«powrótKarolina Szostak "Moje spektakularne soki i koktaile"

Karolina Szostak

Karolina Szostak znana dziennikarka sportowa, związana z Polsatem i Polsatem Sport napisała wspólnie z dziennikarką Martą Kordyl trzecią książkę pt. „Moje spektakularne soki i koktajle". Autorka odkąd trzy lata temu schudła 30 kg postanowiła całkowicie zmienić swoje podejście do jedzenia i samo jedzenie. Pokazała że dzięki determinacji i silnej woli można nie tylko skutecznie schudnąć ale też uniknąć największego niebezpieczeństwa podczas kuracji tzw. efektu jo-jo.

Wydawnictwo Edipresse Książki które wydało tę książkę jest jednym z liderów w dziedzinie literatury popularnej. Wielką zaletą Wydawnictwa jest oprócz prezentacji twórczości światowej klasy autorów, wydawanie też książek rodzimych twórców. W dziedzinie poradników i książek podróżniczych wydano pozycje: Beaty Pawlikowskiej, Ewy Chodakowskiej, Marcina Kydryńskiego, Doroty Wellman czy Magdy Geissler. W dziedzinie gwiazd i osobowości wydano książki: Roberta Biedronia, Macieja Zienia, Anny Jurksztowicz czy Ryszarda Kalisza.

Książka zawiera prawie 100 przepisów na znakomite napoje, które doskonale uzupełniają i urozmaicają codzienny jadłospis. Napoje są prawdziwymi bombami witaminowymi, wspomagają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, dają przysłowiowego kopa i energię do działania.

„Moje spektakularne soki i koktajle" to książka podzielona na cztery części z przepisami na proste, zdrowe, smaczne soki i koktajle. Przepisy podzielone są sezonowo, pod względem dostępności warzyw i owoców. Wiosnę, lato, jesień i zimę charakteryzują smakowite, warzywno-owocowe zdrowe mikstury, które pomagają oczyścić organizm i znacznie podnieść jego odporność zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym.

Każdy przepis składa się z trzech części. Pierwsza to składniki użyte do koktajlu lub soku. Druga część to krótki opis przyrządzania. Trzecia część to krótka charakterystyka wybranego składnika użytego w soku lub koktajlu. Można dowiedzieć się z tej części np.: że kurkuma jest najsilniejszym naturalnym antybiotykiem, że śliwki uszczelniają naczynia krwionośne, że granat pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu, że goździki niszczą wolne rodniki, że szpinak przeciwdziała postępowi Alzheimera oraz wiele innych nieznanych właściwości owoców, warzyw, roślin.

Książka wydana jest bardzo starannie, przy każdym opisie jest zdjęcie soku lub koktajlu, a tytuły są pisane ciekawą, odręczną, kolorową czcionką.

(Andrzej Witkowski)

zdjęcie: materiały prasowe wydawnictwa

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone