«powrótPromocja książki "Bosacka po polsku - Nowoczesne przepisy kuchni polskiej"

Restauracja Quchnia Artystyczna, Warszawa

W restauracji „Quchnia Artystyczna" w Warszawie odbyła się uroczysta promocja książki pt: „Bosacka po Polsku – Nowoczesne Przepisy Kuchni Polskiej". Samej autorki nie trzeba nikomu przedstawiać. Katarzyna Bosacka to znana dziennikarka telewizyjna i prasowa, autorka kultowego programu "Wiem co jem" w TVN Style. Laureatka Telekamery, Kryształowego Pióra, Lauru Ekoprzyjaźni oraz głównej nagrody „Libertas et Auxilium" Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Z wykształcenia polonistka, z pasji – szefowa kuchni. Na co dzień niestrudzona ambasadorka kuchni polskiej, swojskich smaków i rodzimych produktów spożywczych. Prywatnie żona Marcina Bosackiego, byłego ambasadora RP w Kanadzie, matka czwórki dzieci i właścicielka psa.

Spotkanie promocyjne książki poprowadziła Karolina Korwin-Piotrowska, znana dziennikarka radiowa i telewizyjna. Wśród zaproszonych gości byli między innymi: przedstawiciele wydawnictwa i telewizji, przyjaciele i rodzina autorki oraz liczni dziennikarze. Po części oficjalnej odbyła się degustacja specjałów, których przepisy znajdują się w przedstawionej książce. Na półmiskach znalazły się przykładowo: śledź na konfiturze z czerwonej cebuli, kaszi z wędzonym łososiem, kulki i kanapki koktajlowe, kolorowe jajka na twardo, grzanki z kaszanką i figami oraz wiele innych pyszności.

 

Książka „Bosacka po Polsku" to nowoczesne przepisy kuchni polskiej urozmaicone pięknymi ilustracjami. Autorka książki prezentuje przepisy przeznaczone dla kucharzy amatorów, którzy mają w swojej kuchni sprzęt podstawowy, czyli nóź, deskę do krojenia, garnek i blender. Miłośnicy gotowania nie muszą posiadać specjalnego sprzętu, ani operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym czy strzelającym cukrem. Książka przeznaczona jest przede wszystkim dla tych, którzy chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Wśród nich są przystawki zimne i gorące, zupy, dania główne oraz ciasta i desery. Ciekawostką są porady autorki, umieszczone pod niektórymi przepisami. Dzięki nim czytelnicy dowiedzą się jak kupować niektóre produkty takie jak: pieczywo, nabiał, ryby i mięso, warzywa i owoce oraz wiele innych.

***

Grupa Publicat, której nazwa istnieje od 2004 roku obejmuje między innymi: wydawnictwo Publicat, Elipsa, Papilon, Centrum Edukacji Dziecięcej, Książnica i Wydawnictwo Dolnośląskie. Wydawnictwo Publicat w swoim portfolio posiada wiele poradników i książek popularnonaukowych.

(WW)

 

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone