miejsce na 21. piętrze kompleksu Crowne Plaza® Warsaw i Holiday Inn Express® Warsaw – The HUB. Z niezwykłej oferty skybaru, będzie można skorzystać na tarasie, pod gołym niebem, z zapierającym dech w piersiach widokiem na panoramę Warszawy!

W ofercie The Roof czekają autorskie koktajle, które przygotował bartender – Kamil Markiewicz. „Mieliśmy dużo czasu, by dopracować naszą podniebną ofertę do najdrobniejszych szczegółów" – zaznacza. „Oczywiście, naszą główną, niezmienną ideą, było stworzenie czegoś, co będzie nawiązywało do miejsca, w którym jesteśmy. Warszawa, Centrum, Stara Wola" – dodaje. „Chcieliśmy, by to niezwykłe miasto, którego cudowną panoramę możemy podziwiać z The Roof, było obecne w naszym koktajlowym menu. Stąd pomysł na Warsaparillę. Nazwa powstała ze zmieszania słów: Warszawa i sarsaparilla – egzotyczna roślina z Ameryki Środkowej o niepowtarzalnych właściwościach zdrowotnych!" – wspomina bartender. „Suszone liście kolcorośli (polska nazwa) wspomagają między innymi odporność. W naszej wersji koktajlu pojawiają się w towarzystwie domowego malinowego shruba, toniku i ginu, koniecznie z dodatkiem malin i liści bazylii.

W karcie The Roof nie mogło zabraknąć oferty kulinarnej, która powstała pod czujnym okiem szefa kuchni w Crowne Plaza – Pawła Suchenka. „Nasza główna restauracja Nova Wola wciąż czeka na koniec lockdownu. Na szczęście, już od najbliższej soboty goście The Roof będą mogli choć trochę zasmakować naszej kuchni". – dodaje. W karcie m.in.: tatar z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami i grzybami, zupa tom kha kai z kurczakiem i krewetkami, angus burger z serem Mimolette i wybór lodów rzemieślniczych na deser.

źródło: materiały prasowe

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone