«powrótNowe restauracje w Warszawie w latach 2019-2020

W najbliższych latach czeka nas wiele otwarć w gastronomii. Trudno się w nich wszystkich połapać. Co nowego znajdziemy w budowanych wieżowcach i w samodzielnych restauracjach w Warszawie?

CENTRUM PRASKIE KONESER

Centrum Praskie Koneser wzbogaca się o dwa koncepty restauracyjne Foodio Concepts, spółki Helios SA, należącej do Grupy Agora. Wiosną 2019 roku zostaną w Koneserze otwarte pierwsze w Warszawie restauracje Papa Diego oraz Van Dog, które zajmą wspólny lokal o powierzchni 166 mkw. w Pasażu Konesera. Z kolei w hotelu Moxy Praga planowane jest otwarcie restauracji Bombay Masala.

Papa Diego to smakowita esencja tradycji, różnorodności i energii współczesnego Meksyku, w ofercie marki znajdują się dania fast casual kuchni meksykańskiej, m.in. burrito, tacos i burrito bowle. Natomiast Van Dog proponuje hot-dogi gourmet z kiełbaskami robionymi według autorskich receptur lokalnych masarzy, unikalną chrupką van-bułką i oryginalnymi dodatkami z całego świata oraz frytki serwowane na wiele sposobów.

GALERIA MŁOCINY

W Galerii Młociny, warszawskim kompleksie handlowo-rozrywkowym powstającym w sąsiedztwie stacji metra Młociny, otworzy się restauracja znanej na całym świecie sieci Menya Musashi oraz Sushi Zushi. Restauracja Menya Musaschi o powierzchni prawie 250 mkw., z kameralnym, zewnętrznym ogródkiem, przynależeć będzie do Karuzeli na Bielanach – jednej ze stref tworzących przestrzeń restauracyjno-rozrywkową Galerii Młociny. 

MENNICA LEGACY TOWER

Mennica Legacy Tower wraz z 140-metrową wieżą oraz sąsiadujący z nią 43-metrowy Budynek Zachodni znajdować się będą przy skrzyżowaniu ulic Prostej i Żelaznej w Warszawie.

Wśród najemców przestrzeni handlowo-usługowych, znajdzie się koncept restauracyjny Meet & Eat. W skład przestrzeni restauracyjnej wejdzie m.in. lokal o powierzchni 455 m kw. oraz zewnętrzny ogródek o powierzchni 100 m kw., wychodzący wprost na pasaż miejski, utworzony pomiędzy budynkami kompleksu.

Meet & Eat to marka restauracji biurowych typu "casual dining" należąca do Grupy NUTRI MIND, która działa na rynku gastronomicznym od 9 lat, prowadząc pod kilkoma markami łącznie 25 restauracji w biurowcach, galeriach handlowych i 4-gwiazdkowych hotelach.

THE WARSAW HUB

The Warsaw HUB to nowoczesny, wielofunkcyjny kompleks trzech wieżowców, który powstaje w najdynamiczniej rozwijającej się części Warszawy, przy rondzie Daszyńskiego na Woli. Będzie się składał z trzech wysokościowców: 86-metrowego budynku hotelowego oraz dwóch 130-metrowych wież biurowych. Budynki połączy wspólna pięciokondygnacyjna podstawa, która stworzy wielkomiejską pierzeję ulicy Towarowej.

Należąca do Gastromall Group sieć Restauracji Olimp otworzy w wieżowcu restaurację samoobsługową o powierzchni 625 mkw, która powstanie na poziomie -1 budynku wieżowego B. Goście będą mieli do wyboru codziennie zmieniające się menu ze świeżymi posiłkami kuchni międzynarodowej. Wszystkie serwowane dania przygotowywane będą na miejscu. Kucharze tej sieci nie będą korzystać z półproduktów, a do przyrządzanych dań nie dodadzą  polepszaczy smaku, bazując tylko na naturalnych i zawsze świeżych składnikach. Szefowie kuchni codziennie przygotowywać będą dania z mięs, ryb i warzyw – na ciepło i na zimno, a klienci sami komponować będą idealne posiłki zarówno wegetariańskie, jak i z mięsem. W ofercie znajdą się także desery, napoje, koktajle, świeżo wyciskane soki i wypiekane na miejscu ciasta: serniki, szarlotki, pierniki, ciasta drożdżowe.

Olimp to największa w Polsce sieć restauracji samoobsługowych z jedzeniem na wagę w ujednoliconej cenie za 100 gramów. Jej punkty funkcjonują już w kilkudziesięciu biurowcach i centrach handlowych w całym kraju.

VARSO

Varso Tower mierzący 310 metrów, będzie najwyższym budynkiem w Unii Europejskiej, o powierzchni 68,775 m2 ulokowanej na 53 piętrach. Na szczycie, czyli na poziomie 46-48 piętra znajdować się będzie panoramiczny taras i ekskluzywna trzypoziomowa restauracja.

(WW)

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone