«powrótMeidan Siboni autorem menu w Panorama Sky Bar

Panorama Sky Bar, położony na 40. piętrze hotelu Presidential, zaprasza gości do nowej, wykwintnej odsłony kulinarnej pod przewodnictwem Meidana Siboni. Ten uznany sushi master nie tylko wnosi ze sobą pasję, techniczną precyzję i autorską wizję, ale także specjalnie skomponowane menu, które idealnie współgra z dostępną kartą koktajli.

Meidan Siboni udoskonalał swoje rzemiosło na stażach w Japonii. Jego wizja kulinarna łączy minimalistyczną estetykę kuchni japońskiej z wpływami europejskimi i śródziemnomorskimi.

Bohaterami moich dań są głównie ryby i owoce morza. Przygotowuję je jak najprościej, ale tak, by każda potrawa opowiadała historię i wzbudzała emocje" – mówi Siboni, podkreślając jednocześnie, że menu zostało stworzone z myślą o harmonii smaków z autorskimi koktajlami w Panorama Sky Bar.

Wybrane pozycje z menu Panorama Sky Bar:

Antonius caviar – kawior podany z crème fraîche, blinami i jadalnym złotem – idealny start wieczoru
Sushi Bites – zestaw delikatnie podsmażonego tuńczyka, łososia i yellowtail na ryżu sushi
Bluefin tuna tartelette – mini tarta z tuńczykiem bluefin, emulacją nori i odrobiną kawioru
Gillardeau oyster – ostryga serwowana z salsą z imbiru i zielonego jabłka oraz kawiorową perłą limonki
Tuna tataki – cienko krojony tuńczyk z awokado, ogórkiem, imbirem i yuzu
Shrimp har gao – krewetkowe pierożki z aksamitnym bulionem krabowym i nutą słodkiego chili

Panorama Sky Bar, miejsce które zachwyca nie tylko widokiem na stolicę

Panorama Sky Bar to miejsce, w którym elegancja i prestiż przystępnie łączą się z jakością serwowanej kuchni i obsługi. Przy muzyce tła, autorskich koktajlach i widoku na Warszawę, goście odkryją kulinarną podróż, której autorem jest Chef Meidan Siboni. Jego harmonijnie skomponowane menu perfekcyjnie wpasowuje się w klimat lokalu, łącząc azjatyckie inspiracje z europejską nutą fine dining'u.

źródło i zdjęcia: materiały prasowe

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone