«powrótUroczyste otwarcie strefy Grand Kitchen

Grzegorza Łapanowski w CH Arkadia Centrum Handlowe Arkadia, Warszawa

Warszawskie Centrum Handlowe Arkadia wraz z partnerami zorganizowało uroczyste otwarcie Strefy Grand Kitchen. Podczas części oficjalnej zaprezentowano nowych najemców strefy kulinarnej, czyli ich właścicieli i szefów kuchni. Chwilę po niej odbył się koncert Bovskiej z muzyką na żywo.

Jedną z atrakcji wieczoru był pokaz kulinarny Grzegorza Łapanowskiego, który przygotował kilka przekąsek. Była to marchewka z dynią i batatmi, polędwica z demi glace i burakami oraz rillettes z konfiturą cebulową i bagietką. Oprócz tego szef kuchni przygotował specjalne menu. Znalazły się w nim przykładowo takie przekąski jak: bataty z miso, kolendrą i sezamem a także wędzona kaczka ze śliwką, szpinakiem i grzankami. Na deser serwowano między innymi brownie z solonym karmelem i prażonymi orzechami; panna cottę kokosową z mango i marcują oraz mini pączki.

Najemcy strefy grand Kitchen również przygotowali swoje menu. Wybór był przeogromny ponieważ zaprezentowało się 12 lokali gastronomicznych. Każdy miłośnik dobrego jedzenia mógł znaleźć coś dla siebie. Poczynając od naleśników, pierogów i rolsów, a na hamburgerach i sushi kończąc. Nie zabrakło także specjałów kuchni libańskiej, indyjskiej, chińskiej, tajskiej i meksykańskiej. Specjalny tort okolicznościowy przygotowała cukiernia Consonni. Wyśmienite humory wszystkich zapewniła Żubrówka, Apperol oraz dobre wina hiszpańskie.

uczestnik programu Master Chef

 

Kulinarne specjały degustowali między innymi: Piotr Zelt, Stan Borys, Krzysztof "KASA" Kasowski, Laura Łącz, Danuta Błażejczyk, Szymon Wydra, Artur Chamski, Izabela Trojanowska, Bartosz Obuchowicz, Ryszard Rembiszewski, Laura Samojłowicz, Monika Laskowska i inni. Wśród gości nie zabrakło także uczestników znanych programów kulinarnych: Szymona Czerwińskiego oraz Bartka Adamskiego, a także dziennikarzy i fotoreporterów.

***

Warto dodać, że do grupy najemców strefy Grand Kitchen dołączyła również restauracja: Azia Concept, dwupoziomowy lokal z tarasem o powierzchni 1118 mkw., w którym klienci będą mieli do dyspozycji restaurację japońską HANA SUSHI, kuchnię chińską DIM SUM, kuchnię tajską NAI THAI, a także bar HANA SUSHI EXPRESS. Wśród nowych lokali znalazła się również restauracja BLACK serwująca 12 burgerów w różnych odsłonach, a także dania wegańskie i wegetariańskie oraz inne wysokiej jakości potrawy. Pojawiła się również restauracja GODAVARI specjalizująca się w autentycznej kuchni południowych Indii, oraz serwująca smaki charakterystyczne dla północnych regionów tego kraju.

 

(WW)

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone