«powrótIII Charytatywne Zawody Kulinarne Gwiazd

Bogna Sworowska ambasadorką marki Obagi Restauracja Endorfina, Warszawa

Dnia 22 listopada 2017 r. w warszawskiej restauracji Endorfina odbyły się III Charytatywne Zawody Kulinarne Gwiazd. Po raz kolejny znane i lubiane gwiazdy spotkały się aby pokazać swoje kulinarne talenty, a także wesprzeć najbardziej potrzebujących. Celem trzeciej edycji była pomoc Fundacji Osób Niepełnosprawnych Podolany. Kulinarny wieczór poprowadzili Joanna Kryńska oraz Irek Bieleninik. Muzycznych wrażeń dostarczyła Danuta Błażejczyk, która wykonała kilka swoich utworów. Organizatorem Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Gwiazd jest Monika Roszak i Odeta Moro.

Do konkursu stanęło sześć trzyosobowych gwiazdorskich drużyn. Swoje kulinarne talenty zaprezentowały między innymi: Anna Powierza, Adrianna Biedrzyńska, Agnieszka Wielgosz, Joanna Moro, Małgorzata Kosik, Honorata Witańska i Anna Lucińska. Nie zabrakło też mężczyzn, którzy czasami są lepszymi kucharzami niż płeć piękna. Wśród gotujących panów znaleźli się: Jacek Kret, Ryszard Rembiszewski, Bilguun Ariunbaatar, Gabriel Fleszar, Dawid Czupryński, Michał Lesień-Głowacki, Paweł Stasiak, DJ Adamus, Kazimierz Mazur, Andrzej Wrona i Roman Osica. Kulinarne umiejętności zawodników oceniało znakomite jury w składzie: Joanna Racewicz, Grażyna Wolszczak, Elżbieta Dziob- Radziszewska, Marek Smółka, Jan Kuroń oraz Adam Chrząstowski.

Każdy z zespołów, mając do dyspozycji te same produkty, przygotował danie główne i deser. Nagrodę za najlepsze danie główne otrzymał zespół w składzie: Roman Osica, Jacek Kret i Andrzej Wrona. Najlepszy deser przygotowali: Joanna Moro, Ryszard Rembiszewski i Bilguun Ariunbaatar.

Kulinarnym zmaganiom gwiazd przyglądali się: Krzysztof "Kasa" Kasowski, Wojciech Jagielski i Milena Rostkowska-Galant. Wśród zaproszonych gości nie zabrakło dziennikarzy, fotoreporterów i innych przedstawicieli mediów.

 (DD)

Copyright © motywmedia.pl Wszystkie prawa zastrzeżone